Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Succesvolle reeks verdektliggend beslag voor aluminium ramen verder uitgebreid 
Verdekt liggend beslag. Dus… niet te zien.

Succesvolle reeks verdektliggend beslag voor aluminium ramen verder uitgebreid 

Bij deze beslagspecialist staat de ontwikkeling nooit stil

Bij Fapim, marktleider in de ontwikkeling en productie van beslag voor aluminium ramen en deuren, blijft men continu investeren in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de optimalisatie van bestaande producten. Zo speelde de fabrikant uit het Italiaanse Altropassio (Lucca) met Magicube in op de trend naar ramen met verdekt liggende scharnieren. Vandaag breidt de specialist deze beslagreeks voor draaival, kiep-voor-draai en opendraaiende ramen verder uit met Magicube 130, een versie met een draagvermogen tot 130 kg.

Fapim ontwikkelt en produceert hoogwaardige oplossingen voor deuren, ramen en nooduitgangen sinds 194, 100 % made in Italië. Zo is Magicube een revolutie op het gebied van verdekt liggend raambeslag voor alle aluminium systemen met een eurogroef – universeel en veelzijdig toepasbaar voor draaival – , kiep-voor-draai- en opendraaiende ramen. 

De nieuwste telg in deze familie is de Magicube 130, waarmee bij een 180° open stand een belasting van 130 kg mogelijk, en dit zonder extra toebehoren of bijkomende kits. Magicube 130 werd gecertificeerd door het Duitse RAL-Instituut volgens de eisen van de norm RAL-GZ 607/3:2017 na het slagen voor de testen uitgevoerd in het PIV-laboratorium in Velbert (Duitsland) volgens de Europese norm EN13126-8:2017. 

Het gebruik van hoogwaardig materiaal in combinatie met vooruitstrevende constructie-technieken en strenge testen garandeert een ongekende stevigheid. De gepatenteerde oplossing van kinematische bewegingen van raamkruk en scharnieren zonder sleufgaten zorgt voor een minimale speling bij de montage en de afstelling van het beslag én beperkt de slijtage. 

Eenvoudige installatie

De montage van Magicube 130 is gemakkelijk en intuïtief, zonder dat men er extra werk bij krijgt, sjablonen moet gebruiken of andere maatregelen moet treffen. De montage van het kozijn wordt uitgevoerd met de vleugel in de scharnierende openingspositie, met vereenvoudigde plaatsing op het onderste scharnier en met uiterst eenvoudige bevestiging van de bovenste arm. Magicube 130 beslag wordt gekenmerkt door 3D micrometrische verstelmogelijkheden. Behalve de klassieke horizontale en verticale afstellingen kan ook de druk aangepast worden. Door de opbouw van de Magicube kunnen ramen ook in alle omstandigheden gemakkelijk geïnstalleerd worden, zelfs op plaatsen waar weinig bewegingsruimte is of in toepassingen met vliesgevels.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details