Henderson gebruikersgemak restaurant
01:39
16-08-2017

‘Summum van esthetiek en optimaal bedieningsgemak’

In de markt groeit de vraag naar handmatig en elektrisch sluitende deuren, waarbij esthetiek en optimaal bedieningsgemak hand-in-hand gaan. Henderson Nederland BV biedt hiervoor verschillende oplossingen, voor omgevingen waarin deuren met een lagere gebruiksfrequentie worden geopend en gesloten. Waaronder in particuliere woningen, woonflats, licht-commerciële ruimtes, ziekenhuizen, verpleeginstellingen, hotels en (horeca)keukens.

“De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze producten. Onder andere op het vlak van automatisering, om het bedieningsgemak voor eindgebruikers nog verder te vergroten”, vertelt Ad Harpers, managing director van Henderson Nederland BV. “Waarbij kwaliteit en prijs nog altijd in optimale verhouding zijn.” Resultaat van deze inspanningen is onder meer dat de rechtschuivende deursystemen voortaan ook elektrisch bedienbaar zijn, waarbij naar keuze panelen individueel of gelijktijdig geopend of gesloten kunnen worden. “Mede dankzij
ons nieuwe Evolve Drive systeem, dat speciaal is ontwikkeld voor schuifdeuren tot 80 kg.”

Henderson gebruikersgemak EvolveRoom

Strak, compact en geruisloos
“Evolve Drive valt op door zijn strakke, compacte uitvoering (65x60mm) en snelle, geruisloze werking”, vertelt hij. “Hierbij maakt een monorail met magnetische velden het gebruik van een tandriem overbodig. Aan de basis van het systeem ligt een lineaire motor geplaatst binnenin de compacte rails, die op 230V wordt aangesloten. Waarbij het schuifdeursysteem naar wens met één of dubbele houten of glazen deuren kan worden gecombineerd.” De installatie is zeer eenvoudig, wat volgens Harpers tevens geldt voor het onderhoud. “En wanneer onverhoopt de stroom uitvalt, is het systeem ook als een normale schuifdeur te bedienen; met de hand.”

Evolve Drive wordt nog in de eerste helft van dit jaar geïntroduceerd. Het systeem betreft een elektrische, luxe en compacte doorontwikkeling van de bekende en gewaardeerde schuifdeursystemen Evolve 60, Evolve 80 en Evolve 80 SIM. Systemen waarbij enkele of dubbele deuren tot een maximaal gewicht van 80kg middels een tandriemband worden geopend en gesloten. En waarmee tevens telescopische panelen in dezelfde rail kunnen worden bediend.

Henderson gebruikersgemak ziekenhuis

‘Groene’ zelfsluitende deuroplossing
Voor gebruikers die een zelfsluitend deursysteem wensen maar geen elektrische mogelijkheden hebben, biedt Henderson Sirocco; een zelfsluitend, ‘groen’ deursysteem dat functioneert op basis van een veermechanisme en een hydraulische unit, die onzichtbaar op de deur worden weggewerkt. Waarbij de deur na openen – dankzij een vertrager – binnen één tot twintig seconden sluit. “Het Sirocco systeem gooit onder andere hoge ogen in de ziekenhuiswereld, waar het optimaal bedieningsgemak voor patiënt en verzorgend personeel biedt”, vertelt Harpers. “Op dit moment zijn wij voorgeschreven voor toepassing in een ziekenhuis voor ruim vierhonderd opstellingen voor 1,5 meter brede deuren, tussen de patiëntenkamer en natte ruimte.”

Over Henderson Nederland BV
Henderson Nederland BV is sinds 1965 actief op de Nederlandse markt als specialist van diverse soorten schuif- en vouwdeurbeslag en rail­systemen. Het bedrijf levert allerhande oplossingen voor schuifdeuren, vouwwanden, harmonicadeuren, om-de-hoek-schuivende deuren, kastwanden, winkelpuien, verplaatsbare wanden en brandwerende deuren alsmede multidirectionele schuif- en parkeersystemen, railsystemen en transportbanen. Alle Henderson producten kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in BIM. In de bibliotheek van Bouwconnect is hiervoor alle BIM-informatie beschikbaar.

Henderson gebruikersgemak bedroom

Kijk voor meer informatie op www.henderson.nl

Tekst: Lieke van Zuilekom  |  Beeld: Henderson Nederland BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

VDA Geveltechniek BV periodiek onderhoudraamdorpelelementen