Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
TECHNISCHE TOPPRESTATIES MET ITALIAANSE SCHOONHEID MAKEN BENELUXDEBUUT OP POLYCLOSE
HST Vision hef-schuifpui.

TECHNISCHE TOPPRESTATIES MET ITALIAANSE SCHOONHEID MAKEN BENELUXDEBUUT OP POLYCLOSE

Het merk mag dan voor de eerste keer op Polyclose staan, het is allerminst een onbekende binnen de mondiale wereld van kozijnen. Alphacan, tegenwoordig onderdeel van ALPHAPRO Group, een in Frankrijk gevestigd bedrijf, is al 50 jaar aanwezig in Italië. Van daaruit levert Alphacan technisch perfecte en zeer smaakvolle profielen aan de kozijnenindustrie in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Amerika. We spreken met Eduardo Jiménez, General Manager van Alphacan en Export Sales Director van ALPHAPRO Group, die de stap naar Noord-Europa al heeft voorbereid.

Alpha Luce met My Design laminaat in beton look.

Meer dan 60 jaar ervaring in kunststof kozijnen

“Onze grootste markt is Frankrijk, vanwege onze oorsprong”, zegt Eduardo Jiménez. “Met meer dan 60 jaar ervaring in PVC-kozijnen is de tijd rijp om onze vlag ook in de rest van Noord-Europa te planten. We breiden onze markt wereldwijd voortdurend uit. Nederland en België staan nu voor ons op de lijst. De belangrijkste afzetmarkt van Alphacan wordt nu gevormd door Frankrijk, Italië, Centraal- en Zuid-Europa en de Balkan.”

Hoe gaat het bedrijf om met de verschillende wensen en eisen van de lokale markten? Eduardo Jiménez: “We nemen geen risico’s. Natuurlijk weten we uit onderzoek al dat ons product perfect aansluit bij de wensen en eisen van de Belgische en Nederlandse markt. Maar we gaan nog een stap verder, door aanpassingen te ontwikkelen die 100% aansluiten bij de lokale marktbehoeften.” 

Nederlands kozijn met Italiaanse allure

Ondanks het feit dat de Alphacan profielen volledig compatibel zijn in de Benelux, heeft het bedrijf een speciaal Nederlands profiel ontwikkeld. “Dat frame is volledig aangepast aan de bouwmethode en isolatie die in Nederland en België wordt gebruikt. Natuurlijk weten we dat in Noord-Europa de temperatuur, wind en wateromstandigheden anders zijn. Daar is het kozijn op aangepast”, zegt Eduardo Jiménez. Het resultaat mag er zijn: een Nederlands kozijn met Italiaanse allure, dat liefhebbers van techniek en design zeker zal aanspreken.

Het InAlpha 70 NL profiel, speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld.

Eerste keer als exposant op Polyclose

“We kennen de vakbeurs Polyclose al enkele jaren en eindelijk hebben we in deze editie het genoegen om voor het eerst onze systemen te introduceren op de Nederlandse en Belgische markt. Ons belangrijkste doel is nu om het merk Alphacan meer bekendheid te geven. Op de beurs kunnen de bezoekers kennismaken met ons bedrijf en onze producten. Wij zullen hen graag de systemen en decoratievoorstellen van Alphacan laten zien en laten ervaren.”

“We hebben er alle vertrouwen in dat de professional ziet hoe goed de techniek en de toegevoegde waarde zijn van de aantrekkelijke uitstraling van onze producten.” 

Meer kleur, meer detail

Er zijn trends op het gebied van geometrie en kleuren, die niet alleen waargenomen worden door Alphacan, maar vaak ook gezet worden. “De eindgebruiker van vandaag is modebewust en eist kwaliteit. Laat Alphacan nou goed zijn in beide factoren. Onze kozijnen zijn technisch top te noemen, de prijs is concurrerend en de profielen zijn gemakkelijk om mee te werken. De afwerking is echt anders, met meer kleur en detail”, aldus Eduardo Jiménez.

“We willen een perfecte match aanbieden en zijn altijd pionier geweest met nieuwe decors. Vandaag is het sleutelwoord in de vensterindustrie differentiatie.”

Eduardo Jiménez, General Manager van Alphacan en Export Sales Director van ALPHAPRO Group.

Custom print op PVC

Zelfs de eigen decoratie kan worden geleverd om het uiterlijk van het product te bepalen om zo een uniek venster te creëren. “Wij zorgen voor een bedrukking op maat op het PVC profiel. Daarnaast waren wij een van de eerste PVC-leveranciers die een totale laminering van het PVC volbrachten. Met onze eigen trendwatchers die onze kleurencollectie samenstellen en de mogelijkheid om alles wat denkbaar is te bedrukken, houden we de goede naam van Italië als designland hoog.”

Kortom: als professional wil je Alphacan niet missen op de Polyclose, als je op zoek bent naar mogelijkheden om je zowel technisch als qua design te onderscheiden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details