Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Technologie met magnetisme voor vlakliggende bekleding van gevel, sectionaalpoort en voordeur
De buitenplaat hoeft niet in aluminium te zijn. Ook koper, messing, glas, spiegels, hout, keramiek, natuursteen, …, kunnen als afwerking gebruikt worden.

Technologie met magnetisme voor vlakliggende bekleding van gevel, sectionaalpoort en voordeur

Grenzeloze creativiteit, eenvoudige montage én vervanging

De tijd van de eentonige huizenrijen met een bakstenen gevel ligt al een tijdje achter ons. Architecten, gevelbouwers en bouwheren laten hun creativiteit de vrije loop met materialen als architectonisch beton, crepi, hout, staal, cortenstaal, aluminium en zelfs afwerkingen met groen. Met Frager Facade biedt Harinck een innovatieve circulaire oplossing op basis van hun gekende Magnetude®-technologie voor een vlakliggende bekleding van gevel, sectionaalpoort en voordeur. De panelen worden dus niet verlijmd, wat ook een aanzienlijke tijdwinst bij montage oplevert.

De gepatenteerde Magnetude®-technologie wordt nu ook gebruikt om de buitenplaten van een gevelbekleding onzichtbaar te bevestigen.

De drang naar innovatie zit in het DNA van Harinck. Magnetude® is daarvan het mooiste bewijs. Met deze revolutionaire technologie worden deurpanelen niet verlijmd, maar wel met magneten bevestigd. De problemen met dilatatie waren meteen verleden tijd. “We houden ook wel van een uitdaging en denken graag eens out-of-the-box”, geeft Franck De Munster, zaakvoerder bij Frager, aan. 

“Een klant vroeg ons of we hem gelijkwaardige panelen konden leveren, waarin installaties voor videofonie geïntegreerd konden worden. Dat vormde meteen de basis voor de ontwikkeling van Frager Facade, waarmee men voordeur, sectionaalpoort en gevel op eenzelfde manier kan bekleden en zo een uniforme look zonder zichtbare bevestigingsmiddelen kan creëren”.

Met Frager Facade kunnen deur, garagepoort en gevel in hetzelfde vlak gemonteerd worden.

Esthetisch en circulair

Harinck heeft klanten die ramen en deuren leveren, maar ook gevels bouwen. Zij kunnen dus over de hele lijn met eenzelfde systeem werken. De combinatie van vlakke aluminium platen met inliggende schaduwvoeg en strakke binnen- en buitenhoekoplossingen zorgt bovendien voor een modern, minimalistisch design. “De buitenplaat hoeft trouwens niet in aluminium te zijn, want ook koper, messing, glas, spiegels, gebrand hout in mozaïek, keramiek, natuursteen, …, kunnen als afwerking gebruikt worden. Zelfs een groene gevel met beplanting of zonnepanelen is mogelijk. Verder kan men heel eenvoudig verlichtingselementen, videofonie of andere elementen integreren. Creatieve vrijheid ten top. Voor de aansluitingen en bekabeling is er voldoende ruimte tussen de gevelpanelen en de achterliggende constructie”, gaat de zaakvoerder verder. 

“Alle onderdelen van deze Frager Facade kunnen bovendien gemakkelijk en volledig gedemonteerd en gerecycled worden en blijven daarbij intact. Dat is het voordeel van een bevestiging met magneten ten opzichte van verlijming. Deze ontwikkeling past dan ook perfect bij de trend naar ­circulariteit binnen de bouwsector”.

Technologie met voordelen voor de verwerker

Ook voor de verwerker en de bouwheer biedt Frager Facade voordelen. Denk maar aan de aanzienlijke tijdwinst bij de montage. Ter plaatse lijmen vraagt tijd en de constructie moet vervolgens vastgezet worden met spanvijzen, die pas na de droogtijd opnieuw verwijderd mogen worden. 

“Met onze technologie is dat overbodig. We leveren gepatenteerde gevelkaders op maat, die in een eerste fase eenvoudig op de achterliggende constructie bevestigd worden. Het maakt geen verschil of dat gaat om steen, hout of zelfs isolatiemateriaal. Na de montage van een eerste kader wordt de inliggende aluminium schaduwvoeg, plint of hoek in het gevelprofiel geschoven. Vervolgens kan er een volgend gevelkader geïnstalleerd worden. De op maat gemaakte buitenplaten in aluminium of andere materialen – maximaal 3000 mm hoog en 1500 mm breed – worden pas in laatste instantie met de magneten bevestigd. De installatie kan ook in alle weersomstandigheden gebeuren, terwijl men niet kan verlijmen bij regen of een temperatuur onder 8°C”, sluit Franck De Munster af. 

“En er is nog meer. Het gebeurt vaak dat bouwelementen tijdens latere werkzaamheden op de bouwplaats schade oplopen, met ergernis, kosten en tijdverlies tot gevolg. Bij onze oplossing hoeft dat niet zo te zijn. De buitenplaten kunnen simpelweg de dag voor de oplevering gemonteerd worden. Komt er later schade aan de panelen of wil de bouwheer een nieuwe look, dan worden ze eenvoudig vervangen, zonder gebruik
van gereedschap.”  

Meer informatie vindt u op: www.harinck.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details