Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Terrasoverkapping en carport met karakter

Terrasoverkapping en carport met karakter

Elke dag van het jaar intens genieten van je terras, dat wil toch iedereen. Alleen is het bij ons vaak te nat, te koud of te warm. Met een terrasoverkapping of veranda kan je dat probleem eenvoudig oplossen. Skylux, bekend van zijn lichtkoepels en lichtstraten, biedt intussen ook kwalitatieve aluminium profielen voor een verandadak, terrasoverkapping of zelfs een carport. Op Polyclose pakt de fabrikant onder meer uit met de Climax Panorama terrasoverkapping en de carport ClimaCar.

Bij Skylux willen ze zoveel mogelijk daglicht in het leven van de mens binnenbrengen. Daarvoor ontwikkelt en produceert de firma sinds de jaren ’70 haar intussen alom gekende lichtkoepels. Het productgamma is vandaag gevoelig uitgebreid met lichtstraten, dakgoten, pvc-opstanden én kwalitatieve aluminium profielen. Die worden gebruikt voor de constructie van thermisch onderbroken daken voor een veranda, maar ook voor een carport of een eenvoudige terrasoverkapping.

Het verlichtingsprofiel Climaled, dat discreet onder de dragers van de overkapping gemonteerd wordt,
is uitgerust met dimbare LED-spots. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan de gebruiker steeds de
gewenste verlichtingssfeer creëren.

 

Terrasoverkapping en veranda

Met een terrasoverkapping kan je heel het jaar door genieten van het buitenleven.
Climalux is een budgetvriendelijk zelfdragend aluminium profielsysteem, beschikbaar in een uitgebreid gamma verschillende kleuren. Deze terrasoverkapping met een uitval tot 4,5 meter is uit voorraad leverbaar in standaardafmetingen, maar kan ook op maat geproduceerd worden. Climacrown combineert de profielen van de Climalux met een modulaire kroonlijst. De hoogte van deze lijst hangt af van de diepte van het dak en wordt opgebouwd in stappen van 75 millimeter. Door de hoogwaardige afwerking zijn aan de buitenzijde nergens schroeven zichtbaar.

“Climax Panorama kan een breedte tot 7 meter aan zonder tussenpaal en zorgt zo voor een uitstekend uitzicht naar de tuin zonder belemmeringen. Het vormt dan ook een natuurlijke uitbreiding van de woning,” vertelt sales manager Jan Desmet. “Deze terrasoverkapping, uitgerust met glazen schuifdeuren aan beide kanten, werd recent bijvoorbeeld aangebouwd aan de tuinzijde van een eigentijdse villa en biedt de eigenaars een overvloed aan ontspanning op enkele centimeters van de zwemvijver.”

Schuifelementen en LED-verlichting

Om het comfort van de gebruiker nog verder te optimaliseren, kunnen deze terrasoverkappingen bijvoorbeeld afgesloten worden met glazen schuifelementen of voorzien van LED-verlichting.

“Climaglide is een op maat geleverd profielensysteem voor glazen schuifelementen met enkele beglazing. Het biedt bescherming tegen wind en regen, wat een belangrijke meerwaarde voor de overkapping betekent. De schuifelementen kunnen naar één of twee zijden opengeschoven worden, waardoor een grote vrije opening ontstaat. De gebruiker kan echter ook kiezen voor een meeneemsysteem, waarbij elk glaspaneel afzonderlijk van de rest verschoven kan worden”, licht de sales manager toe.

“Het verlichtingsprofiel Climaled, dat discreet onder de dragers van de overkapping gemonteerd wordt, is uitgerust met dimbare LED-spots. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan de gebruiker steeds de gewenste verlichtingssfeer creëren: van stemmig zacht tot functioneel
helder. Het vooraf bekabelde profiel is zeer gemakkelijk en snel te plaatsen en zorgt voor een ideale verlichting op elk moment.”

ClimaCar bestaat uit zelfdragende profielen in aluminium en een gebogen dakconstructie. Dankzij de vier pilaren is het gemakkelijker om in en uit te rijden, een autostoel in de wagen te zetten of koffers en tassen te laden.

 

Carport

Naast de pergola’s, veranda’s en terrasoverkappingen focust Skylux zich sinds kort ook op carports. ClimaCar bestaat uit zelfdragende profielen in aluminium. Dankzij de vier pilaren is het gemakkelijker om in en uit te rijden, een autostoel in de wagen te zetten of koffers en tassen te laden. Ook wagens uitgerust met een dakkoffer of fietsenrek passen dankzij de gebogen dakconstructie in deze carport, die tot 3,25 meter vrije hoogte besteld kan worden. De ClimaCar zorgt voor bescherming tegen zon, storm, regen, hagel en sneeuw. De UV-polycarbonaatplaten creëren een koelere ruimte in de zomer. ClimaCar past als carport perfect bij elk huis, met name dankzij een grote keuze aan kleuren. Skylux biedt standaardkleuren – wit en antraciet grijs – maar binnenkort zullen ook andere kleuren verkrijgbaar zijn.   

POLYCLOSE – STAND 1172

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details