Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Terugblik Fensterbau Frontale 2024 in Neurenberg
De stand van Urban.

Terugblik Fensterbau Frontale 2024 in Neurenberg

‘Structureel op zoek naar verbetering in productieprocessen en meer belangstelling in naadloze lasverbindingen’

Op de Fensterbau Frontale vindt de bezoeker – zo zegt de organisatie zelf – alles wat hij zoekt. Of het nu gaat om het leggen van nieuwe contacten, het kennismaken met innovatieve producten of het verkrijgen van prikkelende inspiratie. Het is er allemaal. Als we deze ‘officiële’ beurs-statements ter verificatie voorleggen aan Cees en Niels van Essen van Kruba uit Baarn, dan knikken ze instemmend. “Beloftes zijn inderdaad waargemaakt. Er was een kwalitatief goed publiek. Je merkte dat aan de vragen die werden gesteld: men is structureel op zoek naar verbetering in de eigen productieprocessen en er is een toenemende interesse in naadloze lasverbindingen.”

Als het tweetal van Kruba wordt gevraagd wat voor de komende jaren voor de (kozijnen)industrie de ‘grootste zorg’ is, dan wordt meteen gewezen op de oplopende personeelskosten en het dreigende personeelstekort. “Veel industrieën zitten met hun handen in het haar”, zegt Cees. “Men wil een antwoord op de vraag hoe de eigen productie met minder mensen toch op peil kan blijven of zelfs kan groeien. Technische efficiency is het toverwoord. Gelukkig kan dat. Bijvoorbeeld met de machines van Thorwesten. Daarbij denk ik aan het zaag- en bewerkingscentrum in combinatie met het staal-zaagcentrum. Deze is bovendien gebruikersvriendelijk en zeer eenvoudig te bedienen ten opzichte van alternatieven op de markt die vaak te complex zijn.”

Kruba liet op de beurs ook de eigen HVL-machine zien aan de bezoekers.

Niels vertelt dat met name de productieleiders en de eigenaren van bedrijven aangaven dat er behoefte is aan snelle levertijden. “Gelukkig slagen wij er altijd in om binnen enkele maanden de gevraagde productieopstellingen te leveren zodat ze meteen in gebruik kunnen worden genomen.”

Naadloze lasverbindingen

Het tweede thema waar op de beurs veel over werd gesproken betrof de naadloze lasverbindingen. “Urban biedt – wat ons betreft – de beste en mooiste oplossing”,  vertelt Niels. “Deze leverancier doet het wezenlijk anders dan de reeds bestaande gepatenteerde oplossingen. Urban is er in geslaagd om de druksterkte van de hoeken ondanks de bewerkingen hoog te houden. De las mag namelijk pas onder een bepaalde druk bezwijken: die lat is nu veel hoger gelegd. Bovendien heeft Urban aangetoond dat ze op esthetisch vlak een stap hebben kunnen maken. De lasnaden zijn vanaf nu onzichtbaar. Je hoeft dus niet meer na te kleuren.”

Niels legt uit dat op de stand van Urban goede voorbeelden konden worden getoond. “Denk daarbij aan profielen met een kleurfolie en een acryltoplaag. Dit is namelijk ook in combinatie met de HVL-lasverbindingen mogelijk.”

Opvolging

Voor de medewerkers van Kruba is de opgave voor de komende weken helder. “We leggen de focus op een goede opvolging van alle vragen en verzoeken die we ontvingen in Neurenberg. We bespreken bij alle komende bedrijfsbezoeken de verdere details; we verdiepen ons nog meer in de productieprocessen van de contacten die we hebben opgedaan. Daar zal ongetwijfeld veel moois uitkomen. Voor 2024 blijven we daarom dus zeer positief.”  

Ondertekening contract

Tijdens de beurs in Neurenberg was er voor Kruba BV ook nog een officieel momentje,
namelijk de ondertekening van de verlenging van de overeenkomst voor het exclusieve
dealerschap voor Urban in Nederland. Cees en Niels van Essen, Nicole Braunmiller en
Herman Deller van Urban zetten hun handtekening.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details