Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Thema ‘Goed personeel  vinden en behouden’ centraal op VMRG en VKG Directiedag

Thema ‘Goed personeel vinden en behouden’ centraal op VMRG en VKG Directiedag

Wist u dat een gemiddelde productiemedewerker van kozijnen momenteel de keuze heeft uit 64 banen en 45% ouder is dan 50 jaar? En weet u hoe u ervoor kunt zorgen dat deze medewerker voor u kiest? Dat u opvalt tussen al die vacatures en interesse in uw bedrijf wekt? Maar ook welke demografische ontwikkelingen invloed hebben op de arbeidsmarkt en hoe u uw personeelsbeleid en arbeidsmarktcommunicatie daarop kunt inrichten?

Inspiratie voor de juiste match
Op een prachtige locatie in Maarssen werden tijdens de Directiedag op 29 januari jl. van VMRG en VKG Keurmerk deze vragen gesteld, bediscus­sieerd en beantwoord. Want welk bedrijf worstelt niet met het goed gevuld houden van de fabriek en het kantoor? Zorgen dat alle projecten en de productie blijven draaien. En dat in een fijne samenwerking en sfeer. Met ruim 100 directieleden uit beide branches in de zaal werden verschillende aanpakken en wensen besproken.

VKG

Begrijp je medewerkers
Jan Latten is als hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam de kenner van demografische ontwikkelingen en de vertaling ervan naar de arbeidsmarkt. Hij nam de aanwezige directieleden mee in de perikelen van verschillende generaties, de groei in aantal immigranten en de invloed ervan op de arbeidsmarkt. Inhoudelijk sterk en ondersteund met droge humor bracht Jan Latten zijn boodschap: zorg ervoor dat je je personeel begrijpt, dat je weet wat er privé speelt en welke invloed dat heeft op het functioneren. Maar houdt ook rekening met de geboorte van De Grote IK. De jonge generatie met een ander levensdoel dan voorgaande generaties. Het vergt een andere leiderschapsstijl en invulling van goed werkgeverschap. Coach zijn in plaats van baas.

Wat biedt jouw bedrijf nu echt?
De dames van Happy Capital HRM Annelies van Toledo, Margriet Kanik en Marieke de Wildt verbinden organisaties en talenten met elkaar. Met enthousiasme en energie gaven ze een actuele en reële kijk in de motieven van potentiële werknemers. Waarmee ga je ze triggeren voor jou te kiezen? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste kandidaat aan je bindt? Een goed salaris is zeker belangrijk. Doorslaggevend ook? Meestal niet.

VKG

Enorm belangrijk is het zo concreet mogelijk zijn in vacatureteksten. Schrijf niet ‘goede secundaire voorwaarden’ maar benoem deze voorwaarden! Bied je een sportabonnement? Opleidingsmogelijkheden? Een vast contract bij aanvang? Flexibele werktijden en verantwoordelijkheden? Maak duidelijk wat je te bieden hebt als bedrijf en zorg ervoor dat je een echt gesprek voert met een kandidaat. Weet wat hem of haar beweegt en als dat overeenkomt met het DNA van jouw bedrijf, dan heb je een duurzame match!

Zaadje geplant
De Directiedag werd een enerverende middag met veel energie, interactie en kennisoverdracht. Tijdens de borrel en het diner kwamen de analyses op de eigen organisatie verder op gang. Het zaadje is geplant. VMRG en VKG Keurmerk kijken terug op een geslaagde Directiedag 2019.  

Tekst en beeld: VKG Keurmerk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details