Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Tijd en geld besparen met een snel, eenvoudig en veilig balustradesysteem

innentreppe-hochformat-kopieren

25 mei 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Balustradesystemen van glas winnen enorm aan populariteit. De montage daarvan zorgt nog weleens voor hoofdbrekens bij de monteurs. Zaken als veiligheid, snelheid van monteren en het afstellen van de glaspanelen zorgen soms voor problemen. Gelukkig is er nu een goede oplossing voor deze problematiek. Bohle Benelux BV heeft in eigen beheer het gloednieuwe VetroMount balustradesysteem ontwikkeld. Een systeem dat zich snel, eenvoudig en veilig laat monteren en dat tijd en geld bespaart. Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV, vertelt over VetroMount.

Gemak dient de mens

“Balustradesystemen gemaakt van glas zorgen voor maximaal doorzicht. De installatie dient zowel veilig als efficiënt te kunnen gebeuren en tijdwinst op te leveren. Dankzij ons nieuwe, gepatenteerde instelmechanisme voldoet het Bohle VetroMount railsysteem precies aan deze voorwaarden”, schetst Bouwman. “De bevestiging is 100% veilig en zeer eenvoudig, dus kostenefficiënt in de installatie.”

Het gepatenteerde veiligheidsmechanisme is geïntegreerd in complete glasdraag-units, wat assembleren van afzonderlijke onderdelen onnodig maakt. Bouwman: “De glasdraag-units zijn reeds voorgemonteerd en worden geleverd met elk vier bevestigingselementen.”
Nadat het glas in de U-vormige glasunit is geplaatst, wordt dit met twee klemwiggen veilig verankerd. “Het volstaat om de klemwiggen eenvoudig vast te zetten, daarna kan het glaspaneel handmatig, zonder gereedschap en door slechts één monteur uitgelijnd worden”, vervolgt Bouwman. “Net als bij een scharnierverbinding bewegen de glasunits gelijktijdig binnen het profiel heen en weer. Doordat de aanpassing nauwkeurig en efficiënt met de hand is uit te voeren, bespaart dit met name bij grote glaspanelen veel werk en dus tijd.”

aussen-perspektive-querformat-kopieren

Balustradesystemen gemaakt van glas zorgen voor maximaal doorzicht.

 

Veilig verankerd in één handeling

Als de glasplaten eenmaal zijn uitgelijnd, zijn de spanwiggen aan de beurt.  Deze zijn met elkaar verbonden door een trekband en kunnen met één simpele stap in de glasunit worden vastgedraaid. “Ook hier is geen gereedschap nodig; de spanwig wordt eenvoudig met de hand op de montagezijde gedrukt terwijl tegelijkertijd aan de trekband wordt getrokken”, legt Bouwman uit.

“Hierdoor wordt de wig aan de valzijde strakker. Beide spanwiggen worden op hun plaats vergrendeld en kunnen zo strak worden bevestigd dat de ruit veilig aan het profiel bevestigd zit. Dankzij dit trekbandprincipe met vergrendelingsmechanisme kunnen beide spanwiggen niet vanzelf loskomen.”

Optioneel afdekprofiel voor de finishing touch

Met een optioneel afdekprofiel, verkrijgbaar in aluminiumkleur en rvs-look, geeft Bohle de installateur de gelegenheid om een maximaal optisch effect te bereiken. Bouwman zegt hierover: “Met dit afdekprofiel met smal rubber worden optisch heldere lijnen verkregen. Naast aluminiumkleur en rvs-look zijn er ook andere kleuren op aanvraag leverbaar. VetroMount wordt geleverd in zowel top- als zijmontage. Medio 2020 worden ook de top- en zijmontage met lip, de zogenaamde Y- en F-profielen geïntroduceerd. Een optionele afdekkap, die is aan te vullen met eindkappen voor de zichtafwerking, benadrukt het lijnenspel nog eens extra. Deze afdekkappen zijn tevens in aluminiumkleur en rvs-look verkrijgbaar.”

Betonschroeven voorkomen het gebruik van spreidankers

Tot besluit schetst Bouwman het voordeel bij de montage: “Er zijn door de grote afstand tussen de boorgaten -400 mm bij topmontage- weinig boringen nodig. Montage met eenvoudige betonschroeven volstaat. Daarmee voorkom je het gebruik van spreidankers en de daarmee samenhangende schoonmaak van de boorgaten, alsmede het vastdraaien en aanhouden van het aandraaimoment. Doordat er geen betonankers geslagen hoeven te worden, heeft het profiel ook nog eens minder kans om schade op te lopen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details