Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Topscharnieren uit Duitsland op Polyclose

Topscharnieren uit Duitsland op Polyclose

Duitse degelijkheid op Polyclose in België; zo mogen we de aanwezigheid van het uit Solingen afkomstige Breuer & Schmitz wel omschrijven. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in scharnieren neemt voor de twee keer deel aan deze vakbeurs. Gijs-Bert Drost, accountmanager, bemant de stand met directeur Patrick Müller; de heren komen goed beslagen ten ijs.

“We zien onze markt in Nederland elk jaar groeien”, opent Drost het gesprek. “Onze stand is dan ook toegespitst op de Nederlandse taal. Wat we er laten zien? Twee paradepaardjes uit de stal van Schmitz & Breuer, namelijk de nieuwe lijn veiligheidsscharnieren Protect en de HiDe-3D verdekt liggende (blinde) scharnieren. Met de deelname aan Polyclose proberen we ons marktaandeel in België ook te vergroten.”

De HiDe 3D scharnieren die zijn geïntroduceerd worden goed ontvangen.(Beeld: Stefano Barzaghi).

 

Blinde 3D scharnieren

“De HiDe 3D scharnieren die we hebben geïntroduceerd zijn goed ontvangen. Deze scharnieren kennen een zeer geringe inbouwdiepte en zijn daardoor toe te passen in diverse kozijnsoorten”, legt Drost uit. “De vraag naar blinde scharnieren blijft toenemen en Breuer & Schmitz speelt daar met haar jarenlange expertise graag op in.”

Ook in zwart leverbaar: het Projectscharnier.

 

Veiligheidsscharnieren zonder meerwerk

Nieuw voor Nederland en te bewonderen op Polyclose zijn de 818 Protect scharnieren. “Met deze productlijn bieden we een oplossing voor praktisch elke deur. Standaard zijn deze scharnieren uitgerust met een onderhoudsvrije glijlagertechniek, goed voor belasting tot 150 kg, met drie scharnieren. Het unieke is dat er geen gat geboord hoeft te worden voor een dievenpen. Alleen een inkrozing is nodig. Door de afwezigheid van het boorgat voor een dievenpen heb je ook geen last van lakresidu in het boorgat.”

Net als alle andere scharnieren uit de 818 serie is ook dit scharnier Cradle-2-Cradle Bronze gecertificeerd. “Uniek is de breedte van het assortiment. Naast de 89 x 89 scharnieren zijn ook alle andere gangbare maten te leveren. Daarnaast zijn alle maten, naast in standaard staal verzinkt, ook leverbaar in RVS, GVC-R (Accoya proof) en in zwart. Omdat de driedelige knoop en de kenmerkende BSW-optiek ongewijzigd blijven, kunnen deze scharnieren met alle andere modellen uit de 818 serie gecombineerd worden. De standaard stift die we aantreffen in de 818 serie voorkomt bovendien inwatering. De 818 Protect scharnieren lenen zich uitstekend voor toepassing bij renovatieprojecten en voor gebruik in de timmerindustrie. Naast deze nieuwe items tonen we onze serie Projectscharnieren met draagvermogens tot 300 kilo. In de knoopdiameters 22, 20 en 18mm”, aldus Drost.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details