Tekst: Lieke van Zuilekom
01:50
14-12-2018

Totaaloplossing voor een veilige en comfortabele toegang: Van coördinatie, ontwerp en levering tot en met onderhoud en beheer

Als producent en leverancier van hoogwaardig hang- en sluitwerk en elektromechanische toegangscontroleoplossingen, levert Post en Eger een belangrijke bijdrage aan het comfort en de veiligheid, duurzaamheid, privacy en esthetiek van bedrijven en particulieren. Klanten zijn hierbij verzekerd van één aanspreekpunt voor de coördinatie, levering, implementatie en onderhoud & service van de toegangscontrolesystemen én bijbehorend hang- en sluitwerk, vertelt directeur Sjaak Harms.

“Recent hebben we ons productassortiment vervolledigd, waardoor we naast ons P+E eAccess draadloze, online toegangs-controlesysteem ook het elektromechanische slot dat hierbij hoort kunnen leveren.”

Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Post en EgerToegangscontrole wordt steeds meer digitaal.

P+E eAccess is speciaal ontwikkeld voor gebouwen waar veiligheid en een optimaal beheergemak voorop staan. “Het draadloze, online toegangscontrolesysteem bestaat uit mechanische elementen die voor een continue veiligheid zorgen, in combinatie met hoogontwikkelde technologie zoals draadloze communicatie middels de 868Mhz frequentie en RFID Mifare Desfire technologie (Radio Frequency Identification), dat het programmeren met behulp van de zeer gebruiksvriendelijke beheersoftware en dagelijks gebruik aanzienlijk vergemakkelijkt”, vertelt Harms. “Autorisaties van medewerkers, gasten en bezoekers zijn direct inzichtelijk of aan te passen en geven direct inzicht in wie, waar en wanneer een deur kan openen of dat heeft gedaan. Het systeem werkt volledig plug-and-play. Gebruikers hebben slechts een pc of laptop, een set kaarten en een NET usbstick nodig om P+E eAccess in hun gebouw te benaderen, programmeren én beheren.” De verschillende componenten en technologieën voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen, vertelt hij. “Alle componenten blijven bruikbaar, ook al groeit het systeem in de toekomst uit van enkele eenheden met kaartprogrammering tot een groot systeem met softwareprogrammering of een netwerkapplicatie.”

Stap-voor-stap naar een volledig geïntegreerd toegangscontrole-systeem
Met name dit laatste aspect biedt grote voordelen in gebouwen die gefaseerd gerealiseerd worden, aldus Harms. “Met P+E eAccess kunnen gebouwbeheerders al vanaf de eerste bouwfase hun toegang beheren. Ook als het gebouwnetwerk nog niet gereed is en zonder dat dit invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Zodra de eerste ruimtes worden opgeleverd, stellen wij graag de standalone systemen in bedrijf. Lokaal en eenvoudig vanaf een laptop, waarna we in een later stadium alle systemen kunnen koppelen in een volledig geïntegreerd toegangscontrolesysteem, dat eenvoudig kan worden opgenomen in het gebouwbeheersysteem.”

Voor het sluitwerk adviseert Harms de elektromechanische sloten uit de nieuwe MINT-serie, die zich kenmerken door een eenvoudige montage, universele maatvoering en optimale bediening. “Dankzij MINT kunnen opdrachtgevers zowel hun toegangscontrolesysteem als hun elektrische sloten, deurgrepen/-knoppen en scharnieren bij één producent en leverancier inkopen. Het resultaat is één compleet systeem waarvan alle componenten optimaal op elkaar zijn afgestemd, evenals één contactpersoon bij vragen of problemen. Dat wordt door onze opdrachtgevers zeer op prijs gesteld.”

Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Post en EgerEen-op-één uitwisseling
Naast elektromechanische sloten bevat de nieuwe MINT-serie ook mechanische meerpuntsvergrendelingen, die eenvoudig uitgewisseld kunnen worden. “Dit biedt onder andere toegevoegde waarde in de consumentenmarkt”, vertelt Harms. “Op dit moment zijn wij bijvoorbeeld betrokken bij de bouw van een appartementencomplex waarin alle voordeuren worden voorbereid op het gebruik van elektrisch bedienbare sloten.

Bij de oplevering beschikken alle deuren over mechanische MINT-sloten die, wanneer de koper dit wil, één-op-één kunnen worden uitgewisseld voor een elektromechanische variant met vingerprintlezer en Bluetooth-scanner, die een optimale toegangscontrole mogelijk maken.”

Tekst: Lieke van Zuilekom   |  Beeld: Post en Eger
Uitgelichte afbeelding: 
P+E eAccess is speciaal ontwikkeld voor gebouwen waar veiligheid en een optimaal beheergemak voorop staan.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Profiel partners

Photo by: Merijn GeurtsMill Panel