Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Totaalpakket onder één dak: naast kunststof ook aluminium systemen bij Duitse kozijnfabrikant
Gerdes Fenster und Türen nam recent een nieuwe productiehal voor de productie van aluminium systemen in gebruik.

Totaalpakket onder één dak: naast kunststof ook aluminium systemen bij Duitse kozijnfabrikant

Continue groei, maar niet ten koste van productkwaliteit en service.

Voor elk maakbedrijf komt het erop aan om steeds weer antwoorden te bieden op vragen uit de markt. Architecten, projectbureaus, bouwkundige adviesbureaus, woningcorporaties, aannemers, dealers en investeerders kunnen al meer dan 40 jaar een beroep doen op de kennis van Gerdes Fenster und Türen om samen een gepaste oplossing voor kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien uit te werken. De fabrikant uit Lengerich nam recent een derde moderne productiefaciliteit in gebruik, waar Schüco aluminium systemen op maat geproduceerd worden. Zo biedt de Duitse kozijnfabrikant nu een totaalpakket onder één dak.

Voor de nieuwe afdeling werden onder meer een ervaren business unit manager en productieverantwoordelijke aangeworven.

Wat in de volksmond ‘Gerdes Kozijnen’ genoemd wordt, is intussen al meer dan 40 jaar een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in kunststof voor projecten in Duitsland én de Benelux. Alle systemen worden op maat gemaakt en op korte termijn geleverd. “We ondersteunen onze klanten ook met raad en daad en kunnen daarbij steeds een beroep doen op het vakmanschap van Schüco. Op maat leveren voor individuele klantenwensen is één van onze troeven,” vertelt sales en marketing manager Benelux Anthonius Gabeler. “Vanuit de markt kregen we steeds vaker de vraag om naast de kunststof kozijnen, ramen en deuren ook aluminium systemen aan te bieden. Op die manier zou ons aanbod ook een oplossing voor toepassingen met bijvoorbeeld grotere ramen en brandwerende deuren omvatten. Die worden het best uit aluminium gemaakt en dat moesten we in het verleden dan ook uitbesteden. Daarom beslisten we onlangs om onze dienstverlening uit te breiden met Schüco aluminium kozijnen, made by Gerdes.”

De dienstverlening werd uitgebreid en zo worden nu kozijnen, ramen, deuren, vouwwanden en hefschuifpuien uit kunststof én aluminium geproduceerd.

Kunststof én aluminium

Gerdes nam daarvoor een derde fabriek in gebruik, waar een team onder leiding van een ervaren business unit manager en een productieverantwoordelijke aluminium kozijnen, ramen, deuren, vouwwanden en hefschuifpuien produceert volgens de hoge kwaliteitsvoorschriften van Schüco. “We investeerden in een modern machinepark met onder meer een dubbele verstekzaagmachine en andere profielbewerkingsmachines, die aan de calculation software van Schüco gekoppeld zijn. Dankzij deze machines kunnen de profielen zowel manueel als automatisch bewerkt worden en kunnen we onder normale omstandigheden bestellingen binnen 6 à 8 weken na bevestiging leveren, afhankelijk van de aanlevering van de materialen”, geeft de sales en marketing manager aan. “Aluminium wordt heel vaak gebruikt bij grotere projecten, zoals scholen, ziekenhuizen, kantoren en showrooms, maar ook voor woningen met een strak en modern design, en dit zowel in nieuwbouw als renovatie. Vooral voor grotere raampartijen vormen aluminium systemen een ideale oplossing. Ze worden geproduceerd met een thermische – en geluidsisolatie naar wens en geleverd in een ruim aanbod aan verschillende kleuren. Ook ramen en schuifsystemen met zeer slanke profielen en deuren met een vulling naar wens zijn mogelijk.”

De firma uit Lengerich investeerde in een modern machinepark met onder meer een dubbele verstekzaag­machine voor de bewerking van aluminium profielen.

Te allen tijde kwaliteit centraal stellen

De focus bij familiebedrijf Gerdes blijft intussen op klanten in Duitsland en Benelux liggen. “We krijgen wel aanvragen uit andere landen en willen graag op termijn ook deze klanten bedienen,” sluit Gabeler af. “Ondertussen blijven we wel investeren in faciliteiten en mensen. Intussen beschikken we over een team van een 100-tal vakkundige mannen en vrouwen op kantoor, in de productie en bij de montage. De leveringen gebeuren met 3 eigen vrachtwagens. We hebben een gezonde ambitie maar zelfs al blijft de firma groeien, dan mag dit voor alle duidelijkheid toch nooit ten koste van de kwaliteit bij product en service gaan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details