Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Transparante scheidingswanden, voor ieder kantoor
FrameTec Select 2.0 in matzwarte uitvoering.

Transparante scheidingswanden, voor ieder kantoor

Makkelijk monteren

Anno 2022 is rondom de indeling en inrichting van kantoorruimtes transparantie hét sleutelwoord. Want waar kantoormensen enerzijds in privacy wensen te werken, wil men anderzijds graag af van het hokjesidee. Behoeften waarin prima wordt voorzien wanneer een natuurlijke verdeling van binnentredend daglicht hand-in-hand gaat met lange zichtlijnen. Transparante scheidingswanden met een fraai industrieel karakter zijn bij uitstek geschikt om zowel binnen de kantooromgeving als in thuissituaties een dergelijke combi te maken. Zéker als ze van het fabricaat Bohle zijn.

Voor het maken van transparante afscheidingen heeft Bohle Benelux BV alles aan boord. Zo kunnen met het FrameTec systeem eenvoudig scheidingswanden en deuren worden geplaatst. De kaders waarin het glas zich bevindt, zijn naast aluminium en rvs ook leverbaar in zwart, dé trendkleur die bijdraagt aan het verkrijgen van een stoere industriële look. Is er meer esthetiek en comfort gewenst? Kies dan voor het hydraulische scharnier Alva dat in combinatie met de Patch onderdelen altijd strakke en hoogwaardige wanden en deuren oplevert. Zonder noemenswaardige inspanning.

Het Alva hoekbeslag in combinatie met patchbeslag, verbinder en bovendraaipunt, alles in rvs-kleur.

Hoekbeslag van topklasse

Het zelfsluitend hoekbeslag Alva, verkrijgbaar in geborsteld rvs, gepolijst rvs en zwart, is de basis voor strakke, stijlvolle glazen deuren van topklasse. Zéker in combinatie met de eerdergenoemde Patch elementen. 

“Dit hoekbeslagsysteem behoort tot de beste
in zijn klasse”, bevestigt Frank Bouwman, general manager namens Bohle Benelux. “De hydrauliek voor de zelfsluitende functie is in het slanke be­slag zélf ondergebracht. De Alva EN 3 heeft bovendien functies als openings- en sluitingsdemping.” 

Het bovenste hoekbeslag van Alva heeft dezelfde afmetingen als het onderste. Dit resulteert in een harmonieus geheel en een zeer strak design. Het systeem past daarom binnen elk interieur. “Ook zijn de sluitsnelheid en de vergrendeling traploos instelbaar, zodat een maximaal loopcomfort wordt verkregen”, vervolgt Bouwman. “Daarnaast is het mogelijk om met de hoogwaardige stelschroeven de sluitfuncties over een lange periode meermaals bij te stellen.”

Alva hydraulisch hoekbeslag, verkrijgbaar in drie kleuren.

Veelzijdig en gemakkelijk

Voor optimaal comfort tijdens de montage van scheidingswanden en deuren gaat de vakman voor FrameTec Select 2.0 van Bohle. “De scharnierpunten bij FrameTec Select 2.0 worden simpelweg in het multifunctionele kanaal in het profiel geschoven”, legt Bouwman uit. 

“Vervolgens worden de scharnieren met twee schroeven gefixeerd. De montage van de profielen wordt vereenvoudigd dankzij de aanwezigheid van stabiele hoekverbinders voor kozijn- en beglazingsprofielen.” 

Omdat de verwerker bij de montage van de deurscharnieren en slagplaat niet hoeft te frezen, kan het deurblad van FrameTec DIN links en rechts worden gebruikt. Verder kan het kozijn worden voorzien van zowel gehard als gelaagd glazen deuren van 8 tot 10,76 mm en met een sponningdiepte van 24 mm. Om het kozijn optimaal te verbinden met de vaste beglazing adviseert Bohle de bijpassende tweedelige beglazingsprofielen. 

“Tijdens de montage wordt de beglazing in het bovenste beglazingsprofiel uit één stuk gehouden en zo beschermd tegen gevaarlijk kantelen”, aldus Bouwman. 

“Het tweedelige beglazingsprofiel, dat op de vloer en de wand wordt gemonteerd, bestaat uit een basisprofiel en een insteekstrip. Deze zorgen ervoor dat de beglazing vervolgens met een wigafdichting kan worden vastgezet. Een mooi extraatje dat garant staat voor een superveilige montage.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details