Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Turn Key bouwer uit Veenendaal start eigen kozijnenproductie
Het pand van Hardeman.

Turn Key bouwer uit Veenendaal start eigen kozijnenproductie

Hardeman BV uit Veenendaal realiseert sinds jaar en dag bedrijfshallen en kantoren door het hele land. In het Nederlandse landschap van bouwers zijn zij -naar eigen zeggen – eigenlijk een beetje ‘een vreemde eend in de bijt’. Waar de meeste bouwbedrijven de laatste decennia vol ingezet hebben op uitbesteden, inhuren en zich met name concentreren op hun kerntaken verkoop, werkvoorbereiding en uitvoering, daar kiest Hardeman er steevast voor om de touwtjes gedurende het hele proces zo veel mogelijk zelf in handen te hebben.

Het team van Hardeman beschikt nu ook over een eigen kozijnenfabriek. Van links naar rechts: Koen ter Hogt (GEALAN) – Bertus van de Craats (Hardeman) – Wim Loomans (Winkhaus) – Tom Knijn (BUVA) – Dennis Hardeman (Hardeman) – Paul Cournotte (GEALAN) – Pieter Bakker (Hardeman).

Verticale integratie

Het bedrijf heeft bijvoorbeeld eigen ontwerpers en constructeurs in dienst, maar ook een eigen materieeldienst met meer dan 100 hoogwerkers, een eigen transportafdeling met 30 vrachtwagens, torenkranen en ga zo maar door. Naast de complete montage worden praktisch de complete bedrijfsgebouwen ook in hun Veenendaalse fabrieken gefabriceerd. Dan mag je denken aan de staalconstructies, dak- en wandbeplating maar ook bijvoorbeeld aan lichtstraten en isolatiepanelen. Hardeman kiest voor deze verticale integratie om op deze manier zo zelfstandig en flexibel mogelijk te blijven en een optimale prijs-kwaliteit verhouding aan te kunnen bieden voor de bedrijfspanden.  Dit gaat soms zover dat Hardeman zelfs het onderhoud en/of de financiering van de bedrijfspanden verzorgt.

Nieuwe kozijnenfabriek

De nieuwste schakel in deze keten is sinds september 2020 een volledige kozijnfabriek in Veenendaal. “Wij pasten veel aluminium toe in de wat hoogwaardigere bedrijfspanden en kantoren, omdat we met de kunststof kozijnen net niet de juiste detaillering en uitstraling konden halen. Met name bij de grotere puien”, zegt Arnold Hardeman. “Omdat we wel de potentie van kunststof zagen in met name de isolatiewaarde en kwaliteit, zijn we op zoek gegaan naar een profielleverancier die kon meedenken om ook de hoogwaardige projecten in kunststof uit te kunnen voeren in de gewenste uitstraling.”

Uiteindelijk vonden Hardeman en Gealan elkaar in de S9000NL serie. Door de hoge profielkamers, smalle profielen en de AcrylColor afwerking levert Hardeman met deze profielserie complete vliesgevelachtige puien, in een kwaliteit en tegen een prijs die in het verleden niet voor mogelijk werden gehouden.  Bij het bouwen van eerdere fabrieken ontdekte Hardeman hoe cruciaal het wederzijdse vertrouwen en goede samenwerking tussen de fabrikant, de machinebouwer, de leveranciers en de medewerkers is. De leveranciers moesten geselecteerd worden midden in de eerste golf van het Coronavirus waardoor veel overleg per Microsoft Teams of per mail ging.

“Dat was het moeilijkst”, vervolgt Arnold. “Normaal gesproken ontvang je een leverancier, je knijpt elkaar in de hand en je kijkt elkaar in de ogen en je weet wat voor vlees je in de kuip hebt.”

Uiteindelijk is voor een langdurige samenwerking gekozen met Gealan (profielen), Scheuten (glas), Winkhaus en Buva (beslag en Isostone onderdorpels), Kruba (machines) en Klaes (software). “Zes schoten in de roos, wat een topteam”, zegt Arnold tot slot. “En ik ben extra trots op mijn zoon, die de complete fabriek vanuit niks opgebouwd heeft en samen met de mannen op de werkvloer elke dag een topprestatie weet te leveren!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details