Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Twee duurzame toppers uit Zelhem
Venster Techniek op de HoutPro+.

Twee duurzame toppers uit Zelhem

Nieuwe onderdorpel voor houten kozijnen

Tijdens de laatste HoutPro+ in ‘s-Hertogenbosch was natuurlijk ook Venster Techniek aanwezig. Naast een stijlvolle presentatie van het complete leveringsprogramma stond de beursdeelname vooral in het teken van de officiële presentatie van de splinternieuwe, uit glasvezel vervaardigde VTD-onderdorpel voor houten kozijnen. Het is een duurzaam en in twee varianten leverbaar topproduct waarmee de Zelhemse producent andermaal zijn innovatieve en oplossingsgerichte karakter bevestigt.

Het pand van Venster Techniek in Zelhem.

De nieuwe VTD-onderdorpel is een uitbreiding van het bestaande EEFD- en EEFD+-programma en zal deze op termijn vervangen. 

“Waar ons huidige onderdorpelgamma voor houten kozijnen wordt vervaardigd uit respectievelijk aluminium en een combinatie van glasvezel en aluminium, is de VTD juist volledig samengesteld uit glasvezel”, zegt salesmanager Herben Heino. 

“Hierdoor presenteren we niet alleen een duurzamere oplossing, de nieuwe dorpelvariant biedt
ook nog eens aanzienlijk hogere isolatiewaarden.” 

De VTD Excellent en Prestige.

De flexibel toepasbare VTD, leverbaar in de uitvoeringen Prestige (voor de volledige dorpel) en Excellent (hybride), wijkt bovendien qua maatvoeringen en de manier van verwerken niet af van de bestaande EEFD- en EEFD+-onderdorpels. “Daarnaast worden beide uitvoeringen altijd op maat, compleet voorgemonteerd en inclusief het benodigde bevestigingsmateriaal geleverd”, vervolgt Heino. “Last but not least zijn de dorpels dankzij de gepatenteerde plugverbinding ook nog eens zeer eenvoudig en razendsnel te monteren.”

Excellent en Prestige

De VTD Excellent biedt niet alleen zeer grote voordelen met betrekking tot sterkte en stijfheid van de verbindingen. Ook is aan de binnenzijde van het kozijn niet te zien dat er een laagdrempelige onderdorpel wordt gebruikt. 

“Door de constructie blijft alléén het houten kozijn zichtbaar”, verduidelijkt Heino. “Dit zorgt voor een fraai esthetisch beeld aan de binnenkant. Verder is het kozijn door toepassing van deze houten constructie al vanaf het moment van opsluiten stabiel. Dat vereenvoudigt het fabricageproces en resulteert in minder afvalhout.” 

Nieuwe technologieën, zoals de pulltrusie-methode, stonden aan de basis van VTD Prestige. Het resultaat mag er zijn: een licht, goed geïsoleerd en uitermate stabiel basisdorpelsysteem dat op een breedte van 114 mm is gebaseerd.    

“Doordat elke gevraagde KVT-sponning op de onderdorpel uitvoerbaar is, loopt de onderdorpel aan de buitenkant in één lijn door”, legt Heino uit. “Iets dat ook geldt voor de Excellent. Tot slot leveren we voor beide uitvoeringen standaard kunststof beschermkappen mee die de draaiende delen beschermen tijdens de bouwfase, zónder het sluiten van de deur te belemmeren.”  

De voordelen van VTD

• isoleert 64% beter;

• beschikbaar voor 114 mm/139 mm kozijnhout;

• ontwatering op twee manieren mogelijk;

• gecertificeerd door SHR-SKH;

• brandwerendheid 30 minuten.

Andere noviteiten

Tijdens de HoutPro+ lanceerde -Venster Techniek ook het nieuwe hefslot met haken, een oplossing die garant staat voor een efficiëntere afwerking en een strakkere esthetische uitstraling. De officiële lancering ervan is afhankelijk van de nog te verkrijgen SKG-normering. Verwacht wordt dat deze in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar is.  

Tegelijk maakte de dorpelspecialist kenbaar dat het softwarehuis -Matrix bezig is met het bouwen van een exportmodule. Hiermee wordt het mogelijk om nieuwe opdrachten geautomatiseerd in de bestelportal van Venster Techniek in te voeren. Na controle (door Venster Techniek) is een opdracht direct klaar voor productie. De ontwikkeling van deze koppeling bevindt zich op dit moment in de testfase en wordt in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik genomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details