Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uitbreiding assortiment  automatische meerpuntssluitingen
De inbraakwerendheid van de sloten werd verhoogd

Uitbreiding assortiment automatische meerpuntssluitingen

Zowel met als zonder motor te gebruiken

Slotenfabrikant en ontwikkelaar van toegangsverleningssystemen FUHR Benelux ontwikkelde de laatste jaren verschillende innovatieve producten zoals automatische, paniek- en motorsloten. Zo werd onlangs de nieuwe slotenserie 835 geïntroduceerd. “De sloten zijn zeer breed inzetbaar.”

De automatische meerpuntssluitingen zijn breed inzetbaar

In 2008 bracht FUHR de automatisch vergrendelende meerpuntssluiting 833 op de markt. Inmiddels heeft de hang- en sluitwerkspecialist dit slot doorontwikkeld naar een nieuwe generatie sloten: de serie 835 autosafe DuoSecure. Martijn van Dort, managing director FUHR Benelux: “We hebben de inbraakwerendheid verhoogd, zowel van de sloten voor kunststof, houten als aluminium deuren. Het slot is te ontgrendelen op kruk of cilinder. Optioneel is het slot uit te breiden met een motor.”

De DuoSecure technologie heeft een speciale combinatie van automatische pen-/haakschoot. Doordat de schoot en zwenkhaak in twee fasen worden geactiveerd, is de vergrendeling altijd in positie. Bij het sluiten van de deur komen door de magneet in de sluitplaat/-lijst de bovenste en onderste schoot automatisch naar buiten en zijn deze geblokkeerd tegen terugdrukken. Door de bediening van de sleutel wordt de nachtschoot uitgedraaid. Ontgrendelen is ook eenvoudig: de nachtschoot wordt teruggedraaid met de sleutel en vervolgens kan men met de deurkruk of met de sleutel alle schoten intrekken.

Compleet programma in één freesmaat

Productmanager Marco Pels: “Deze sloten zijn heel breed inzetbaar. We leveren ze als standaardslot of antipaniekslot, voor enkele deuren en voor dubbele deuren. Ze zijn geschikt voor zowel woningen als utiliteitsbouw. Het feit dat we de motor apart verkopen, is wel uniek.”

Voordeel hiervan is dat deurenfabrikanten meer controle hebben over hun voorraad. Ze kunnen zowel de sloten als de motor op voorraad houden en dan per project kijken wat de klant wil. Pels: “Deze serie was al een tijdje leverbaar voor houten deuren en op de vakbeurs PolyClose introduceerden wij de versie voor kunststof deuren. Het eerste kwartaal van 2023 verwachten we tevens het model voor aluminium deuren te kunnen leveren.”

De 835-serie is te koppelen met alle Smart Connect-systemen van FUHR. Het is een compleet en rond programma. Pels: “Daarmee zijn we uniek in de markt. De sloten hebben alle functionaliteiten, zoals men van ons gewend is en dat allemaal op één standaard freesmaat.”

Elektronische toegangsverlening

Begin november neemt FUHR Benelux deel aan de vakbeurs HoutPro+ in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Van Dort: “Op deze beurs laten we het 835-programma zien, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt. We hebben een compleet programma voor zowel stompe als opdekdeuren. We kunnen eventueel ook een verlenging leveren voor extra hoge deuren tot maximaal vier meter.” Pels vult aan: “Daarnaast staan we op deze beurs met onze verschillende modules in elektronische toegangsverlening. Daarin zijn nog veel nieuwe producten onderweg, die we gefaseerd op de markt brengen.”

FUHR heeft, zoals iedere fabrikant momenteel, ook te maken met de gevolgen van de materiaalschaarste. Toch zijn alle sloten goed leverbaar. Van Dort: “Onze sloten zijn gemaakt van staal, zink en rvs en we hebben daardoor wel wat last van de prijsvorming van die materialen. Maar de beschikbaarheid is prima, daar hebben we dan ook flink in geïnvesteerd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details