Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uitbreiding hoofdkantoor van aluminiumgigant is showroom voor vlakliggende deuren

Uitbreiding hoofdkantoor van aluminiumgigant is showroom voor vlakliggende deuren

Architectenbureau Jaspers-Eyers kreeg de opdracht om de uitbreiding van het hoofdkantoor van Reynaers Aluminium te ontwerpen. Dit project met een opleidingscentrum omvat zowat dertig binnendeuren en de toparchitecten schreven voor alle gelijkliggende deuren – kamerhoog, enkel of dubbel, brandwerend of akoestisch – vlakwandige deursystemen van Xinnix Door Systems voor.

De directie van Reynaers koos niet voor standaardproducten, maar voor oplossingen op maat met hoogwaardig Duits deurbeslag. Xinnix blijft intussen verder ontwikkelen en behaalde recent ook een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren tot 3 meter hoog in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag.

De naam Xinnix staat bij elke interieurarchitect en –designer synoniem voor de onzichtbare integratie van binnendeuren. “We ontwerpen, creëren en produceren gepatenteerde deursystemen, die volledig vlak liggen met de wand: geen zichtbare omlijsting noch scharnieren of andere ongelijkheden te zien. We leveren systemen voor gewone draaideuren, maar ook brandwerende en akoestische deuren én schuifdeuren in de wand”, zegt zaakvoerder Chris Vermeulen. “Onze systemen bestaan uit voorgelakte aluminium frames, die voor alle deuren gebruikt kunnen worden, en worden standaard geleverd met een magnetisch slot, een rubberdichting en onzichtbare 3D-regelbare Xinnix-scharnieren.”

Puur maatwerk met hoogwaardig Duits deurbeslag

Xinnix biedt een oplossing –standaard of op maat – voor zowel de hedendaagse, strakke interieurs als moderne landelijke omgevingen in woningen en appartementen, maar ook in kantoorgebouwen en andere projecten. Zo integreerde architectenbureau Jaspers-Eyers een dertigtal deuren op basis van de Xinnix-deursystemen in de hoofdzetel met opleidingscentrum van aluminiumgigant Reynaers Aluminium in Duffel.

Xinnix behaalde een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren tot 3 meter hoog in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag. Elke type onzichtbare deurdranger kan nu gecombineerd worden met anti-panieksloten, meerpuntssloten of elektrische vergrendelingen.

 

“Zowat alle mogelijke types vlakliggende deuren worden in dit project gecombineerd: kamerhoge, enkele en dubbele deuren, brandwerende (EI1) alsook akoestische toepassingen. We spreken hier niet van standaardsystemen, maar puur maatwerk met hoogwaardig Duits deurbeslag, waaronder Tectus TE340-scharnieren en KFV-magneetsloten, voor alle deuren met ingebouwde deursluiters”, geeft de zaakvoerder aan. “Bij Xinnix begeleiden we de klanten van A tot Z om steeds een optimaal resultaat te bekomen. Zo filteren we mogelijke fouten uit het bouwproces, want dit is cruciaal bij ‘onzichtbare deuren’, waar elk detail immers extra opvalt.”

Nauwe samenwerking met aannemer

Ook voor dit project werkte Xinnix Door Systems nauw samen met de architect en de aannemer. De specialist bezorgde plaatser Vanhout de nodige gedetailleerde uitvoeringstekeningen, waardoor alle Xinnix-deursystemen perfect en binnen de vooropgestelde timing gemonteerd konden worden. “Dé blikvanger vormen de 4 meter hoge frames met 60 mm dikke deuren, die dankzij onze expertise opvallende onopvallend geïntegreerd konden worden”, gaat Chris Vermeulen verder. “Voor ons is dit alvast opnieuw een echt referentieproject. Het feit dat een internationale marktleider als Reynaers Aluminium en een toparchitectenbureau als Jaspers-Eyers onze producten toepassen, is toch wel een erkenning voor onze succesvolle combinatie van hoogstaande technologie en verfijnd design.”

Blijven investeren in ontwikkeling

Dergelijke projecten geven Xinnix de moed en het vertrouwen om hun onzichtbare binnendeursystemen steeds verder te optimaliseren en continu nieuwe, innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Zo werd in de afgelopen jaren onder meer fors geïnvesteerd in verschillende brandtesten.

“We behaalden een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren tot 3 meter hoog in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag, waardoor het nu mogelijk is om elk type onzichtbare deurdranger toe te passen in combinatie met anti-panieksloten, meerpuntssloten of elektrische vergrendelingen”, sluit Chris Vermeulen af. “Bovendien onderging het beslag duurzaamheidstesten met cycli van 200.000 open- en sluitbewegingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details