Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uitgebreide bestelmededeling via webshop

Uitgebreide bestelmededeling via webshop

Keuze voor smart partnernetwerken

Sinds de succesvolle marktintroductie van de webshop A+W iQuote bestaat er in de compo-nentenbranche een duidelijke trend naar bestelling via het internet. Deze trend werd eens te meer bevestigd op de BAU in München, waar A+W Cantor zijn uitgebreide A+W iQuote met boeiende, nieuwe functies toonde.

A+W iQuote nu ook met externe configurators
In de afgelopen jaren heeft A+W Cantor reeds met succes externe online configurators van toele-veranciers geïntegreerd in zijn ERP- en dealersoftware. De Aha-ervaring voor de standbezoekers op de BAU was echter dat de online configurators van adeco, OBUK, Rodenberg, ROMA en Wa-rema nu ook zijn geïntegreerd in A+W iQuote. Wanneer een dealer een huisdeur online via A+W iQuote registreert, kan hij direct de betreffende configurator oproepen en daar het gewenste pa-neel bestellen dat grafisch correct wordt weergegeven. Of de rolluiken voor het venster.

Bovendien is het nu mogelijk om A+W iQuote ook in andere programma’s voor de vensterbouw te integreren en zo alle voordelen van de A+W-webshop te gebruiken in de externe software.

Webshop zonder dubbele database
In de vensterbranche moet voor het gebruik van een webconfigurator doorgaans worden voor-zien in een tweede database en wordt de klantenbestelling bij de fabrikant opnieuw geregistreerd. Dat hoeft echter niet met A+W iQuote – de gebruiker werkt direct op basis van de stamgegevens van de producent!

Zo kunnen dealers en distributeurmedewerkers met A+W iQuote zowel standaardcomponenten als complexe configuraties eenvoudig en snel registreren. Zodra een opdracht is besteld via A+W iQuote, is deze in realtime zichtbaar in het A+W Cantor-systeem van de producent en kan worden ingepland voor de productie – geheel zonder dubbele orderinvoer. De prijs wordt berekend en weergegeven.
Technische beperkingen worden in acht genomen – altijd actueel. Dat versnelt nu ook de bestellingen van accessoires en biedt meer zekerheid.

Software_Demo kopiërenDat heeft A+W allemaal geïmplementeerd in een verfrissend eenvoudig te bedienen gebruikersin-terface die werd ontwikkeld met het oog op touchscreens, tablets en mobiele apparaten.

Wolfgang Neutatz, bedrijfsleider van de zonweringsproducent, en A+W iQuote-gebruiker Schlot-terer: “Onze klanten kunnen met A+W iQuote geen fouten meer maken. De volledige bestelling doorloopt een controle op beperkingen op basis van onze stamgegevens. Wij ontvangen een complete, technisch correcte bestelling. Vragen en een tijdrovende uitleg aan de telefoon zijn niet meer vereist. Dat betekent een grotere efficiency in het totale bestelproces.”

Partnermededeling op het Internet of Things
Hier ervaren wij een aspect van Industrie 4.0 waar vaak nog onvoldoende rekening mee wordt gehouden. Want in een ‘Smart Factory’ gaat het niet alleen om intelligente productie, maar net zo goed om smart communicatie tussen marktpartners.

De internetbestelling met koppeling van de externe online configurators maakt de volledige toe-gevoegde waardeketen dynamisch. Orderprocessen die vroeger tot aan de ontvangst van de orderbevestiging uren of zelfs dagen moesten worden geraamd, worden binnen enkele minuten afgewikkeld – inclusief de overdracht aan de productie! De volledige stuklijst met alle technische details en gegevens voor de productieplanning en -aansturing is just in time in de productie beschikbaar. De orders worden sneller geproduceerd, de levertijden worden korter – en de klant is er blij mee!  

Tekst en beeld: A+W iQuote

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details