Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uitgebreide toegangscontrole op zijn ­allervriendelijkst
Toegangscontrole in de binnenschil van een gebouw kan zowel online als offline geregeld worden.

Uitgebreide toegangscontrole op zijn ­allervriendelijkst

‘We maken het allemaal waar’

Je kunt buiten- en binnendeuren van de mooiste toegangscontrole-oplossingen voorzien die iemand wel of geen toegang geven tot de achterliggende ruimte, zonder een goed beheersysteem kun je er weinig mee. Daarmee komt de vraag wat dan wél een goed systeem is. Nina de Graaff, accountmanager toegangscontrole bij dormakaba, weet daar alles van en praat ons bij.

Webbased oplossing

“Voor het bedienen van onze ‘hardware’ is er dormakaba MATRIX One. Een webbased oplossing die correspondeert met onze deuroplossingen, van registratie unit tot en met een mechatronisch slot”, legt Nina uit. “Zowel de beheerder als de eindgebruiker maken gebruik van deze webbased oplossing, die draait op zowel desktopbrowsers als mobile devices. De software is volledig responsive en het dashboard dat getoond wordt is overzichtelijk.”

Digitale sleutels kunnen vanuit de beheerdersapplicatie naar de telefoon gestuurd worden.

Een ander voordeel is dat de hardware van dormakaba in ieder systeem, van groot naar klein, toe te passen is, enkel door een firmware upgrade. Nina licht toe: “dormakaba zorgt ervoor dat de software altijd up to date is. Er hoeft dus nooit client software aangepast te worden en je werkt als gebruiker dus automatisch met de meeste recente versie van de software. En qua veiligheid zit je goed, MATRIX One is gecertificeerd volgens Zwitserse veiligheidsnormering. Daarnaast voeren wij regelmatig testen uit om te kijken hoe veilig het systeem is. De uiteindelijke veiligheidsverantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij de eindgebruiker, die ervoor moet zorgen dat er bijvoorbeeld geen wachtwoorden rondslingeren of computers ‘open staan’ als er niemand op de werkplek zit.”

MATRIX One is als basisversie een gratis applicatie met kosteloze licenties tot 100 gebruikers. “Dat is al veel en je kunt er een volledig toegangscontrolesysteem mee inrichten”, legt Nina uit. “Zodra je van meer mogelijkheden gebruik wilt maken of meer dan 100 gebruikers hebt, kun je het pakket upgraden naar MATRIX One Expert (E) of MATRIX One Alle Opties (O). Al naar gelang de upgrade kunnen er meer functies gekoppeld worden, zoals de aanwezigheidsregistratie en het feit dat meer gebruikers worden toegevoegd.” Onze goed getrainde partners staan u terzijde met advies over de upgrade.

Tijdelijke, gecontroleerde toegang verschaffen aan bezoekers is zo geregeld.

MATRIX One ook in de Cloud

“Meer en meer bedrijven hebben inmiddels een CloudFirst beleid, ook hier gaan wij mee: sinds februari gaan we MATRIX One zelfs in de Cloud hosten, je hebt alleen internet nodig. Dan koop je geen licentie, maar een router die verbinding maakt met de dormakaba cloud. Dit geeft meer gemak en minder zorgen. Op dit moment is digitale toegangsverlening de allerveiligste manier van werken. Het verliezen van een fysieke sleutel levert nog altijd het meeste risico op. Tussen de PC en het elektronisch deurbeslag of de uitleesunit zit een accessmanager, een stuk hardware. Deze legt contact tussen het systeem en de componenten. De buitenschil van een gebouw kun je online regelen, de binnenschil kun je als je wilt offline houden, als je het juiste beslag toepast. Extra veilig dus en je bespaart er veel kosten en bouwkundige aanpassingen mee.”

Individuele toegangsverlening bij The Circle Convention Centre op Zürich Airport.(Beeld: Philippe Bodinger)

Oplossingen die meegroeien met je bedrijf

Het mooie is dat de oplossingen voor toegangscontrole van dormakaba voor iedereen interessant zijn. Nina: “Je kunt zo klein beginnen als je wilt en het zo groot opschalen als je wilt. Het gebruiksgemak blijft hetzelfde, de betrouwbaarheid ook. Alles is compatibel, je hoeft bij opschalen dus nooit hardware te vervangen. Onze oplossingen groeien gewoon mee met je bedrijf.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details