Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uitvinder ging op zoek naar oplossing omdat zijn vrouw last  had van koude voeten

Uitvinder ging op zoek naar oplossing omdat zijn vrouw last had van koude voeten

Niets geraakt onder de deur

Als we de deur sluiten, willen we ook alles buiten houden. Dan denken we misschien eerst aan inbrekers, maar er zijn nog heel wat andere zaken: vocht, koude, water, vuur, stof, insecten, geluid. Comaglio ontwikkelt en produceert sinds 1976 valdorpels, die ervoor zorgen dat niets nog onder deuren geraakt. De Italiaanse firma bouwde intussen een stevige reputatie uit. In de Benelux staat All-Fix in voor de verdeling van en technische ondersteuning bij de producten van Comaglio.

Comaglio scoort al jaren hoog met zijn esthetische, maar vooral functionele valdorpels met een strak Italiaans design. De geschiedenis gaat inmiddels meer dan 40 jaar terug, als Aldo Comaglio op zoek gaat naar een oplossing omdat zijn vrouw steeds weer last had van koude voeten.
De eerste prototypes van de valdorpels werden gemaakt in zijn garage en al snel volgden de eerste patenten om deze innovatie te beschermen. In de jaren ’80 groeide het aantal medewerkers gestaag, bouwde de firma een nationaal verkoopnetwerk uit en werden de producten voor het eerst op beurzen getoond. Voor het eerst was er ook sprake van certificering op vlak van luchtdichtheid en geluiddemping. De jaren ’90 worden gekenmerkt door de verhuis naar een nieuwe vestiging in Muscoline, Brescia en de internationale doorbraak, maar ook door de lancering van concurrentiële producten in binnen- en buitenland.

all-fix1_valdorpel-in-detail-kopieren

All-Fix is al dertig jaar gespecialiseerd in de verdeling van valdorpels van het Italiaanse Comaglio: standaard én maatwerk. Het gamma omvat heel wat innovatieve producten en wordt continu uitgebreid.

 

Investeren in de toekomst

Ook sinds de eeuwwisseling blijft de Italiaanse producent investeren in vakkundige medewerkers, de automatisatie van het productieproces en de uitbouw van het gamma. “Het ruime assortiment kan vandaag opgedeeld worden in zes series – Pressure, Basic, Special, No Sound, Comax en Universal –  en omvat oplossingen voor alle types deuren: staal, aluminium, hout, kunststof of glas.

Er zijn de traditionele valdorpels, maar ook automatische valdorpels met dubbele afdichtingsregeling, ideaal in toepassingen met onregelmatige of scheef verlopende vloeren”, stelt Maurice Vanderbist, oprichter en zaakvoerder van verdeler All-Fix.
“De firma blijft bijzonder gedreven in het uitdenken, ontwerpen en produceren van nieuwe producten en technieken.
Zo ontwikkelden ze de laatste jaren bijvoorbeeld valdorpels voor houten, kunststof en aluminium deuren, die standaard een brand- en rookweerstand van één uur hebben alsook een geluiddemping tot meer dan 54 dB. Vorig jaar presenteerde Comaglio een nieuwe SoftCloser en op Polyclose werden de eerste systemen met het gepatenteerde ‘sliding’ systeem getoond. Deze innovatie zorgt ervoor dat de valdorpel, die op schuifdeuren gemonteerd wordt, de vleugel zorgvuldig afsluit, zonder weerbots.”

all-fix1_mod.-1800-xns-kopieren

De nieuwe SoftCloser zorgt ervoor dat de valdorpel, die op schuifdeuren gemonteerd wordt, de vleugel zorgvuldig afsluit, zonder weerbots.

 

All-Fix als partner voor de Benelux

In de Benelux is All-Fix al meer dan dertig jaar de trouwe partner voor de verdeling van de systemen en de technische ondersteuning. “Service aan de klant staat bij ons centraal.

Een ruime voorraad, een snelle levering en een deskundige technische ondersteuning zijn daarbij onze belangrijkste troeven. We hebben een sterke marktpositie in België, maar richten ons de laatste jaren ook meer en meer op de Nederlandse markt, bijvoorbeeld met een speciaal ontwikkelde valdorpel met een grotere valhoogte van 20 in plaats van 18 mm”, vertelt Maurice Vanderbist.
“We leveren standaardoplossingen, maar onderscheiden ons ook in maatwerk. We baseren ons hier op een profieltekening om eerst een matrijs te maken en vervolgens een proefmodel van de valdorpel te produceren. Na goedkeuring wordt de productie in gang gezet.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details