Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ultiem maatwerk in vluchtwegbeveiliging

Ultiem maatwerk in vluchtwegbeveiliging

De keuze voor een vluchtwegsysteem wordt niet alleen gemaakt op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is ook zaak een oplossing te selecteren die uitblinkt in flexibiliteit en naadloos matcht met de bestaande praktische behoefte. Op al die vlakken speel je altijd op safe met het innovatieve SafeRoute vluchtwegbeveiligingssysteem van dormakaba.

Sterker nog, de onlangs gepresenteerde noviteit maakt het mogelijk om op een uiterst slimme manier aan een groot aantal – en vaak tegenstrijdige – deurvereisten te voldoen. Ongeacht of het nu gaat om een nooduitgang, een vluchtweg, gereguleerde toegangstijden of een vergrendelingsfunctie.

Dormakaba

Met SafeRoute worden meerdere deuren bediend.

 

Met de introductie van het modulair samengestelde SafeRoute vluchtwegsysteem bevestigt dormakaba andermaal de ruime expertise op het gebied van innovatieve technologieën en toegangsoplossingen voor gebouwen, ruimtes en terreinen. De vinding valt dan ook in de smaak van brandweer, politie en gebouwenbeheerders. Daarnaast hebben diverse ontwerpers, architecten, installateurs, distributeurs en aannemers de talrijke voordelen van het concept al mogen ervaren. En dat heeft vooral te maken met een flink stuk flexibiliteit en een veelheid aan mogelijke toepassingen, aldus Chretien Velthuizen, verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie binnen dormakaba Nederland.

“SafeRoute maakt het mogelijk de deur te beschermen tegen ongeoorloofde toegang of misbruik, zonder de bouwvoorschriften te overtreden. De tijdelijke toegangsbeperking regelt dat niemand zomaar naar binnen of buiten kan wandelen. Mensen in nood redden en inventaris en know-how beschermen: dát doet SafeRoute.”

Openen, vergrendelen, controleren: met SafeRoute kan het allemaal. Bovendien kan het systeem snel en gemakkelijk worden aangepast aan bestaande of veranderde gebruiksomstandigheden. Zo profiteren SafeRoute-gebruikers van het nieuwe licentiemodel, waarbij ze alleen betalen voor de functies die ook écht nodig zijn. Tegelijk kan het systeem op elk moment naar wens met extra functies worden uitgebreid. Daarbij blijft de bestaande hardware intact en hoeft alleen maar een nieuwe licentie te worden aangeschaft.

Dormakaba

De componenten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Functies

SafeRoute omvat diverse basiscomponenten, waaronder verschillende typen deurvergrendelingen en de zogenaamde STL-G deurterminal. Deze laatste is voorzien van een noodknop en een sleutelschakelaar in een opbouwbehuizing. Samen met de elektrische vergrendeling voldoet de deurterminal aan de eisen van zowel BS EN 13637 als de EltVTR, de Duitse richtlijn voor elektrische vergrendelingssystemen op vluchtwegdeuren.

“De noodknop kan met behulp van een licentiekaart worden omgeturnd tot een besturings- en controlepaneel”, vervolgt Velthuizen. “Daarbij bepaalt de licentiekaart de verschillende functies. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met één master een groep van maximaal vier vluchtwegdeuren te bewaken en te bedienen. Zónder licentiekaart kan de STL-G deurterminal ook gebruikt worden als extra deurterminal voor een vluchtwegdeur als ‘slave’ in een groep.”

Afhankelijk van de gekozen licentiekaart kunnen vele componenten worden aangesloten, zoals sleutelschakelaars, aanraakschermen, I/0-modules en rookmelders. Daarnaast is het systeem geschikt om in een netwerk op te nemen of aan te sluiten op het gebouwbeheersysteem.

Passend design

Naast een veelheid aan flexibiliteit en gebruiksgemak kenmerken de robuuste en vandalismebestendige SafeRoute producten zich door een smaak- en stijlvolle vormgeving conform XEA, het exclusieve designconcept van dormakaba. “De SafeRoute componenten kunnen qua uitvoering en kleurstelling optimaal op elk denkbaar interieur worden afg  estemd”, aldus Velthuizen. “Tegelijk sluit het design van het vluchtwegsysteem naadloos aan bij diverse andere producten uit ons programma. We staan voor uniformiteit in kwaliteit, maar ook als het gaat om de vormgeving van onze technieken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details