Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ultraslanke high-end schuifdeursysteem krijgt nieuwe design- en configuratiemogelijkheden
De nieuwe Infinium van AluK kan met zijn innovatief ontwerp panoramisch brede en uitzonderlijk hoge dimensies bereiken.

Ultraslanke high-end schuifdeursysteem krijgt nieuwe design- en configuratiemogelijkheden

Men zegt wel eens dat een product nooit echt af is en dat na de lancering ervan alweer de volgende stappen gezet kunnen worden om verder te optimaliseren. Om aan de eisen van de moderne architectuur tegemoet te komen, introduceerde AluK enkele jaren geleden het ultraslanke high-end schuifdeursysteem ‘Infinium’. Op de Polyclose presenteert de fabrikant enkele nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor dit schuifsysteem, waarmee op de behoeften van zowel de constructeur, de architect als de bouwheer ingespeeld wordt. Op de stand kunnen bezoekers ook met enkele andere innovatieve ontwikkelingen kennismaken. 

Doorsnede van Infinium van AluK.

Infinium van AluK is bekend om zijn ultraslanke zichtlijnen en een middenstijl van amper 21 mm. Kortom: een minimalistische uitstraling, een onbeperkt zicht en een ruimte optimaal gevuld met natuurlijk daglicht primeren in elk gebouw dankzij dit schuifdeursysteem. “We gaan vandaag nog een stap verder en ontwikkelden onder andere een vlakke dorpel voor dit systeem. De nieuwe vlakke drempeloplossing verbetert de esthetiek en de ergonomie nog meer dankzij een doorlopend zicht op vloerniveau zonder onderbreking. Door toepassing van de vlakke dorpel is de vleugel eenvoudig te (de)monteren zonder breekwerk in het plafond”, vertellen ze bij AluK. 

“Nieuwe wielsets zorgen ervoor dat deze configuratie uitvoerbaar is met een verhoogd vleugelgewicht tot 400 kg. Maar ook is zelfs de zwaarste Infinium schuifdeur nog steeds gebruiksvriendelijk. Ook de nieuwe slanke handgreep is zo ontworpen dat de schroefkoppen niet meer zichtbaar zijn. Deze draagt eveneens bij aan de esthetiek van het schuifdeursysteem.”

De nieuwe vlakke drempeloplossing verbetert de esthetiek en de ergonomie dankzij een doorlopend zicht op vloerniveau zonder onderbreking.

Hoog scoren op het vlak van veelzijdigheid

Keuze in overvloed bij Infinium. Naast de bestaande duo- en tri-railsystemen is er nu ook een monorail versie beschikbaar en kunnen er zelfs tot zes vleugels toegepast worden. Met een 90º openschuivende hoek kan elke leefruimte moeiteloos verbonden worden. Daarnaast biedt AluK een configuratie waarbij de glaspartijen in een hoek van 90° samenkomen zonder gebruik te hoeven maken van een hoekprofiel. Dit creëert een uiterst elegant, licht en transparant effect. 

“Door het moderne systeemdesign met uitstekende thermische prestaties, voldoet Infinium ruimschoots aan de huidige normen. Het schuifraam is in verschillende configuraties verkrijgbaar en kan afmetingen van 3000 mm (W) en 3500 mm (H) per vleugel aan”, gaat men bij AluK verder. “Dit maakt de Infinium tot een heel efficiënt en innovatief systeem dat gemakkelijk te vervaardigen en te installeren is. Bovendien kan het schuifsysteem ook volledig automatisch werken. Dit is een aantrekkelijke eigenschap voor high-end projecten.”

De nieuwe slanke handgreep is zo ontworpen dat de schroefkoppen niet meer zichtbaar zijn.

Nog meer innovaties

Bij AluK blijven ze dus continu investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en de optimalisatie van hun bestaande producten. Dat zal opnieuw blijken op de Polyclose. Naast de nieuwe ontwikkelingen voor Infinium pakt de fabrikant op dé Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek immers nog met andere innovaties uit. Zo presenteert de firma in primeur een nieuw aluminium raamsysteem met vleugeloverdekkend glas, een aantal nieuwe ontwikkelingen binnen de hoogisolerende Ventà- en de Illuma reeks.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details