Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uniek probleemloos deursysteem klaar om de markt te veroveren

Uniek probleemloos deursysteem klaar om de markt te veroveren

Wie denkt dat het heerlijk rustig is in de Achterhoek, geven we gelijk als het om toeristische geneugten gaat. In Zelhem is het echter allesbehalve rustig, als we kijken naar de bedrijvigheid bij Venster Techniek. Fabrikanten van kozijnen die hun weg gevonden hebben naar de high end dorpels die het bedrijf produceert, weten dat innovatie een onderdeel is het bedrijfsproces van Venster Techniek.

Koortsachtig is er gewerkt vorig jaar, aan nieuwe ontwikkelingen die problemen gaan oplossen die directeur en eigenaar Jurgen Rensen signaleert in zijn branche. We spreken met hem over een aantal indrukwekkende ideeën die rijp zijn voor lancering.

boven hoek hoekstuk kopiërenDoorsnede van het bovenhoekstuk van het VTS DOOR systeem.

Werking van de voordeur levert geen sluitproblemen meer op
“Na de oplevering van een woning ontstaan de meeste klachten rondom de voordeur, die door werking van de deur niet meer goed afgedicht is. Tocht- en vochtintreding zijn dan het gevolg. Daar wilden we iets aan doen en daarin zijn we geslaagd”, opent Rensen het gesprek. De oplossing heet VTS DOOR. Rensen heeft inmiddels patent aangevraagd voor het concept, dat bestaat uit een combinatie van dorpel, kaderdichtingen, een zelf ontwikkeld hoekstuk en een slot.

“Door toepassing van dit concept, speciaal voor houten deuren, wordt een lucht- en waterdichte afsluiting gegarandeerd, tot een kromming van de deur van maar liefst 8 mm”, legt Rensen uit. “Zelfs bij die kromming blijven alle functies behouden. De bediening blijft licht, door middel van sleutel of deurkruk. Dit regen- en winddichte deursysteem wordt automatisch inbraakwerend afgesloten, de sloten voor de voor- en achterdeur zijn ‘matching’.”

Het systeem levert louter voordelen op. Rensen noemt er een aantal, zoals het voorkomen van klachten en bijkomende kosten, het ‘first time right’ percentage bij installeren schiet omhoog. Daarmee wordt tevens imagoschade van de kozijnenfabrikant en het montagebedrijf voorkomen. Ook duurzaamheid is gediend met het VTS DOOR systeem, meent Rensen: “Door de goede dichting is de isolerende werking BENG-waardig. De onderdelen zijn voor 90% cradle-to-cradle recyclebaar en de onderhoudskosten dalen drastisch.”

Venster Techniek bvDoornsnede van het onderhoekstuk van het VTS DOOR systeem.

Ook de andere ontwikkelingen snijden hout
Venster Techniek is volop bezig met de automatisering van het productieproces, om de ingezette groei het hoofd te kunnen bieden. Daarbij worden er nieuwe paden bewandeld. Rensen: “We gaan onze focus leggen op de ontwikkeling van totaalconcepten voor de gehele gevel. Samenwerking en innovatie voeren daarbij de boventoon, we zullen de nadruk in productontwikkelingen leggen op isolatie, in verband met de nieuwe prestatie-eisen voor nieuwbouwwoningen.”

Momenteel werkt Venster Techniek aan twee ontwikkelingen die spraakmakend genoemd mogen worden. “Zo zijn we samen met KEGRO deuren uit Groesbeek een houten deur aan het ontwikkelen die gecombineerd kan worden met een kunststof kozijn. Daarmee heb je het beste van twee werelden. Een houten deur is stabieler dan een kunststof deur en ook goedkoper. Op esthetisch gebied komen er veel nieuwe mogelijkheden door de toepassing van hout.”

Een andere ontwikkeling betreft een dorpelsysteem voor aluminium kozijnen. “Per profielhuis ontwikkelen we een eigen dorpelsysteem. Uiteraard staan wij garant voor dezelfde kwaliteit waar we met onze EEAL-dorpels bekend om zijn”, zegt Rensen tot besluit.

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Venster Techniek
Uitgelichte afbeelding: VTS DOOR wordt gedemonstreerd door directeur Jurgen Rensen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details