Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Unieke dorpels in nieuwe deurconcepten

Unieke dorpels in nieuwe deurconcepten

Unieke dorpelsystemen in nieuwe deurconcepten zorgen mede voor water- en luchtdichtheid. Voordeuren laten bij oplevering regelmatig nog water en wind door. Daarnaast is de tendens dat gebruikers vaker houten deuren met kunststofkozijnen willen, een lastige combinatie. Het unieke gepatenteerde deurconcept VTS Door© en het KaiCombiconcept kunnen een oplossing bieden. Beide deursystemen zijn uitgevoerd met hoogwaardige dorpels. 

Venster Techniek uit Zelhem levert sinds 1999 innovatieve oplossingen aan de deur- en kozijnindustrie. Alles is altijd volledig op de klantvraag afgestemd. “Wij bieden generieke oplossingen en passen die aan de klant aan. Geassembleerd maatwerk met behulp van standaard en deels aangepaste producten. Wij leveren dorpels, glas-aanslagprofielen en dichtingsprofielen voor zowel houten als kunststofkozijnen. Daarbij zijn wij voortdurend met vernieuwing bezig”, vertelt Jurgen Rensen, directeur-eigenaar van Venster Techniek.

VTS Door met Easy-Ent®Flex-Door dorpels

Venster Techniek

VTS Door op Venster Techniek stand Bouwbeurs.

 

Zo heeft het bedrijf vorig jaar een unieke oplossing bedacht voor de meest voorkomende klachten over deuren bij woningoplevering: tocht en het niet goed sluiten van de voordeur. Deze worden veroorzaakt door het kromtrekken van de deur bij kou en warmte.

De oplossing die VT Systemen, een dochter van Venster Techniek, daarvoor ontwikkeld heeft is de VTS DOOR die dit jaar voor het eerst geproduceerd wordt. Een perfect deurconcept voor een houten voordeur in een houten kozijn.

Volgens Rensen biedt dit systeem voordelen voor zowel bewoner als verwerker. “De deur is regen- en winddicht en wordt inbraakwerend afgesloten door het automatisch vergrendelende slot. Daarbij worden de sluitpunten op een vaste plek aan de boven- en onderzijde aangebracht zodat de werking van het hout het (ont)sluiten van de deur niet belemmert. De nachtschoot zorgt voor extra veiligheid.”

Alle functies blijven behouden bij de deur met een kaderdichting met een aanslagspeling van 8mm, die kromtrekt bij warmte of kou. Zelfs als de verkromming verandert hoeft de deur niet opnieuw afgesteld te worden.

De VTS Door beschikt over een modulaire dorpel. Rensen: “Ons unieke Easy-Ent®Flex-Door dorpelsysteem voor houten kozijnen. Dit voldoet aan de hoogst gestelde isolatiewaarden. Hierop kunnen alle sponningen die in Nederland bestaan, worden geplaatst.”

Het hybride dorpelsysteem is gemaakt van aluminium en wordt gecombineerd met een houten montagelat. Daardoor is het kozijn maatvast en vermindert de afmontagetijd. De dorpel loopt aan de buitenkant in één lijn door. Aan de binnenzijde loopt de houten stijl door en blijft het aanzicht van het kozijn intact.

Al deze elementen zorgen voor een optimale afsluitbaarheid en wind- en waterdichtheid van de VTS Door, ook in ronde vorm. Met de onderdelen die die Venster Techniek levert kunnen timmer- en deurfabrikanten de deur gemakkelijk produceren.

KaiCombiconcept met EEAL onderdorpels

Venster Techniek

Bezoekers bekijken VTS Door samen met Jurgen Rensen en Thomas de Jong.

 

Een andere innovatie is het door Kegro Deuren ontwikkelde KaiCombiconcept waaraan Venster Techniek een belangrijke bijdrage levert. Dit betreft houten deuren in een kunststof/aluminium kozijnprofiel, tot nu toe geen beste combinatie. “De KaiCombi is een mooie oplossing”, vertelt Rensen. Deze vlakke buitendeur heeft een houten raamwerk met isolerende PU-kern vulling. Op beide zijden is een sandwichconstructie verlijmd van HDF met een Tricoya dekplaat en een aluminium kern. De dekplaat zorgt voor een strakke uitstraling, én designvrijheid.

“Daarbij hoort de best denkbare dorpel. Ons unieke EEAL-onderdorpelsysteem regelt een perfecte afdichting en sluiting van de deur.” EEAL is een (glasvezel versterkt) onderdorpelsysteem voor verschillende kunststof profielhuizen. De Stone-Look dorpel voldoet aan de maximale opstaphoogte-eisen. Rensen: “Door deze combinatie van materialen, hang- en sluitwerk, dichtingen en onderdorpel-profielen gaan kunststofkozijnen en houten deuren eindelijk samen!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details