Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Unieke dubbele paniekdeur met inbraakklasse 3

Unieke dubbele paniekdeur met inbraakklasse 3

Het aantal inbraken in kantoren en industriële gebouwen ligt nog steeds hoog, ondanks de inspanningen van eigenaars, bewakingsbedrijven en politiediensten. Meer controles, camerabeveiliging, alarmsystemen, …, het zijn maar enkele middelen om dieven af te schrikken. Inbraakwerende ramen en deuren bieden ook een oplossing.

Wicona1_1J7X2025_1 kopiërenDe WICSTYLE 75 EVO dubbele RC3 heavy duty paniekdeur combineert een hoge inbraakwerendheid met de paniekfunctie, waardoor het systeem uniek is.

WICONA weet als systeemleverancier van aluminium raam- en deurproducten als geen ander dat de vraag naar inbraakwerende systemen blijft toenemen. Bovendien liggen de eisen voor kantoren en industriële gebouwen nog iets hoger dan voor een particuliere woning. Met de nieuwe WICSTYLE 75 EVO dubbele RC3 paniekdeur speelt WICONA daar perfect op in.

De eerste indruk is allesbepalend en bij gebouwen vormen gevels en ingangsdeuren vaak het visitekaartje van het huis. Een deur kan de meest uiteenlopende functies hebben: de voordeur van een privéwoning, de ingang van een kantoorgebouw of een hotel, een vluchtdeur in een school, kinderopvang, zorginstelling, …, het zijn maar een paar voorbeelden. Maar toch heeft elke toepassing haar eigen vereisten. Met de WICSTYLE EVO-profielsystemen en het bijhorende beslag biedt WICONA de allrounder onder de deursystemen, leverbaar in heel wat verschillende versies: deuren met één of twee vleugels, binnen- en buitendraaiend, met paniek- en vluchtfunctie, ….

Deze WICSTYLE EVO-serie is het neusje van de zalm op het vlak van thermische isolatie en bouwfysische kenmerken. De systemen zijn leverbaar met bouwdieptes van 65 en 75 mm, uitgerust met vleugels in alle afmetingen tot 1300 x 2520 mm en een gewicht tot 200 kg. Ze hebben geluidsisolatiewaarden tot 43 dB en dankzij een thermische isolatie tot onder 0,8 W/(m2K) kunnen ze ook in passiefgebouwen geïntegreerd worden. Bij de ontwikkeling van de deursystemen werd rekening gehouden met een strak design, waarbij de vleugels binnen en buiten gelijk liggen met de kozijnen en de scharnieren eventueel verborgen uitgevoerd kunnen worden. De paumellen of opbouwscharnieren zijn beschikbaar in twee varianten, geanodiseerd en met poedercoating. Op aanvraag zijn deze systemen leverbaar met automatisatie, meervoudige vergrendelingen, vingerprotectie, ….

Nieuwe ontwikkelingen
WICONA blijft intussen fors investeren in de verdere ontwikkeling van het gamma. Dat bleek ook dit jaar op de verschillende vakbeurzen, zoals Polyclose of Fensterbau. Naast onder meer het nieuwe stolpraam WICLINE 75 EVO HV, het WICLINE 75 TOP DK-raam met ventilatieklep en de WICTEC 50 EVO vliesgevel presenteerde WICONA als enige in de markt ook een dubbele paniekdeur met inbraakklasse 3, de WICSTYLE 75 EVO dubbele RC3 Heavy Duty paniekdeur.

“Als systeemleverancier van aluminium raam- en deurproducten stellen we vast dat de vraag naar inbraakwerende ramen en deuren de laatste jaren alleen maar toeneemt. Bovendien worden de klanten ook steeds veeleisender. Terwijl voor een woning of een appartement inbraakklasse 2 (RC2) in de meeste gevallen voldoende is, wordt voor kantoren en industriële gebouwen het inbraakwerendheidsniveau steeds vaker verhoogd naar klasse 3 (RC3)”, stelt Jos Visser, product manager bij Hydro Building Systems Netherlands.

“Onze nieuwe dubbele paniekdeur uit de WICSTYLE 75 EVO familie is uniek omdat ze een hoge inbraakwerendheid combineert met de paniekfunctie. Dit systeem is net als alle andere paniekdeuren van binnenuit gemakkelijk te openen met een duwbalk. Maar door de RC3-uitvoering krijgen potentiële inbrekers van buitenaf geen enkele kans.”   

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: Hydro Building Systems Netherlands –  merk WICONA

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details