Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Uw voorraadbeheer perfect op orde

Uw voorraadbeheer perfect op orde

Grijp-Nooit-Mis-voorraadsysteem voor kozijn- en beslagoplossingen

SIEGENIA, internationale speler in de wereld van kozijn- en beslagoplossingen, hecht veel waarde aan de verbinding met klanten.Daarvoor gaat de onderneming nauwe samenwerkingen aan met partners en klanten. Met innovatieve systemen brengt SIEGENIA ruimtes tot leven. Uit de langetermijnrelaties komen bovendien mooie ontwikkelingen voort, zoals het KanBan-systeem. Dit efficiënte en duurzame Grijp-Nooit-Mis-voorraadsysteem is ontwikkeld door BeterGevel, Burghouwt en SIEGENIA en biedt elke partij veel voordeel.

KanBan is een selfsupporting systeem waarbij je nooit misgrijpt. Minimale voorraden en optimale inkoopefficiency staan centraal.

Het KanBan-systeem is in allerlei opzichten duurzaam. De drie partners hebben gezocht naar een oplossing in voorraadbeheer. Met de nieuwe manier van werken kunnen ze een hoger volume verwerken, met kortere doorlooptijden. KanBan is een selfsupporting systeem waarbij je nooit misgrijpt. Minimale voorraden en optimale inkoopefficiency staan centraal.

Het KanBan-systeem wordt per artikel toegepast, perfect afgestemd op de stellingen.

Het KanBan-systeem wordt per artikel toegepast, perfect afgestemd op de stellingen. In de bak zit te allen tijde hetzelfde product, met altijd dezelfde hoeveelheid. Dit maakt ingangscontrole overbodig en zorgt ervoor dat de planning niet beïnvloed wordt op cruciale momenten. De bak wordt gescand, in de stellingen geplaatst en de producten liggen grijpklaar. Afwijkingen komen niet voor, waardoor je altijd dezelfde voorraden kunt aanhouden.

Georganiseerd productieproces

Het productassortiment is de afgelopen jaren zo afgestemd, dat 80% van de artikelen perfect binnen het systeem past. De drie partijen hebben samen naar de ‘hardlopers’ gekeken en naar hoe deze het best geproduceerd kunnen worden, voor optimale efficiëntie in het KanBan-systeem en waardoor je nooit misgrijpt. Op basis van onder meer volumes en afmetingen is een Plan van Aanpak opgesteld. Vervolgens werd het systeem volledig sluitend gemaakt: zodra een bak leeg is, wordt deze direct aangevuld. Bovendien is er door het inbouwen van een grijp- en reservevoorraad altijd een buffer voordat een nieuw bak arriveert.

“Het systeem zorgt voor beter inzicht in de afname van bepaalde artikelen en geeft een erg betrouwbare forecast. Hierdoor hebben we geen last van de materiaalschaarste die heerst binnen de markt. Dit geeft onze betrouwbaarheid een extra boost”, zegt Erwin Wiggers, directeur van BeterGevel.

Verpakkingsvrij en minder transportbewegingen

Naast de hoge efficiency kent het KanBan-systeem nog enkele grote voordelen. “Door verpakkingsvrij te kunnen leveren, zijn de verwachtingen overtroffen. Niet alleen behaalt BeterGevel tijdwinst op het moment van produceren, doordat de producten vooraf zijn ontdaan van hun verpakkingen dragen we ook bij aan de duurzaamheidsambities. Bijvoorbeeld omdat het verpakkingsmateriaal netjes gescheiden en gerecycled wordt op het moment dat daar tijd voor is”, aldus Robert Bosman, accountmanager bij Burghouwt. “Bovendien zorgt het voor een gestroomlijnder productieproces bij BeterGevel, doordat er geen afvalmateriaal meer in de productie rondzwerft en de focus komt te liggen op de core-werkzaamheden.”

Het pand van BeterGevel, waar het ‘Grijp-Nooit-Mis’ voorraadsysteem is geimplementeerd. 

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat het transport van 5 á 6 keer per week is teruggebracht naar 2 á 3 keer per week. Dit heeft niet alleen effect op het aantal transportbewegingen, ook just-in-time leveringen en afspraken met klanten worden makkelijker uitvoerbaar. Bovendien is de warehousing – kijkend naar laad- en losschema’s – veel praktischer geworden.

Bosman: “Dit proces is enkel haalbaar door het vertrouwen dat ­BeterGevel uitspreekt naar Burghouwt. De organisatie durft zich te committeren aan één leverancier en geeft een eerlijke lange termijn prognose af van wat zij gaat produceren. Daardoor weten wij exact waar we aan toe zijn, wat leidt tot een perfect op elkaar afgestemde samenwerking. Ook in moeilijkere tijden zorgt het scherpe voorraadbeheer ervoor dat we geen tot minder last hebben van schaarste.”

Verankering van positie op Nederlandse markt

De drie partners samen hebben heel wat jaren ervaring in de branche en een stevige positie in de markt. Toch zorgt het KanBan-systeem voor een nog betere fundering. Het KanBan-systeem is een prachtige ontwikkeling waarbij de klant nooit meer misgrijpt. Het systeem draagt zo bij aan een nog hogere servicegerichtheid, die de positie alleen maar sterker maakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details