Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Van paniekdeur tot elektronische toegangstechniek
Elektronische toegangstechniek neemt een grote vlucht.

Van paniekdeur tot elektronische toegangstechniek

Met een breed assortiment aan producten voor ramen, deuren en automatische toegangsdeuren biedt GU Nederland, onderdeel van het Duitse familiebedrijf Gretsch-Unitas, een compleet concept voor veiligheid rondom huis en gebouw. Van hang- en sluitwerk tot elektronische toegangstechniek. Maar GU doet méér: “We bieden trainingen aan voor het personeel van de groothandel en gaan zo nodig mee om zelf advies te geven.”

Elektronisch toegangssysteem.

“Door de combinatie van hang- en sluitwerk en elektronische toegangstechniek bieden we een compleet pakket voor alles wat te maken heeft met toegang en veiligheid”, vertelt Joep Breukels, managing director GU Nederland. Het bedrijf levert via de groothandels en de producten komen uit de Duitse fabrieken van dochterbedrijven GU en BKS. Een belangrijke productgroep is momenteel het paniekconcept. 

Breukels: “Steeds meer gebouwen moeten uitgerust worden met deuren met een paniekfunctie. Bij brand moet iedereen natuurlijk snel en zonder sleutel naar buiten kunnen. Daar is al regelgeving voor: zo moet het inmiddels in nieuwbouw al bij het ontwerp worden meegetekend. In de renovatiemarkt zie je steeds vaker dat deuren hiervoor omgebouwd moeten worden. Daar zijn wij sterk in.”  

Renovatiemeerpuntssluiting Secury-X.

Trainingen

GU kan het complete pakket per deur aanbieden. Zowel in grote series voor bijvoorbeeld complexe utiliteitsprojecten, als voor een enkele vluchtdeur. De eindklant doorloopt hiervoor een korte vragenlijst; de configurator panieksloten. Hieruit rolt een combinatienummer over onder meer het te leveren slot met toebehoren, zoals sluitplaat of contrasloten met boven- en ondervergrendeling. Vervolgens zoekt men aan de hand van dit combinatienummer eenvoudig het gewenste deurbeslag in de
bestelcatalogus paniekbeslagen. 

Breukels: “Dan weten we precies wat er nodig is en leveren we het complete pakket via de groothandel. We zijn nu een jaar bezig met de uitrol hiervan en het meeste werk zit in het geven van trainingen bij de groothandels en deurenfabrikanten. De groothandel is onze partner en we ondersteunen hen hierbij.”

Breukels constateert dat sommige adviseurs of architecten nog niet exact weten wat de eisen van het Bouwbesluit zijn. “Met paniekdeuren heb je een wettelijke verplichting. Als er brand uitbreekt en de deuren gaan niet open, is dat een groot probleem. Onze technische adviseurs kunnen, samen met de medewerkers van de groothandel hun klanten, dus aannemers, voorschrijvers of deurenfabrikanten, adviseren.”

De renovatiemarkt groeit op alle vlakken. Er is veel sociaal vastgoed en daarvan is een flink deel toe aan renovatie. “Tegelijkertijd zijn er steeds minder vakmensen en neemt de technische kennis af. Daarom brachten we concepten op de markt om het de vakman makkelijker te maken. De renovatiemeerpuntssluiting Secury-X­ is daar een mooi voorbeeld van. Die kun je ter plekke zo aanpassen dat hij elk ander meerpuntsslot kan vervangen. Handig dus om op voorraad te hebben.” 

Paniekdeur

Intelligente toegangssystemen

Een andere groeimarkt voor GU is die van elektronische toegangstechniek. Onder de naam Ixalo® levert het bedrijf intelligente toegangssystemen. De beheerder kan toegangsrechten centraal toewijzen en de gebruiker krijgt dan met een pasje, tag of zijn mobiele telefoon toegang tot bepaalde ruimtes. Het systeem omvat ook een uitgebreide lijn aan cilinders en deurbeslag. 

“Elektronische toegangstechniek neemt een grote vlucht”, aldus Breukels. “Het is veilig en gebruiksvriendelijk. Bijvoorbeeld voor gebruik in ziekenhuizen en bedrijfsgebouwen. Bijkomend voordeel is dat je ook een logboek kunt bijhouden: je kunt per ruimte zien wie er is geweest en wanneer.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details