Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vandaag anticiperen op wat morgen zal komen

Vandaag anticiperen op wat morgen zal komen

Onze maatschappij evolueert heel snel. We liggen vandaag wakker van andere zaken dan de generaties voor ons. Onze kinderen zullen nog met andere normen, vereisten en wensen rekening moeten houden. Bedrijven als Renson bieden architecten, promotoren, projectontwikkelaars en opdrachtgevers oplossingen aan voor toekomstige uitdagingen, waar ze vandaag al rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld de garantie van een gezond binnenklimaat bij het luchtdicht bouwen, de oververhitting door de klimaatopwarming en de verregaande drang naar intelligente woningen en gebouwen.

Gecontroleerde ventilatie zorgt voor een gezonde binnenlucht

We brengen 85 % van de tijd binnen door. Of we ons goed in ons vel voelen en op een comfortabele manier kunnen genieten van de tijd die we binnenshuis doorbrengen, hangt af van heel wat factoren: een goede luchtkwaliteit, voldoende daglichtinval, een aangename binnentemperatuur en een minimum aan lawaai en tocht van buiten. Ventileren op een continue basis is een must om een gezond binnenklimaat te realiseren.

Het vermijdt onaangename geurtjes, allergieën of andere gezondheidsklachten en voorkomt condensatieproblemen en schimmelvorming. Met de raamverluchtingen van Renson wordt continu verse buitenlucht in de woning toegevoerd, zonder last van tocht en buitenlawaai.

“Vandaag presenteren we het nieuwe Invisivent Comfort ventilatierooster met zelfregelende terugslagklep en akoestische isolatie, dat zorgt voor een gecontroleerde toevoer, zeker in combinatie met de slimme Healthbox 3.0 afvoerunit, die als ‘moderator’ binnen het ventilatiesysteem C+ non-stop aangeeft hoeveel verse lucht precies nodig is”, zegt Paul Renson, CEO van de specialist in ventilatie, buitenzonwering en terrasoverkappingen uit Waregem. “Aangezien er enkel ‘op vraag’ en ruimte per ruimte geventileerd wordt, is er van tocht helemaal geen sprake. Bovendien werd dit ventilatierooster zo ontworpen, dat het onzichtbaar in de gevel weggewerkt kan worden en ook als één luchtdicht geheel op het raam geplaatst kan worden.”

Buitenzonwering en nightcooling voorkomen oververhitting binnenshuis

Naast een goede luchtkwaliteit is ook een aangename binnentemperatuur cruciaal voor het comfort van mens, plant en dier. De klimaat­opwarming zorgt echter voor steeds meer warme dagen en hittegolven per jaar en dus moeten we op zoek naar oplossingen om de temperatuur binnenshuis onder controle te houden. Een energieverslindende airco is niet aan de orde, aangezien die resulteert in een stijgende CO2-uitstoot en op langere termijn in nog meer hittegolven.

Renson ontwikkelde echter een slimme totaaloplossing voor passief en duurzaam koelen dankzij de combinatie van buitenzonwering en intensieve nachtventilatie (nightcooling). “Door natuurlijke en energievriendelijke elementen als licht en lucht slim in te zetten, kan je het binnenshuis ook op warme momenten aangenaam fris houden. Daglicht beheren is kinderspel met onze dynamische en windbestendige Fixscreen doekzonwering. Het is ook de meest efficiënte oplossing om te voorkomen dat het binnen snel opwarmt, want buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen nog voor die de kans krijgen om het glas te bereiken”, geeft de CEO aan. “Grotere stromen frisse buitenlucht kunnen ‘s nachts op hun beurt dienst doen om het binnen te laten afkoelen. Daarvoor gebruiken we grote raamroosters met muggengaas en inbraakbestendige lamellen. De combinatie van de Fixscreen buitenzonwering en ‘nightcooling’ kan de binnentemperatuur tot 10° doen dalen, zonder airco.”

Gebouwautomatisering op weg naar ‘smart living’

Verder streven we ook steeds meer naar intelligente woningen en gebouwen, die automatisch tegemoetkomen aan de noden van de bewoners en zich aan hun leefpatroon aanpassen. Alleen als alle technieken en installaties in een gebouw met elkaar kunnen communiceren, informatie uitwisselen en van mekaar kunnen leren, is er echt sprake van ‘smart living’.

“Dankzij de recente overname van OpenMotics, de Gentse specialist in gebouwautomatisatie, beschikken we voortaan over een eigen concrete ‘cloud’ oplossing voor de realisatie van intelligente gebouwen”, zegt Paul Renson. “Dit cloud-platform – een soort Appstore van gebouwen – bundelt alles voor ‘intelligent wonen’, waarbij een gebouw op termijn leert van het gedrag van de bewoners en de diensten en technieken, zoals ventilatie, zonwering, verwarming, verlichting, koeling, …, daarop afstemt. Dankzij alle verzamelde data in de cloud kunnen we onze baseline ‘creating healthy spaces’ in de praktijk waarmaken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details