Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veel expertise en een uitgebreid schuifdeurprogramma. Voor iedere toegangssituatie is er een automatische schuifdeur
Automatische schuifdeuren in gebogen uitvoering.

Veel expertise en een uitgebreid schuifdeurprogramma. Voor iedere toegangssituatie is er een automatische schuifdeur

Zonder erbij na te denken lopen we allemaal op bijna dagelijkse basis door openingen die worden afgesloten door automatische schuifdeuren. Die schuifdeur valt pas op als deze niet functioneert zoals zou moeten, bijvoorbeeld door te laat te openen, of te vroeg dicht te gaan. De kracht van een goede schuifdeur zit hem dus niet alleen in het schuiven zelf, maar ook in de afstelling van de deur en de bijbehorende sensortechniek. Absolute specialist op dit vlak is dormakaba, die met haar schuifdeurenprogramma letterlijk en figuurlijk een sluitend antwoord heeft op ieder vraagstuk omtrent het automatisch openen en sluiten van schuif- en vouwdeuren. We spreken met Bas Wouters, Product Marketing Manager voor automatische toegangsoplossingen bij dormakaba.

Alle verschillende typen deurvleugels kunnen ook worden voorzien van een door de klant zelf aan te leveren glassoort.

Van rechte tot gebogen uitvoering

Op de vraag welke soorten schuifdeuren dormakaba levert, antwoordt Wouters: “Heb je even? We leveren rechte en gebogen uitvoeringen, met enkele of dubbele deurvleugels, met of zonder zijlichten of bovenlichten, inbraakwerend of, al dan niet gewenst, met breakout functie. Eisen aan functionaliteit en de situatie ter plekke bepalen uiteindelijk de keuze voor een specifiek schuifdeursysteem.”

ST FLEX Secure schuifdeuren in weerstandsklasse RC2 uitvoering.

“Is er bijvoorbeeld sprake is van een beperkte doorgangsbreedte, dan bieden telescoopschuifdeuren of automatische vouwdeuren uitkomst. Bij telescoopdeuren schuiven deurvleugels achter elkaar door, bij vouwdeuren schuiven deze als een harmonica opzij. Beide oplossingen bieden extra doorgangsbreedte in vergelijking met een ‘standaard’ schuifdeur. Een breakout functie zorgt ervoor dat in geval van calamiteiten deurvleugels en eventuele zijlichten met één beweging naar buiten geduwd kunnen worden. Dit maakt deze deuren uitermate geschikt voor vluchtwegen.”

Inbraakwerendheid en isolatie

Aan inbraakwerendheid is uiteraard ook gedacht, merkt Wouters op. “Zo kan er bijvoorbeeld in weerstandsklasse RC2 geleverd worden. Deze deur is SKG gecertificeerd en ondermeer voorzien van inbraak­werend glas, deurvleugels die niet uit te lichten zijn en een unieke, volautomatische 4-punts haakvergrendeling.” 

Voor een optimale isolatiewaarde zijn er ook deuren met thermisch gescheiden profielen beschikbaar. “Naast een optimale koudebrugonderbreking bieden deze profielen extra mogelijkheden voor het toepassen van glas met een nog hogere isolatiewaarde. Kortom: wanneer inbraakwerendheid en isolatiewaarden voorgeschreven staan, dan kan dormakaba daar volledig op inspelen.
Overigens kunnen alle verschillende typen deurvleugels ook worden voorzien van een door de klant zelf aan te leveren glassoort.”

Alle dormakaba schuifdeuren worden aangedreven door een dormakaba schuifdeurautomaat. “Deze passen we universeel toe op schuifdeuren, voor vouwdeuren gebruiken we een andere automaat”, vertelt Wouters. “Al onze schuifdeuren voldoen aan de Europese norm EN16005 en zijn daarmee veilig in gebruik. Standaard aanwezige veiligheidssensoren in de doorgang zorgen dat de schuifdeur niet sluit wanneer een persoon zich in de deuropening bevindt. Extra sensoren beschermen het uitschuifgebied van de deurvleugels; staat iemand in dat gebied, dan opent de deur op zeer lage snelheid of stopt de opengaande beweging direct.”

Ideaal voor de gevelbouwer

dormakaba schuifdeurautomaten kunnen ook worden gecombineerd met deurvleugels van derden. Hierdoor kan een gevelbouwer zijn eigen profiel ook als automatische toegangsdeur toepassen. Wouters: “Dat zorgt voor een uniforme aanblik van de façade. Het kunnen toepassen van eigen profielen met een eigen glasvulling draagt bij aan de uniformiteit van het geheel. Onze systemen integreren dus 100% in het gevelbeeld.” 

Niet alleen de gebruiker ervaart comfort, ook de installateur wordt ontzorgd. “We denken mee in de montage en we zijn flexibel. Het werk hoeft niet meer te zijn dan het monteren van de automaat, het inhangen van de vleugels en alles in gebruik te stellen.” 

De standaard serie automatische schuifdeuren wordt op de markt gebracht onder de naam ST FLEX, waarmee de hoge mate van flexibiliteit van het product wordt aangeduid. “Deuren met thermisch gescheiden profielen vallen onder de noemer ST FLEX Green. Onder de naam
ST FLEX Secureleveren we de schuifdeuren in weerstandsklasse RC2 uitvoering”, zegt Wouters tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details