Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veel glas en een unieke, chique uitstraling door de fraaie kunststof kozijnen

Veel glas en een unieke, chique uitstraling door de fraaie kunststof kozijnen

Hun nieuwbouwwoning past goed in het landschap. “De woning is redelijk modern, landelijk. Met een rieten kap, een witte bovenkant en een zwarte onderkant, de smetrand.” De keuzes die daarvoor gemaakt werden, waren vooral gebaseerd op de strenge lokale regelgeving. “Alleen waren die regels er niet voor de kozijnen. Daar hebben we dan ook verschil kunnen maken.”  

Overal glas

De fraaie kunststof kozijnen werden gemaakt door Ekkel & Ekkel uit Nijverdal. “We hebben veel glas, grote oppervlakten. Het mooist gelukt vinden we de deuren. Bij Ekkel & Ekkel hebben ze voor de kunststof VEKA profielen een aluminium plaat geplaatst, die heel goed lijkt op hout.” Voor, achter, links en rechts: overal zie je glas. “Aan de voorkant zijn de grote kozijnen gekoppeld. Voor de vide, die schuin loopt, is een kozijn gemaakt van een meter of zes. Aan de zijkanten zitten vaste puien, die in een punt bij elkaar komen en die over de verdiepingsvloer heen gaan.” Die verdiepingsvloer zie je overigens niet. “Daar heeft Ekkel & Ekkel een paneel voor gemaakt van hetzelfde materiaal als de kozijnfolie.”

Goed geadviseerd door Edwoud Ekkel

Over Ekkel & Ekkel is Christian vol lof. “We hebben vooraf een ontwerp door een tekenaar laten maken, maar hoe het er uiteindelijk zou gaan uitzien, met die grote glaspartijen, is iets dat Edwoud Ekkel toch heeft bedacht. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het eindresultaat. Daar zitten dingen in, die we niet zelf hadden kunnen bedenken.”

Eén van de slimme tips die Christian kreeg, zie je als je de deur open doet. “Wij hebben donkere, bijna zwarte kozijnen. De keus viel op het ultramatte VEKA Spectral profiel in RAL 7016. Dat chique karakter zie je terug aan de binnenzijde van de kozijnen. Die heeft geen andere kleur, zoals vaak gebeurt, maar is ook zwart.”

Op het laatst geplaatst

De kozijnen zijn pas op het allerlaatste moment geplaatst, omdat de grote profielen nogal kwetsbaar zijn. “Die plaatsing was veel werk. De hogere beglazing hebben ze met kranen moeten plaatsen. Daarna moesten ze natuurlijk nog worden afgewerkt.” 

Heerlijk leefklimaat

Het is een duurzame woning geworden. Zo liggen er zonnepanelen op het dak en zijn de kozijnen voorzien van triple glas. “Daar heeft Ekkel & Ekkel zelfregulerende ventilatieroosters in gemaakt, die in dezelfde kleur als de kozijnen zijn gespoten. De nadelen die ik aanvankelijk zag in kunststof, bleken niet te bestaan. Het is allemaal zeer comfortabel. We hebben nu een heerlijk leefklimaat.”

Een beetje spannend vond Christian het idee om ook binnen alles donker af te werken. “Maar dat is goed gelukt. Het contrasteert mooi met de rest van de woning. We hebben het binnenwerk zelf geschilderd en ik ben achteraf blij dat de buitenkozijnen niet geschilderd hoefden te worden!”  

Christian woont er sinds de zomer van 2019.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details