Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veel nieuwigheden in 2022 op het programma. Deuren die interieurs kleuren
X5 schuifdeursysteem met soft open en soft close systeem.

Veel nieuwigheden in 2022 op het programma. Deuren die interieurs kleuren

De deursystemen van Xinnix sluiten perfect aan bij de trend naar strakke en minimalistische interieurs. Ze worden immers gebruikt om binnendeuren frameloos in de wand te integreren. Hiervoor worden voorgelakte aluminium frames in de muur gemonteerd. Het gamma is zeer uitgebreid, want zowel draaideuren en pivotdeuren als schuifdeuren zijn mogelijk. Bovendien kunnen akoestische deuren en brandwerende modellen, uitgerust met een ingewerkte deurdranger, toegangscontrole of een anti-paniekslot geleverd worden. 

Bij Xinnix blijven ze intussen investeren in innovatieve ontwikkelingen – nieuwe modellen, kleuren, … – waarmee ze zo goed mogelijk aan de wensen van de klanten willen voldoen. Ook op Polyclose staat innovatie opnieuw centraal.

De deur gaat naadloos in het interieur op.

Xinnix – ‘kzie niks’ uitgesproken – daar hebben ze bij de oprichting van de firma goed over nagedacht. Hun deursystemen zorgen er immers voor dat kozijnen ‘onzichtbaar’ in de muur weggewerkt worden en dat enkel de deur zelf en de muur te zien zijn. “Onze onzichtbare deuren tillen elk interieur naar een hoger niveau. Ze zijn gebaseerd op voorgelakte aluminium frames die in de muur gemonteerd worden. Aangezien onze deuren volledig in het vlak opgaan, vormen ze geen storend element in een strakke woning. Ze zorgen bovendien voor een visuele rust door de afwezigheid van zichtbare omlijstingen, scharnieren en deurpompen”, licht sales manager Laurens Vermeulen toe. “Op het vlak van innovatie zitten we bij Xinnix niet stil. We blijven nieuwe modellen en kleuren introduceren om zo goed mogelijk aan de wensen van onze klanten te voldoen.”

De brandwerende deuren met ingewerkte deurdrangers zorgen voor een visuele rust in deze lange, smalle gang in een ziekenhuis in Zwitserland.

Schuifdeuren

Ook in 2022 staan veel nieuwigheden op de planning. Zo wordt het X5-gamma van de schuifdeuren uitgebreid met een uitneembare rail met soft open en soft close systeem. Dankzij deze oplossing wordt een deur bij het openen en het sluiten afgeremd. Deze innovatie is ook geïntegreerd in de gebruiksvriendelijke configurator van de firma, waarmee klanten op een eenvoudige manier hun deursystemen kunnen bestellen. De ‘push to open’ technologie is dan weer toepasbaar bij een X5 pocket schuifdeursysteem, waarbij het deurblad volledig in de wand weggewerkt is. Het zit onzichtbaar geïntegreerd in de rail en zorgt ervoor dat de deur zonder enig probleem uit de wand gehaald kan worden. 

Brandwerende deuren

Xinnix combineert schoonheid en efficiëntie wonderwel. Zo zetten ze ook in op akoestische en brandwerende deuren, die voldoen aan allerhande regelgevingen en behaalden hiervoor certificaten. Dat zorgt ervoor dat die deuren perfect in openbare gebouwen ziekenhuizen, scholen of hotels geïntegreerd kunnen worden. 

“Het niveau van brandwerendheid waaraan deuren en andere elementen in een gebouw moeten voldoen, wordt wettelijk vastgelegd. Onze Xinnix frames slaagden voor meerdere testen en zijn leverbaar volgens norm EI130 en EI145. Enkele deuren zijn zelfs mogelijk volgens de Europese EI260 normering. Visueel hebben ze hetzelfde uitzicht als gewone binnendeuren, waardoor ze onderling perfect gecombineerd kunnen worden zonder in te boeten op esthetisch vlak”, zegt Vermeulen. 

“Bovendien kan men met de bijhorende sloten, krukken en ingewerkte plinten het plaatje volledig afmaken. Het beslag onderging trouwens duurzaamheidstesten met cycli van 200.000 open- en sluitbewegingen volgens de EN 1191 standaard. Zo bieden we de garantie dat niet enkel het deursysteem zelf maar ook de extra’s van degelijke kwaliteit zijn.” 

Met deze uitbreiding van het gamma geeft de specialist in onzichtbare deursystemen ontwerpers en architecten opnieuw nieuwe, innovatieve oplossingen waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan.  

Bezoek ons op Polyclose standnr. 1282.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details