Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veel technische voordelen én een aantrekkelijk uiterlijk
Getest en goed bevonden: Hahn VL-Band AT goedgekeurd voor inbraakwerende deuren.

Veel technische voordelen én een aantrekkelijk uiterlijk

Nieuw verdektliggend deurscharnier is bekroond met twee sterren

Vermeldenswaardig hierbij is dat de test met het standaardscharnier werd doorstaan. ­Extra onderdelen, zoals dievenpennen of andere ondersteunende onderdelen, waren niet nodig. Bovendien zou het scharnier verdere tests hebben doorstaan indien de testdeur niet bij de hoekverbindingen was uitgebroken. De test moest daarom worden stil gezet. Daarom komt er binnenkort weer een examen met een nieuwe, versterkte deur om ook het 3-sterren certificaat te behalen. 

De VL-Band AT is het nieuwste product van de scharnierfabrikant. Het vervangt zijn voorganger en heeft naast een aantrekkelijk uiterlijk een aantal technische voordelen. Het kan bijvoorbeeld in zes richtingen worden versteld, het kan tot 180 kg dragen bij gebruik van twee scharnieren, afhankelijk van de profielsystemen, en vereist geen speciale accessoires voor in- of uithangen. 

Het scharnier kan zowel voor DIN links en DIN rechts als voor naar binnen en naar buiten openende deuren worden gebruikt. Een openingsbeperking moet door de klant worden voorzien. Bij de certificering volgens EN 1935:2002 heeft het scharnier scharnierklasse 13 voor hoge belasting bereikt en mag het gebruikt worden in het voorgeschreven toepassingsgebied. De gepatenteerde bevestigingssegmenten overbruggen de thermische isolatiekamers van de profielen op variabele afstanden van 43 tot 82 mm. 

De Hahn VL-Band AT werd geïntroduceerd op de BAU 2023 in München en kon zowel architecten, bouwers als deurfabrikanten overtuigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details