Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veelzijdig huisdeursysteem geeft architecten en installateurs ongekende vrijheid
De oppervlakteafwerking heroal SD is buitengewoon corrosie-, weer- en UV-bestendig. Opvallende oppervlaktedesigns zoals een betonlook geven het huisdeursysteem heroal D 72 een moderne uitstraling.

Veelzijdig huisdeursysteem geeft architecten en installateurs ongekende vrijheid

Eersteklas materialen, technische perfectie tot in de kleinste details en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden zijn drie aspecten waaraan architecten, opdrachtgevers en installateurs veel belang hechten voor het realiseren van de meest uiteenlopende projecten. Ze bouwen al decennialang op de innovatieve oplossingen van aluminium en aluminiumcomposieten die heroal ontwikkelt en produceert voor integratie in de gebouwschil. Het huisdeursysteem heroal D 72 biedt functionele veelzijdigheid en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van warmte-isolatie en statica.

heroal ontwikkelt en produceert op elkaar afgestemde aluminium systemen voor ramen, deuren, vliesgevels, rolluiken, rolpoorten en zonwering, maar ook voor klap- en schuifluiken, horren, terrasoverkappingen en carports. Met het huisdeursysteem heroal D 72 creëert heroal een unieke systeemvariatie.

Naast de vele vormgevingsmogelijkheden overtuigt heroal D 72 met optimale warmte-isolerende eigenschappen, effectieve geluidsisolatie en hoge standaard inbraakwerendheid tot weerstandsklasse RC 3.

Daarbij vormen de allerbeste materialen, optimale functionaliteit, hoogwaardige designvarianten en maximale flexibiliteit de ideale basis voor exclusief vervaardigde afzonderlijke stukken. Dit deursysteem biedt optimale mogelijkheden voor diverse vulwijzen en doordachte oplossingen voor alle inbouwsituaties voor gebouwen in alle stijlen. Bovendien wordt een hoge standaard op vlak van inbraakwerendheid tot RC 3 gegarandeerd. Met dit geteste en veilige systeem kunnen alle gangbare openingswijzen – ook automatische, inbraakwerende en vluchtdeuren – gerealiseerd worden. heroal biedt installateurs, architecten en planners dan ook een zo groot mogelijke vrijheid in de particuliere en objectbouw.

Nieuwe, omkeerbare paneelbevestiging

heroal biedt bij het huisdeursysteem heroal D 72 een unieke paneelbevestiging aan, waardoor het mogelijk is om het geprefabriceerde paneel in de vleugel te bevestigen. Door de verschillende mogelijkheden op vlak van de paneelbevestiging kunnen maximale vleugel­formaten vervaardigd worden. Daarnaast wordt het materiaalgebruik geoptimaliseerd, omdat bij de gebruikte vleugelprofielen heroal D 72 PF (‘Panel Fixed’) met vast binnenbeslag geen glaslat nodig is. De uitbreiding van het deur­systeem heroal D 72 met een profielconstructie voor dit type paneelbevestiging biedt verschillende voordelen voor installateurs. Zo wordt de montage vereenvoudigd en de verwerkingstijd gereduceerd, omdat bepaalde bewerkings­stappen (zoals bijv. het monteren van de glaslat) vervallen. De vleugels van het huisdeurysteem zijn verkrijgbaar met een paneeldikte van 60 mm en een inbouwdiepte van 72 mm of met een vulstukdikte van 70 mm en een inbouwdiepte van 82 mm.

Geen vervormingen door temperatuurverschillen binnen en buiten

Drie innovatieve productiestappen beschermen het deursysteem tegen het bimetaaleffect, waarbij grote temperatuurverschillen binnen en buiten leiden tot vervormingen van het vleugelkozijn. Zo ontwikkelde heroal de gepatenteerde deformatiebestendige profielverbinding, die bestaat uit een strak ingerold isolatieprofiel en een inschuifveer en het profiel beschermt tegen schadelijke stuwkrachten. Het vleugelkozijn wordt gezaagd, gefreesd en geboord. De inschuifveren van de vleugelprofielen worden verwijderd, vooraleer de vleugel geperst of geklonken wordt. Daarna wordt het isolatieprofiel in delen van het vleugelprofiel en de inschuifveren worden teruggeplaatst. De profiel­verbinding blijft gedeeltelijk intact en inwerkende stuwkrachten worden niet overgedragen op de vergrendeling en de sluitcilinder. 

De ergonomische greeplijst vervangt de klassieke handgreep aan de buitenzijde. Deze kan worden voorzien van een coating in de Le Corbusier kleuren en legt zo subtiele of opvallende accenten. De greeplijst is verkrijgbaar in drie lengtes met of zonder led-lichtlijst.

Expressieve oppervlakken

Om accenten te leggen of deuren harmonieus in de gebouwschil te integreren, kan deze heroal D 72 in uiteenlopende kleuren en designs gecoat worden. Daarbij kan men verschillende kleurtinten en designs voor kozijnen, panelen, grepen en scharnieren kiezen – standaard ook mogelijk in bicolor voor binnen en buiten. Men heeft keuze uit alle RAL-kleuren, de kleurtinten van Les Couleurs® Le Corbusier, waarvoor heroal binnen de branche een exclusieve licentie bezit, en de oppervlakteafwerking heroal SD, waarmee designs als natuurlijk hout- of moderne betonlooks kunnen gerealiseerd worden. De heroal oppervlaktecoating opent deuren voor creatieve afwerkingen, die met andere materialen niet mogelijk zijn. Met de heroal hrw-poedercoating in verschillende glans- en dekkingsgraden worden hoogwaardige oppervlakken gecreëerd. Verder biedt de fabrikant ook geëloxeerde coatings en decorfolies.

Voordelen voor installateurs

Naast de verwerkingsvoordelen is voor de partners ook de levertijd van groot belang. Binnen twee weken levert heroal de systeemprofielen, het huisdeurpaneel en de heroal DF beslagsets voor vlakke en opdekkende kozijn-/vleugelcombinaties. Deze beslagtechnologie garandeert de hoogst mogelijke flexibiliteit en heeft een universeel design. Dit deurbeslag is compatibel met de nieuwste technieken, zoals keyless entry en bluetooth, waardoor het bedieningsgemak nog verder verbeterd wordt. De fabrikant ontwikkelde bovendien de online huisdeurconfigurator
konfigurator.heroal.de waarmee elke heroal D 72 huisdeur op maat en naar eigen wens samengesteld kan worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details