Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veelzijdige databank geeft kozijnverwerkers winst in eigen hand
De uitgebreide databank van VBH in LogiKal® levert een stevige bijdrage aan efficiënte werkprocessen, uniformiteit, foutenreductie en aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.

Veelzijdige databank geeft kozijnverwerkers winst in eigen hand

VBH Nederland is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en leveren van oplossingen in raam- en deurtechniek voor aluminium, stalen en kunststof profielsystemen. Het Oosterhoutse bedrijf zet vol in op digitalisatie en voor een deel ook standaardisatie. Speciaal voor verwerkers van aluminium profielen gebeurt dat met het slimme, veelzijdige en profielsysteemonafhankelijke gevelbouwtotaalconcept systeQ. Een van de vijf bouwstenen van dit concept is de eigen databank in LogiKal®. Een handig en alomvattend hulpmiddel dat calculeren, tekenen, bestellen en zelfs het aansturen van CNC-machines transformeert tot gestandaar­diseerd kinderspel.

Met systeQ komt VBH Nederland optimaal tegemoet aan de wensen van producenten van aluminium ramen, deuren en gevelelementen. Het concept, dat diverse producten en service tools omvat, staat in de volle breedte voor efficiënte werkprocessen, uniformiteit, foutenreductie en aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen. 

De uitgebreide databankmodule van VBH in LogiKal® levert hieraan een stevige bijdrage. Productiebedrijven en verwerkers van aluminium systeemprofielen leggen hiermee niet alleen de basis voor een optimale workflow, ze kunnen tegelijk gebruik maken van een alomvattend hulpmiddel dat volledig is afgestemd op de meest gangbare profielsystemen. 

“Met behulp van heldere artikelomschrijvingen en pictogrammen geven we de verwerker informatie over het product en de sluitfunctie van het slot.”

Deurfunctie

De voordelen van de databank zijn legio. Het belangrijkste pluspunt houdt verband met het enorme marktaanbod van hang- en sluitwerksystemen. “Daar komt bij dat er per profiel­systeem vaak verschillende sloten, voorplaten en doornmaten moeten worden toegepast”, zegt LogiKal®-adviseur Stijn Ardon. 

“Dat alles maakt het keuzeproces er niet gemakkelijker op. Vandaar dat ook de databank steevast de functie van de deur als uitgangspunt neemt. Met behulp van heldere artikelomschrijvingen en pictogrammen geven we de verwerker informatie over het product en de sluitfunctie van het slot. Wanneer in LogiKal® vooraf het gewenste profielsysteem is gekozen, zorgt de databank er ook voor dat het gekozen slot past in het profielsysteem dat moet worden uitgevoerd. Bovendien worden de benodigde sluitplaten en het overige hang- en sluitwerk automatisch aan de profiel- en slotkeuze gekoppeld. Het is volledig voorgeconfigureerd.”

Standaardisatie

Profielonafhankelijkheid is het toverwoord binnen de omvangrijke databank. Daarmee komt VBH tegemoet aan het feit dat zo’n 80% van de door verwerkers vervaardigde profielen als standaard kan worden aangemerkt. En dat opent letterlijk nieuwe deuren. “Wanneer de profielkeuze en het vereiste hang- en sluitwerk in het begin van het ordertraject standaard zijn ingericht, dan kan de calculator gemakkelijk en snel een offerte maken”, vervolgt Ardon. 

“Wordt de opdracht concreet, dan kan vervolgens ook de werkvoorbereiding rap aan de slag en de productie worden aangestuurd. Alle artikelen in de databank zijn namelijk gekoppeld aan de vereiste CNC-bewerkingen. De databank zorgt voor een volledig gestandaardiseerd productieproces. En dat levert pure winst op in efficiency, besparingen in kosten en tijd én een aanzienlijk kleinere kans op fouten.”

Profielonafhankelijkheid is het toverwoord binnen de omvangrijke databank.

Goed op weg

Bij VBH helpen ze de klant graag goed op weg. Dat bewijst ook Ardon persoonlijk. Niet alleen breidt hij de databank continu uit en houdt hij de beschikbare productinformatie actueel, hij helpt gebruikers via trainingen en presentaties ook hun productieproces optimaal te standaardiseren. “Daarnaast maken we met elkaar vooraf heldere afspraken over de prijzen en bieden we in logistieke zin een meerwaarde door voor elke deur alle benodigdheden als een compleet pakket op de gewenste locatie af te leveren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details