Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veelzijdige terrasoverkapping met roteerbare lamellen of glasdak
De Somnium terrasoverkapping met dak uit roteerbare lamellen of glas. De LED verlichting in de liggers zorgt voor een aangename sfeer.

Veelzijdige terrasoverkapping met roteerbare lamellen of glasdak

Laat de consument een gepersonaliseerde buitenkamer creëren

Aangebouwd aan een gevel als uitbreiding van de woning of verlenging van een tuinhuis of poolhouse, als oversteek tussen twee gevels of gewoon vrijstaand in de tuin of aan het zwembad – wat de toepassing ook is, Somnium van Aliplast Aluminium Systems is een ware eyecatcher, die de consument of horecabezoeker toelaat om maximaal te genieten van het buitenleven. Deze minimalistische aluminium pergola is extreem veelzijdig: het is een dak uit roteerbare lamellen of glas, verschillende afmetingen zijn mogelijk, het is meerdelig koppelbaar in lengte en breedte, leverbaar met geïntegreerde windvaste screens of glasoplossingen en natuurlijk bezit deze hoogwaardige LED verlichting.

Met de Somfy afstandsbediening kunnen de lamellen naar wens geopend of gesloten worden.

Een ‘buitenkamer’ volledig op maat

Wie wil er niet genieten in alle rust van de tuin of vrienden uitnodigen voor een barbecue of poolparty, …. Jawel… we hebben het over het heerlijke buitenleven! Hoe meer, hoe liever, ook op dagen als het weer ietsje minder mooi is. 

Met de Somnium pergola speelt Aliplast daar perfect op in. “Deze terrasoverkapping, opgebouwd uit elegante, maar stevige aluminium profielen én uitgerust met een dak uit roteerbare lamellen of glasvulling, wordt aangebouwd aan een gevel, geïntegreerd tussen twee muren of staat gewoon vrij. Ze is maximaal 4,5 meter breed, 6 meter lang en 3 meter hoog in één deel. Wie toch een grotere oppervlakte wil overbruggen, kan echter simpelweg meerdere delen koppelen, zowel in de lengte als in de breedte. Zo kan bijvoorbeeld een lamellendak gecombineerd worden met een overkapping met glasdak”, zegt sales manager Nederland Marc Mulders. 

Deze terrasoverkapping is leverbaar met enkele of dubbelwandige lamellen. Met deze laatste versie zijn systemen tot 4,5 m breed mogelijk.

“Deze bioklimatische pergola kan bovendien eenvoudig op de behoeften van de consument afgestemd worden. Die kiest uit een uitgebreid kleurenpalet met 25 jaar Qualicoat Sea Side lakgarantie, waardoor het systeem naadloos bij de woning of de horecazaak aansluit – klassiek, ­landelijk of modern. Windvaste screens, geïntegreerd in de staanders, houden wind, water en zon tegen, beschermen meubilair tegen verkleuring en beperken de inkijk. Wie toch meer openheid wenst, kan kiezen uit verschillende glazen schuifelementen. Zo zit je wel beschermd tegen de weersinvloeden, maar houd je steeds een vrij zicht op de tuin en de omgeving. Zelfs als het ’s avonds donker wordt, kan men op het terras blijven genieten. Hoogwaardige LED verlichting in de liggers zorgt immers voor een aangename sfeer. Alle elementen kunnen eenvoudig via de Somfy sturing bediend worden.”

Er is over nagedacht

Naast het design en de veelzijdigheid heeft de R&D-afdeling van het bedrijf ook veel aandacht besteed aan de rotatietechniek voor de enkel- of dubbelwandige lamellen. Dankzij het gemotoriseerde, elektrisch bedienbare systeem openen en sluiten de aluminium lamellen steeds gelijktijdig. Ze draaien tot 120°, wat de gebruiker een optimaal comfort garandeert. 

“Eigenlijk kiezen de eindklanten zelf op elk ogenblik hoe ze de lamellen draaien. Zo kunnen ze de zon vrij spel geven, de instraling van de zon een beetje beperken of de zonnewarmte volledig ‘buiten’ houden,” licht de sales manager toe. 

“Bovendien kunnen ze het dak dankzij deze roteerbare lamellen bij regenval ook helemaal waterdicht afsluiten. Het water dat op het dak terechtkomt, wordt dan zorgvuldig afgevoerd via een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoerleidingen in de staanders. Een geïntegreerde regensensor detecteert druppels en zorgt ervoor dat het lamellendak automatisch gesloten wordt, waardoor men tijdens een middagdutje nooit voor een natte verrassing komt te staan. Er is trouwens ook een veiligheidsstand tegen de vorst voorzien. Dankzij deze stijlvolle terrasoverkapping kan men dus echt ongestoord genieten van het buitenleven, het hele jaar door.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details