Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
VEILIG BUITEN SLUITEN
Het belangrijkste doel van een poortsluiter is om een hek, deur of poort niet te snel te sluiten, zodat gebruikers rustig door kunnen lopen.

VEILIG BUITEN SLUITEN

Uw deur, hek of poort na gebruik altijd betrouwbaar mechanisch gesloten 

Aan deuren, hekken en poorten in buitenomgevingen en op terreinen worden de meest uiteenlopende eisen gesteld. De deuren, hekken en poorten moeten bijvoorbeeld betrouwbaar afsluiten. Ook moet de sluiter eenvoudig te monteren en te bedienen zijn. In alle gevallen geldt bovendien dat er geen gevaar mag ontstaan en dat het deur-/poortsysteem altijd veilig in gebruik moet zijn.

Producten die op deuren, hekken en poorten worden gebruikt, moeten betrouwbaar werken, een gemakkelijk gebruik van de deur, het hek of de poort garanderen en tegelijkertijd de gebruiker beschermen tegen risico’s op verwondingen. Het belangrijkste doel van een poortsluiter is om een deur, hek of poort niet te snel te sluiten, zodat gebruikers rustig door kunnen lopen. Vooral op hellend terrein kunnen te snel sluitende deuren, hekken en poorten gevaarlijke situaties opleveren…

Betrouwbaar, veilig en in het juiste tempo

Poortsluiter DIREKT van DICTATOR Productie biedt hier een oplossing voor en sluit deuren, hekken en poorten betrouwbaar, veilig en net zo snel of langzaam als de gebruiker wenst. “Met de mechanische poortsluiter behoren openstaande deuren, hekken en poorten tot het verleden”, vertelt technisch adviseur en commercieel medewerker Richard Kikkert. “Dankzij de in te stellen sluitsnelheid en het sluiten zonder eindaanslag worden verwondingen door dichtslaande deuren, hekken en poorten bovendien te allen tijde voorkomen. De poortsluiter voorkomt dat de deur, het hek of de poort, zoals bij een normale sluitveer, te snel dichtgegooid kan worden. Doordat het gehele sluitproces geremd verloopt, wordt de kans op ongelukken (zoals vingers tussen het hek) aanzienlijk verkleind. Door gebruik te maken van hydrauliekolie (ook toegepast in de luchtvaartindustrie) is de remming ook bij grote temperatuurschommelingen constant. Dit maakt poortsluiter DIREKT bij uitstek nagenoeg geschikt voor toegangshekken en -poorten op afgerasterde terreinen. Bijvoorbeeld bij bedrijven, scholen, kinderopvanglocaties, kinderboerderijen, appartementencomplexen, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Maar ook bij tuinschuttingen en bij toegangspoorten op campings komt de poortsluiter uitstekend tot zijn recht.”

De prijsgunstige poortsluiter is leverbaar in twee lengtes en in diverse materialen.

Ook geschikt voor toogdeuren

In indoorsituaties ziet Kikkert dat de DIREKT poortsluiter steeds vaker de functie van de deurdranger overneemt. “Bijvoorbeeld bij toogdeuren of wanneer tussen een deur en plafond geen ruimte is voor een deurdranger, kunnen gebruikers dankzij onze poortsluiter toch van het gemak van mechanische sluiting profiteren.”

Voor elke situatie een passende poortsluiter

Poortsluiter DIREKT is standaard geschikt voor toepassing op toegangshekken tot een breedte van circa 2 meter en een gewicht van ca. 100 kg, afhankelijk van het model. Op aanvraag zijn ook grotere afmetingen en zwaardere gewichten mogelijk. Zo is recent een DIREKT poortsluiter geleverd voor een camping, waarmee draaipoorten met een breedte van 3,5 meter en een gewicht van ca. 160 kg worden bediend. De maximale openingshoek van DIREKT bedraagt 110 graden. De poortsluiter is leverbaar in twee lengtes (met een slag van 150 en 200 mm). Daarnaast hebben gebruikers keuze uit diverse materialen, zoals verzinkt staal met krimpfolie (antraciet, zwart of wit), RVS304 of RVS316.  

Poortsluiter DIREKT sluit deuren, hekken en poorten betrouwbaar en veilig

• Sluitsnelheid is traploos instelbaar;

• Dankzij de constante demping en het veilig sluiten zonder vergrendeling biedt poortsluiter DIREKT een effectieve bescherming van personen;

• Veelzijdig te gebruiken op poortvleugels tot 1.500 mm breed en 100 kg zwaar. Andere afmetingen/gewichten op aanvraag;

• Uitvoeringen met verschillende slaglengtes en sluitkrachten voor verschillende deurmaten en gewichten;

• Eenvoudig achteraf en op diverse manieren te installeren dankzij de vele montagetoebehoren;

• Speciale modellen met kogelgewricht aan beide uiteinden voor poorten met oploopscharnieren;

• Optioneel is een blokkering beschikbaar om te voorkomen dat de gebruiker de sluitsnelheid wijzigt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details