Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veiligheid en bedieningscomfort hebben prioriteit bij Teleflex
Waterdichtheidstest van de Teleflex S80, IP68.

Veiligheid en bedieningscomfort hebben prioriteit bij Teleflex

Dat het elektrisch kunnen openen en sluiten van ramen, lichtkoepels en dakramen een wereld aan comfort biedt, mag als bekend verondersteld worden. Vaak zitten ramen, lichtkoepels en dakramen op moeilijk bereikbare plaatsen en heeft een elektrische bediening de voorkeur boven een handbediening. Teleflex biedt daarom innovatieve oplossingen voor het elektrisch openen en sluiten. Met de voortschrijdende technologie op het gebied van besturingen van deze elektrische openers en de daarmee toenemende vraag naar oplossingen, heeft Teleflex niet stil gezeten. We spreken Jesse Verheem van Teleflex, over het brede aanbod in besturingsmogelijkheden.

Teleflex T50 elektrische dakkoepel uitzetter.

Van handmatige bediening tot en met aansturing via een app

“Natuurlijk leveren we nog steeds veel mechanische, handmatige bedieningen. De vraag naar elektrische bediening van ramen, dakvensters en lichtkoepels heeft echter de overhand gekregen. Elektrische bediening in de eenvoudigste vorm komt met een traditionele jaloezieschakelaar en vergt dus bekabeling. Wie een stap verder wil gaan, kiest voor radiografische bediening. Het bedieningspunt is dan vrij te plaatsen of kan zelfs in de vorm van een afstandsbediening op zak gedragen worden”, legt Jesse uit. 

“Nog een stap verder gaat de bediening via het aanwezige wifi-netwerk, door middel van een handige app op je smartphone of tablet, of via een separate afstandsbediening. Daarmee biedt Teleflex alle comfort van nu en morgen.”

Sensortechnologie in dienst van het gebouw en de gebruiker

Met het hebben van elektrische openers, komt ook het gemak van automatisering. Jesse: “We hebben diverse sensoren beschikbaar om tot automatisering over te gaan. Denk dan aan regen-, wind- en temperatuursensoren, die, al dan niet in samenspel, zorgen voor een automatisch openen en sluiten van vensters, dakramen en lichtkoepels. Wanneer er sprake is van een GBS (Gebouwbeheersysteem), dan kan Teleflex ervoor zorgen dat de elektrische bediening en de aangesloten sensoren meelopen in de scenario’s van het GBS. Voor wie geïnvesteerd heeft in een GBS is dit van enorme toegevoegde waarde.”

Houd vocht, stof en ongenode gasten buiten!

Teleflex mechanische raambedieningen zijn SKG gecertificeerd en bevinden zich in de SKG inbraakwerendheisklasse 2*. “Hetzelfde geldt voor de VEGA elektrische kettingopener”, aldus Jesse. “Kijken we naar een ander stuk veiligheid, dan komen stof- en waterdichtheid in beeld. Onze S80 lineaire opener is uitermate geschikt voor koepels en dakramen. Deze is beschikbaar in slagen 200 mm, 400 mm, 600 mm, 800 mm en 1000 mm. Bij 200 mm en 400 mm bedraagt de stof- en waterdichtheid maar liefst IP68 (compleet stof- en waterdicht, bijvoorbeeld zeer interessant voor vochtige omgevingen zoals kassenbouw) en bij overige slagen is deze IP65.” 

Teleflex biedt eigen montagemogelijkheden. Met hun jarenlange kennis en ervaring bedenken zij voor iedere situatie een passende oplossing.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details