Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ventilatie én zonwering voor wooncomplex ‘Citadel’ in Amsterdam

Ventilatie én zonwering voor wooncomplex ‘Citadel’ in Amsterdam

Gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsstandaarden

In het bruisende hart van Amsterdam Nieuw-West, in de Reinier Engelmanstraat, staat het opvallende nieuwbouwproject genaamd ‘Citadel’. Dit eigentijdse wooncomplex bestaat uit 149 nieuwbouw huurwoningen verdeeld over vijf bouwlagen. Het is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsstandaarden. DUCO maakt deel uit van dit project met haar bijdrage aan het modern comfort en groene ventilatie.

Het binnenklimaat in een wooncomplex midden in de stad is vanzelfsprekend van groot belang. Een combinatie van zowel verse luchttoevoer, akoestisch comfort én zonwering zijn alvast een aantal elementen die kunnen bijdragen tot een hoog levenscomfort.

En dat is precies waarvoor DUCO werd ingeschakeld. In samenspraak met adviseur ‘Climatic Design Consult’ en de opdrachtgever viel de keuze voor de toevoer van verse lucht  op een selectie van drie roosters. De DucoMax, een akoestisch ventilatierooster, voor de woningen waar de geluidsbelasting als ‘erg storend’ ervaren zou worden. Verder is ook de FireMax aanwezig in het project: een brandwerend rooster die op kritieke punten in de constructie bijdraagt aan de brandveiligheid. En als laatste rooster werd ook de DucoTwin toegepast. Dit rooster combineert natuurlijke ventilatie en buiten doekzonwering in één systeem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details