Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ventilatie én zonwering voor woonzorgcomplex Margaretha

Ventilatie én zonwering voor woonzorgcomplex Margaretha

Tijdens de ingrijpende nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden aan het woonzorgcomplex Margaretha in Kampen, werd ook de ventilatie onder handen genomen. Dankzij de integratie van de CO2-gestuurde TronicTwin 120 Cap werden zowel ventilatie én zonwering in één en hetzelfde product gecombineerd.

Het verzorgingshuis Margaretha, in het hartje van de oude binnenstad van Kampen, werd in verschillende fases geheel vernieuwd. Het woonzorgconcern IJsselheem gaat samen met woningcorporatie deltaWonen voor een duurzame nieuwbouw en renovatie in verschillende fases. Het woonzorgcomplex Margaretha biedt onderdak aan 31 huurappartementen, 19 ruime koopappartementen en 61 zorgeenheden. Kortom, een woonplek voor mensen met of zonder directe zorgvraag.

Ventilatie én zonwering voor een gezond binnenklimaat

Het binnenklimaat in een woonzorgcomplex is vanzelfsprekend van groot belang. Juist daarom werd daar tijdens de renovatie veel aandacht aan besteed. Een combinatie van zowel ventilatie én zonwering zijn alvast twee belangrijke elementen die kunnen bijdragen tot een hoog leefbaarheidsniveau.

Vraaggestuurd ventileren

Er werd geopteerd om natuurlijke ventilatie op basis van CO2– en vochtsturing toe te passen en net daar leverde Duco haar bijdrage in het verhaal. Dankzij de integratie van de CO2-gestuurde TronicTwin 120 Cap werden zelfs ventilatie én zonwering in één en hetzelfde product gecombineerd. Het zonweringdoek is bij deze uitvoering gemonteerd op een uitvalarm, die eerst verticaal naar beneden zakt, maar daarna automatisch uitvalt in een hoek van maximum 90°. Op die manier krijgt zonnehitte geen kans, maar komt er toch genoeg licht binnen voor een aangenaam gevoel. Het projectteam van Duco volgde de installatie en plaatsing van dichtbij op, stond de installateurs bij met de nodige raad en daad om het hele project vlot te laten verlopen… en het resultaat mag gezien worden!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details