Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Verdekt liggende scharnieren nu eindelijk ook verkrijgbaar

Verdekt liggende scharnieren nu eindelijk ook verkrijgbaar

Onze hedendaagse architectuur wordt gekenmerkt door strakke lijnen en een trend om alle elementen die niet echt gezien moeten worden, ook onzichtbaar te integreren. Zo groeide ook de vraag naar verdekt liggend beslag. Fapim, marktleider in de ontwikkeling en productie van beslag voor aluminium ramen en deuren uit het Italiaanse Altropassio (Lucca), blijft in haar ontwikkeling nooit stilstaan en introduceert nu met Magicube een innovatieve oplossing voor ramen met verdekt liggende scharnieren.

Fapim MAGICUBE is een revolutie op het gebied van verdekt liggend raambeslag. Dit draaival- en kiep-voor-draai beslag is, net als de andere oplossingen van de Italiaanse specialist in hoogwaardig raambeslag, ideaal voor alle aluminium systemen met een eurogroef. Bij een 180° open stand is een belasting van 180 kg mogelijk, en dit zonder extra te monteren toebehoren. MAGICUBE werd gecertificeerd door het Duitse RAL-Instituut volgens de eisen van de norm RAL-GZ 607/3:2009 na het slagen voor de testen uitgevoerd in een laboratorium in Velbert (Duitsland) volgens de Europese normen EN13126-8 en EN 1191.

Gepatenteerd ontwerp

Het gebruik van hoogwaardig materiaal in combinatie met vooruitstrevende constructietechnieken en strenge testen garanderen een ongekende stevigheid. Door de gepatenteerde oplossing van kinematische bewegingen van scharnieren zonder sleufgaten is Fapim erin geslaagd om alle draaipunten op vaste plaatsen te construeren. Het grote voordeel hiervan is een minimale speling bij de montage en de afstelling van het beslag én het reduceren van slijtage door het ontbreken van de sleufgaten. Verder zorgt dit ook voor een extreem compact en sterk mechanisme, dat zware belastingen kan dragen.

En er is meer, want de bijzondere constructie van het boven- en onderscharnier op het uiteinde zorgt voor extra vergrendeling in gesloten toestand, bevordert wind- en waterdichtheid en elimineert de kans op windgeruis. Het onderste scharnier is uitgerust met een beveiligingssysteem dat ervoor moet zorgen dat het raam niet uitgetild kan worden. Door het concept van de MAGICUBE kunnen ramen ook in alle omstandigheden gemakkelijk geïnstalleerd worden, zelfs op plaatsen waar weinig bewegingsruimte is of in gebouwen met vliesgevels of rolluikkasten.

De geometrische opbouw van het systeem zorgt ervoor dat de ruimte tussen de boord van de raamvleugel en het kozijn steeds gelijk blijft, waardoor geen vingers geklemd kunnen raken. In de meeste gevallen kan ook het gebruik van een supplementaire schaar vermeden worden, wat een aanzienlijke tijdwinst en kostenbesparing bij het monteren met zich meebrengt.

f_magicube-07-kopieren

Eenvoudige installatie

De eenvoudige montage van de diverse beslagdelen in het atelier is een extra troef. Eenvoudige maar vooral efficiënte technische oplossingen zorgen ervoor dat montagetijd verminderd wordt. De montage van de beslagdelen is gemakkelijk en intuïtief, zonder dat daarbij gaten geboord moeten worden of sjablonen gebruikt moeten worden. Ook de inbouw van de vleugels kan simpel en snel uitgevoerd worden door één persoon, zelfs bij grote en zware vleugels. MAGICUBE beslag wordt gekenmerkt door de 3D micrometrische verstelmogelijkheden.

Behalve de klassieke afstellingen in de hoogte en de breedte is er tevens een afstelling in aandruk voorzien op het scharnier onder en boven. Bij dit gepatenteerde systeem moet enkel aan de daartoe voorziene schroeven gedraaid worden.

Last but not least: het design

Tot slot besteedde het R&D team van de Italiaanse specialist veel aandacht aan het design van deze nieuwe oplossing. Dit MAGICUBE beslag kan gemakkelijk gecombineerd worden met de handgrepen van de OLIMPO lijn. Dankzij hun doordacht design kunnen innovatieve producten met strakke, minimalistische en ergonomische contouren gerealiseerd worden. MAGICUBE sluit ook perfect aan bij de producten uit de GALICUBE reeks. Het is dan ook een veelzijdig en innovatieve oplossing die op alle vlakken perfect inspeelt op de wensen uit de markt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details