Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Verhoogde gewichtscapaciteit in nieuwe scharnieren

Verhoogde gewichtscapaciteit in nieuwe scharnieren

Fapim, de Italiaanse fabrikant en wereldleider in de hoogwaardige productie van oplossingen en accessoires in aluminium voor de metalen gevelindustrie, 100% made in Italy, biedt sinds 1974 ideale oplossingen voor deuren, ramen en nooduitgangen. Onder de bekendste producten behoren twee systemen die zijn ontworpen voor de draai-kiep wereld, en mogen gerekend worden tot de best presterende in de markt.

Het Galicube-systeem wordt geoptimaliseerd met de 150-versie, gekenmerkt door een verhoogde gewichtscapaciteit tot 150 kg in één product. Het zorgt voor een 3D verstelmogelijkheid, horizontaal, in aandruk en in hoogte, uitgebreider en effectiever bij grote raamopeningen. In vergelijking met het huidige gamma veranderen enkel de scharnieren en de scharen, terwijl de basisset en het snijden van de trengellatten ongewijzigd blijven. De nieuwe scharnieren blijven geëxtrudeerd en daardoor niet oxideerbaar. Bovendien behouden ze de dimensionaliteit en esthetiek van de vorige. Een bijkomende noviteit: de zamak-tegenplaat van het onderscharnier voor een nauwkeurigere en sterkere bevestiging.

Andere opvallende kenmerken van de 150-versie zijn de fixatie van de bovenste scharnierpen met metrische korrel, en de pen uit gegalvaniseerd staal met verhoogde sterkte. Daarbij passende scharnieren die dezelfde esthetiek, capaciteit en afstelmogelijkheden hebben, zonder dat een supplementaire onderdelen-kit vereist is. Alle scharnieren zijn verkrijgbaar voor opdek- en vlakliggende profielen.

Magicube is een oplossing van  FAPIM  voor openingen met verdoken scharnieren, universeel en toepasbaar op elk profiel met eurogroef, zowel voor de toepassing draaikip, kipdraai of enkel opendraaiend. Het is de enige    oplossing op de markt die de volledige opening van het raam over 180 graden mogelijk maakt en tegelijkertijd een draagvermogen van 180 kg garandeert, dit zonder opening begrenzers of supplementaire beslagkit.  

Het systeem is gecertificeerd door het Duitse RAL Instituut, dit in overeenstemming met de eisen van de RAL-GZ 607/3:2009 regelgeving, na het succesvol doorstaan van de testen in het Velbert PIV laboratorium in Duitsland, uitgevoerd in overeenstemming met de Europese normen EN 13126. -8 en EN 1191.

Eenvoudige en efficiënte technische maatregelen verminderen de montagetijd van het mechanisme. De assemblage van de verschillende beslagonderdelen is eenvoudig en intuïtief, zonder dat hiervoor gaten moeten worden geboord, sjablonen moeten worden gebruikt of metingen dienen worden genomen.

Magicube is voorzien van een gebrevetteerde traploze afstelling in de drie richtingen: horizontaal, in de hoogte en in aandruk. Het is een perfecte combinatie met de Olimpo lijn raamgrepen, zelf gekenmerkt door een innovatief ontwerp, met aandacht voor elk detail met als gevolg een esthetisch strak en ergonomische design.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details