Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vernieuwd schuifsysteem biedt nog betere waarden en nog meer designmogelijkheden
De voordelen van het originele smart-slide schuifsysteem bleven behouden, zoals de eenvoudige bediening en hardware-neutraliteit.

Vernieuwd schuifsysteem biedt nog betere waarden en nog meer designmogelijkheden

Met deze oplossing maakt men grote schuifdeuren én kleinere schuiframen

Klanten worden steeds veeleisender en als fabrikant moet je telkens weer een oplossing bieden. Dat kan door nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande systemen verder te optimaliseren. Het schuifsysteem smart-slide was volgens aluplast op korte tijd uitgegroeid tot de marktleider in de productcategorie van de ‘dichte schuifelementen’. Intussen heeft de fabrikant dit succesvolle systeem verder ontwikkeld en is de nieuwe generatie onder de naam smart-slide neo beschikbaar.

De nieuwe smart-slide neo scoort nog beter op het vlak van thermische isolatie, statica, dichtheid en geluidsisolatie.

Innovatie op maat van de klant vormt intussen al meer dan 40 jaar lang een hoeksteen van het succes van de specialist in raam- en deursystemen. Zo verrichtte de R&D-afdeling van aluplast in het verleden pionierswerk op het vlak van de lijmtechnologie voor de raamproductie en met powerdur, een speciale glasvezelversterkt kunststof, wordt het gebruik van staal tot een minimum beperkt of wordt er zelfs geen staal meer gebruikt. Ze zijn ook dagelijks bezig met de verdere optimalisatie van bestaande producten. Zo presenteerde de fabrikant op een event in de Allianz Arena tijdens BAU München de nieuwe generatie van het bekende en beproefde smart-slide schuifsysteem, dat nog betere waarden laat noteren en nog meer designmogelijkheden biedt: smart-slide neo.

De verwerking is ook verbeterd: de afdichting wordt nu al in de fabriek aangebracht zodat handmatige verwerking niet meer nodig is.

Betere waarden

“Bij de ontwikkeling van de smart-slide neo hebben we er in de eerste plaats voor gezorgd dat de productvoordelen van het originele smart-slide schuifsysteem behouden bleven: korte productietijden, eenvoudige bediening en hardware-neutraliteit. Onze bedoeling was echter om de waarden op het vlak van thermische isolatie, statica, dichtheid en geluidsisolatie nog te verbeteren en testen hebben uitgewezen dat we volledig in ons opzet geslaagd zijn”, vertelt CEO Patrick Seitz. “Net als alle neo-producten is smart-slide neo standaard verkrijgbaar in de nieuwe oppervlakken aludec en woodec. De verwerking is ook verbeterd en vooral vereenvoudigd: de afdichting wordt nu al in de fabriek aangebracht zodat handmatige verwerking niet meer nodig is.”

Smart-slide neo kan ook als een schuifraam gebouwd worden voor integratie boven het aanrecht in de keuken of in een kleine kamer met beperkte ruimte.

Breder toepassingsgebied

De smart-slide werd oorspronkelijk ontworpen als een eenvoudige schuifoplossing. Maar in de loop der jaren is het aantal toepassingen geleidelijk toegenomen. De klanten van aluplast hebben het product immers met succes gebouwd en verkocht als een hoogwaardig schuifraam, dat bijvoorbeeld geïntegreerd kan worden in de keuken boven het aanrecht of in een kleine kamer waar een draaikiepraam moeilijker inzetbaar is, omdat het teveel ruimte in beslag zou nemen. Op deze manier kan de ruimte voor het raam optimaal gebruikt worden – als werkoppervlak of om de vensterbank te decoreren.

Smart-slide neo kan ook als een schuifraam gebouwd worden voor integratie boven het aanrecht in de keuken of in een kleine kamer met beperkte ruimte.

Met succes gelanceerd

“We presenteren deze nieuwe generatie van ons schuifsysteem met de nodige trots. Smart-slide neo voldoet aan alle functionele eisen die de markt stelt aan een strak schuifelement. En dat met een modern, aantrekkelijk design,” sluit Patrick Seitz af. “De feedback die we kregen na de lancering in de Allianz Arena was positief over de hele lijn. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van de verbeteringen. Zij vonden dat dit product alvast grenzen verlegt op het vlak van design en functionaliteit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details