Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vernieuwde dorpel in 100% glasvezel voor houten kozijnen
Het pand van Venster Techniek in Zelhem.

Vernieuwde dorpel in 100% glasvezel voor houten kozijnen

Hij is de ‘benjamin’ van het bedrijf, als we kijken naar de datum van indiensttreding. Qua meegebrachte kennis en kunde is Herben Heino echter allesbehalve een nieuwkomer. Venster Techniek uit Zelhem heeft er een waardevolle kracht bij die zich als accountmanager sinds 1 februari focust op oplossingen voor houten kozijnen. Herben zegt er zelf over: “Je vindt me vooral in de buitendienst met een focus op de timmerindustrie. Collega Thomas de Jong richt zich nu meer op de oplossingen voor de kunststof kozijnen.” Herben spreekt vloeiend de taal van de timmerfabrikant. “Het verschil tussen industrie voor houten kozijnen en die voor kunststof kozijnen, is dat bij hout de detailleringen diverser zijn. Dat vraagt om meer flexibiliteit en dus om flexibel toepasbare oplossingen. Innovatief als we zijn, denken we daarom mee met onze klanten.”

Klaar om naar de klant te gaan: VT dorpels.

EEFD-programma krijgt belangrijke update

Eén van de innovaties uit de koker van Venster Techniek is een upgrade van het Easy Ent Flex Door programma, afgekort EEFD. “Er was al een normale en een plus uitvoering, waarbij de laatste deels al uit glasvezel vervaardigd wordt. De vernieuwde dorpel wordt echter 100% in glasvezel uitgevoerd en zal de naam VTD dragen.” 

Oorspronkelijk was er sprake van een veelvoud aan verschillende kappen, waarmee een dorpel werd opgebouwd. Dat wordt anders in de upgrade. 

Herben: “We gaan werken met een systeem waarbij met minder typen kappen meer verschillende sponningsdieptes gerealiseerd kunnen worden. Het is een mooi antwoord op de overgang naar triple beglazing voor houten kozijnen. De prestatie-eisen vragen vandaag de dag om dikker glas en dat brengt een andere detaillering dan we gewend zijn met zich mee. Door voorop te lopen in dorpeloplossingen worden we van toegevoegde waarde voor de fabrikant.”

Herben Heino, accountmanager bij Venster Techniek.

De ontwerpen liggen klaar, de pilot is gepland

Een bekende timmerfabrikant staat al klaar om als pilot met de nieuwste VTD-dorpel aan de slag te gaan. “De ontwerpen zijn klaar en deze fabrikant, die een goede relatie van me is, heeft het volste vertrouwen in ons. Aan de kant van de timmerfabriek wordt er geïnvesteerd in een nieuwe machine, met nieuwe gereedschappen, waarmee nieuwe detailleringen gemaakt kunnen worden. Dat is het uitgelezen moment om te starten met onze VTD-dorpel. Een hele omschakeling dus. Ook aan de kant van Venster Techniek is er reeds het nodige geïnvesteerd in het optimalisatieproces. Tevens hebben we een nieuwe machine aangeschaft, die nog geleverd moet worden. Er is ook geïnvesteerd in extra personeel, ik ben daar zelf het levende bewijs van. Ook het bestelsysteem is geoptimaliseerd en inmiddels gekoppeld aan de productie.”

Er komt nog meer aan

De nieuwe VTD-dorpel is niet alleen flexibel toepasbaar op diverse detailleringen, maar levert tevens een verbeterde isolatiewaarde. Dat zijn punten waarmee gescoord kan worden. Wat voor nieuws is er nog meer te melden? 

Herben antwoordt: “We zijn bezig met de ontwikkeling van nieuwe bevestigingen van dorpels, voor zowel hout als kunststof. Daarmee kan onze klant een optimaliseringsslag maken in zijn eigen productie. Venster Techniek biedt de klant vier zekerheden, te weten: klantspecifieke oplossingen, op tijd geleverd, optimaal afgestemd op het productie- en montageproces van de klant en innovatieve oplossingen voor een optimaal woongenot.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details