Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Verplaatsbare wanden bieden gebruikers maximale flexibiliteit
Klanten kunnen echt volledig zelf bepalen wat ze onder het systeem hangen.

Verplaatsbare wanden bieden gebruikers maximale flexibiliteit

Verplaatsbare wanden bieden niet alleen uitkomst in restaurants, hotels, conferentiezalen en vergaderruimtes, maar ook in kantoorruimtes en woningen. Henderson speelt hierop in met Traverse; een systeem voor verplaatsbare houten, aluminium, stalen en glaspanelen tot 150 kg. “Voor elke binnen- of buitenruimte waarin de klant zijn beschikbare vloeroppervlak efficiënter wil benutten door deze groter of kleiner te maken, is Traverse bij uitstek geschikt”, benadrukt Rene van den Biggelaar, Business Unit Manager bij Henderson Nederland. 

“Met het systeem gaan functionaliteit én esthetiek perfect hand in hand. Wanneer het systeem volledig open is, kunnen de panelen dankzij een systeem-stapelfunctie volledig vrij van de opening worden opgeslagen. Hierdoor blijft de homogene uitstraling van de ruimte te allen tijde behouden.”

Traverse omvat slechts een rail van 62 (b) x 82 (h) mm, een bocht en een T-stuk, waarmee iedere gewenste beweging van de panelen ondervangen kan worden: vooruit, achteruit, naar links of naar rechts.

Traverse betreft een doorontwikkeling van het succesvolle Flexirol systeem van Henderson, dat uitstekend geschikt is voor rechtschuivende houten of stalen deuren of wanden tot 500 kg. 

“Met Traverse maken we deze techniek nu ook beschikbaar voor lichtere panelen”, aldus Van den Biggelaar. “Ook is de geanodiseerde aluminium rail veel compacter. De benodigde inbouwruimte is beperkt en het systeem is zeer eenvoudig te installeren. Traverse omvat slechts een rail van 62 (b) x 82 (h) mm, een bocht en een T-stuk, waarmee we iedere gewenste beweging van de panelen kunnen ondervangen: vooruit, achteruit, naar links of naar rechts. De hangrol en vorm van de rail bepalen exact naar welke richting de panelen geleid kunnen worden. Omdat de wielen in de hangrol zijn gemaakt van kunststof in plaats van staal, wordt een stille bediening geborgd. De wielen zweven als het ware over het vlakke profiel. Bovendien is de bediening enorm soepel.”

Veelvoud aan toepassingen

Met Traverse kan volgens Van den Biggelaar 80 tot 90 procent van de behoeften in de markt worden ingevuld. 

“Het systeem is ideaal voor een veelvoud aan interne én externe toepassingen in de commerciële, retail- en horecasector, zoals winkelpuien, scheidingswanden, verplaatsbare wanden, ruimteverdelers en situaties die de flexibiliteit van een stapelsysteem vereisen. Zo vindt het systeem gretig aftrek in hotels, restaurants, conferentie- en vergaderruimtes, waar de behoefte aan flexibele ruimte-indelingen groot is. Interessant voor deze markt is bijvoorbeeld de combinatie met geïsoleerde deuren, waardoor extern geluid van andere delen van de ruimte wordt getemperd en voor elk (privé-)evenement eenvoudig een intieme en maatwerk ruimte gecreëerd kan worden. Ook is Traverse recent toegepast als onderdeel van een renovatie in een All-Inclusive Family Resort, waar de bar buiten openingstijden niet alleen volledig wordt afgesloten, maar ook efficiënt aan het zicht wordt onttrokken.”

Wanneer het systeem volledig open is, kunnen de panelen dankzij een systeem-stapelfunctie volledig vrij van de opening worden opgeslagen.

Ook voor woningen, scholen, …

Tijdens de COVID-19-pandemie wordt het Traverse-systeem veelvuldig afgenomen om tijdelijke tussenwanden of spatschermen te maken in horecaruimtes, openbare gebouwen en/of kantoren. 

“Bijzonder is ook een opdracht voor een woonhuis, waar Traverse wordt toegepast in combinatie met zonwerende panelen”, aldus Van den
Biggelaar. “De complete woning wordt voorzien van zonwering, die naar wens kan worden weggeschoven tot slechts vier punten aan de gevel. Daarnaast is Traverse zeer interessant voor scholen, om bijvoorbeeld het schoolbord zeer eenvoudig te verschuiven. Klanten kunnen echt volledig zelf bepalen wat ze onder het systeem hangen. De enige ‘beperking’ is het maximale gewicht van 150 kg.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details