Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Verrassend en toch duidelijk: de nieuwe productfamilie FSB 1289

Verrassend en toch duidelijk: de nieuwe productfamilie FSB 1289

Als nieuwste product van het FSB-huis overtuigt model 1289 met zijn puristische, hedendaagse vormgeving en perfecte fabricatiekwaliteit. Het ontwerp van designers Markus Michalski en Michael Schmidt is op-tisch sober en tegelijk haptisch verrassend. De clou van het doordachte designs openbaart zich in het gebruik. De vormgeving beantwoordt hier-bij aan de hoge esthetische eisen van de klanten van de premium-bes-lagfabrikant uit Brakel.

Startpunt van de ontwikkeling van productfamilie FSB 1289 was de wens om een hedendaags design te creëren dat door een formele continuïteit met het bestaande productportfolio gecombineerd kan worden en toch met bijzondere accenten verrast. „Wij wilden een design ontwikkelen dat zich niet opdringt maar toch doorspekt is met veel details die pas in tweede instantie of als men ze gaat gebruiken, zichtbaar worden“, legt ontwerper Markus Michalski uit. Michael Schmidt knoopt hierbij aan en wijst op de authentiek beleefde duurzaamheid bij FSB: „Een belangrijk as-pect bij de ontwikkeling van de vorm was bovendien een zo ongecompli-ceerd en efficiënt mogelijke maakbaarheid. Als de processen goed door-dacht zijn, heeft men minder grondstoffen en middelen nodig.“

Al van bij de eerste aanblik betovert de deurkruk ons door haar slanke, ge-reduceerde vorm. Bij het grijpen streelt de welving van de kruk de binnen-kant van de hand op een aangename manier en wordt ergonomisch ge-bruik mogelijk. Vanuit vormstandpunt spreekt het ontwerp van Michalski en Schmidt aan met zijn sobere maar innovatieve ontwerp: „Het was onze bedoeling om de strenge belijning te doorbreken“, aldus Markus Mi-chalski. „Geen enkele lijn in ons ontwerp loopt recht of is het resultaat van een constructie. Van klassieke radiussen is geen sprake. Wij hebben altijd met bogen gewerkt. Bogen bouwen spanningen op, lijnen zijn daarente-gen statisch.“

Consequente continuïteit voor de meest uiteenlopende toepassingen

Centraal bij alle productfamilies van FSB staat – over alle toepassingen heen – naast een hoogkwalitatieve productie altijd ook een vormelijke continuïteit. Zo is ook het nieuwste ontwerp FSB 1289 beschikbaar als klassiek model voor standaard- en profieldeuren. Bovendien vervolledigen varianten voor vluchtdeuren, een raamkruk, een hef-/schuifdeurgreep, een kruisgreep, gereduceerde rozetloze krukken voor deuren en ramen, een glasdeurbeslag en een deurkruk met vergrendelfunctie de productfa-milie.

De nieuwe collectie harmonieert bijzonder goed met de inbouwkommen (FSB 42 4260 – 42 4265) en deurkrukken (FSB 66 6550 – 66 6552), waarvan de vormgeving in de nieuwe producten stemmig opgepikt wordt. Niet in het minst overtuigt het nieuwe model ook als toepassing in sa-nitaire ruimten: de producten van de barrièrevrije collectie ErgoSystem® A100 passen qua kleur en vorm ideaal bij de nieuwkomers. Zo maakt FSB eens te meer de stemmige uitrusting mogelijk in alle toepassingsdomei-nen.

De productfamilie FSB 1289 is verkrijgbaar in de afwerkingen aluminium gepolijst natuurkleurig geëloxeerd (0105) en aluminium gestraald zwart geëloxeerd (0810). Bijkomende afwerkingen zijn eveneens op aanvraag verkrijgbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details