Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Virtuele serre op de beurs

Virtuele serre op de beurs

Digitalisatie staat vandaag centraal bij de organisatie van de bedrijfsprocessen. Klaes is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling van innoverende software-oplossingen voor fabrikanten van ramen, deuren, vliesgevels en serres.

De firma uit het Duitse Bad Neuenahr-Ahrweiler presenteerde ook op de recente BAU in München opnieuw haar uiterst breed gamma oplossingen. Innovatieve softwarepakketten zorgen ervoor dat klanten elk aspect van de bedrijfsprocessen kunnen digitaliseren. Hoogtepunten op de beurs waren de Klaes 3D met een Augmented Reality oplossing voor live-presentaties, ALUplus voor de producenten van aluminium ramen en de Klaes TürDesigner.

Klaes 3D werd origineel ‘enkel’ ontwikkeld voor de productie van elementen voor gevels en serres in allerlei materialen, maar wordt vandaag ook gebruikt voor de efficiënte realisatie van vrijstaande pergola’s, terrasoverkappingen, luifels, dakkapellen, schuifsystemen in glas, relingen en hekken. Op BAU toonde Klaes voor het eerst een Augmented Reality-oplossing die firma’s moet toelaten om complexe elementen tijdens de verkoopfase ‘levensecht’ voor te stellen. Met deze uiterst eenvoudige, maar indrukwekkende tool kan een verkoper de woning van potentiële klanten ‘virtueel’ uitbreiden met een serre of gevelelementen en dat gewoon weergeven op een tablet of smartphone. De klant kan zelfs vrij in de serre bewegen, de knooppunten gedetailleerd bekijken en door de glaspartijen naar buiten kijken.

Klaes_20190118_123520 kopiërenALUplus werd tot in de kleinste details getest. De geïnteresseerden vonden het alvast een zeer goede oplossing.

ALUplus
Het aanbod in de branche groeit gestaag en daarom werkt Klaes ook continu aan de uitbreiding van de technische mogelijkheden van de software. Ook de klassieke oplossingen voor de productie van ramen, met name premium, professional, vario en trade worden voortdurend geoptimaliseerd. Op de beurs in München introduceerde Klaes een nieuwe oplossing voor de productie van aluminium ramen. ALUplus werd ontwikkeld voor die raamfabrikanten, die het volledige productieproces van de aluminium ramen in één software willen bundelen en dat graag ook nog willen combineren met andere materialen. Belangrijke aspecten bij de ontwikkeling waren de speciale eisen op vlak van techniek en organisatie bij de verwerking van aluminium en een hoge efficiëntie bij het onderhouden van de gegevens. Deze software-oplossing wordt al getest bij de eerste klanten en zal in de loop van 2019 voor iedereen beschikbaar zijn.

Klaes Türdesigner
Met de Klaes TürDesigner kunnen deuren, maar ook raamvleugels, op een zeer flexibele manier geproduceerd worden. Alle mogelijke volblad- en kaderconstructies worden, indien gewenst, samen met de ramen uitgewerkt en volgen hetzelfde productieproces. In München werd deze software ook ontdekt door fabrikanten uit de glasverwerkende sector, die ze willen inzetten om de productie van glazen deuren te optimaliseren. Er was ook veel interesse van producenten van brandwerende deuren.

Klaes_DSC_2864 kopiërenOp enkele seconden tijd wordt de serre levensecht gevisualiseerd – met Klaes 3D en de AR-app.

Klaes web
Klaes web is de digitale brug die veel firma‘s willen ‘bouwen’ vanuit de lokale software naar hun klanten en medewerkers. De Klaes webshop (voor eindklanten) en webtrade (voor verdelers) zorgen voor een eenvoudige connectie met de Point of Sale. De projecten kunnen natuurlijk in de lokale software geïmporteerd worden en daar verder verwerkt worden. Met Klaes webtracking kunnen zowel verdelers als eindklanten steeds informatie opvragen over de status van hun bestellingen en via Klaes webbusiness kunnen de eigen medewerkers belangrijke informatie over klanten en projecten verzamelen – ook mobiel via smartphone.

Klaes DMS Integration
Een ander belangrijk thema op BAU was het digitale beheer van de ‘papierberg’. Dankzij de intelligente Klaes DMS Integration kan men op een eenvoudige manier alle gearchiveerde documenten en mails terugvinden, omdat deze automatisch per klant en project geklasseerd en gefilterd worden. Klaes presenteerde zelfs drie verschillende versies van deze software, aangezien de wijze van archivering aan de firma aangepast kan worden.

BAU 2021
BAU in München was opnieuw dé ontmoetingsplaats voor iedere professional in de bouw: architect, ingenieur maar ook fabrikanten en verwerkers. Door de uitbreiding van de beschikbare ruimte heeft de beurs alleen maar aan belang gewonnen. Klaes zal er in 2021 zeker opnieuw bij zijn.  

Tekst: Johan Debaere   |  Beeld: Horst Klaes GmbH & Co. KG
Uitgelichte afbeelding: Digitalisatie en de organisatie van de bedrijfsprocessen waren ook op BAU de belangrijkste thema’s bij Klaes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details