Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vol op koers met slim en compleet schuifdeurbeslag
MasterTrack FT.

Vol op koers met slim en compleet schuifdeurbeslag

Natuurlijk ook hoge inzet op veiligheid

Als toonaangevend ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van glashardware, schuifdeuroplossingen, gereedschappen, machines en verbruiksgoederen voor de verwerking en bewerking van glas, verzet Bohle constant de bakens. Zeker als het gaat om beslag voor schuif- en douchedeuren heeft het bedrijf de laatste jaren de mogelijkheden stevig uitgebreid.

Een van de oplossingen waarmee Bohle driftig furore maakt, zijn de schuifdeur­systemen van MasterTrack. Een technologisch hoogwaardig product dat maximaal gebruikscomfort op een slimme manier verenigt met minimale montage-inspanningen en aanzienlijke kostenbesparingen.

MasterTrack BT.

Met MasterTrack is het niet alleen mogelijk om snel en eenvoudig glazen schuifdeuren te realiseren. Het systeem zorgt er ook voor dat binnenruimtes in een handomdraai getransformeerd kunnen worden tot transparante woon- en/of werkomgevingen waarbinnen licht volop domineert. 

Was het oorspronkelijke MasterTrack-programma al imposant met de MasterTrack FT (frontal track) en MasterTrack ST (shower track), de ruim een jaar geleden geïntroduceerde MasterTrack BT (box track) maakt het gamma helemaal compleet. 

“Terwijl de frontal track zich vooral leent voor wand- of plafondmontage, bewijst de box track zich bij uitstek als een railsysteem dat perfect in het plafond kan worden aangebracht”, zegt Frank Bouwman, general manager binnen Bohle Benelux. 

MasterTrack ST.

“Via een geheel blinde montage, welteverstaan. De box track is namelijk voorzien van een compacte looprail waarin de glasophanging zich onder de loopwagen bevindt. Dat maakt dit modulaire systeem geschikt voor zowel enkele of meervleugelige glazen deuren. Een extra optie is het elegante telescoopsysteem, dat ervoor zorgt dat de ene deur tijdens het openen de andere als het ware meeneemt. Bovendien is het systeem uiterst soepel en licht te bedienen, zodat ook een telescopisch uitgevoerde schuifdeur vederlicht kan worden geopend. Daaraan leveren vooral de hoogwaardige kogelgelagerde loopwielen een bijdrage.” 

Oog voor veiligheid

Tijdens de ontwikkeling van MasterTrack heeft Bohle hoog ingezet op veiligheid, zo blijkt. Elke MasterTrack-variant biedt een optimale bescherming tegen het uit de rail lopen. Zélfs wanneer gebruikers de schuifdeuren met een krachtige zwaai openen. 

“Dankzij de combinatie van een solide, doorlopende metalen behuizing en een robuuste loopwagen blijft de combinatie altijd precies in zijn geleiding”, legt Bouwman uit. “Daarnaast zorgen speciale dempers ervoor dat de schuifdeur zachtjes en soepel in één vloeiende beweging wordt vertraagd.” 

De eenvoudige montage van glas in de MasterTrack zorgt eveneens voor een glimlach. Doordat deze vanaf de voorzijde plaatsvindt, zijn ook de klemwagens van Bohle zeer eenvoudig aan de voorkant aan te brengen. Verder zijn alle instelmogelijkheden voor wat betreft hoogte, stopperpositie en anti-uitvalbeveiliging via deze weg toegankelijk.

Prachtig zwart

Als volger van de laatste trends op interieurgebied is het schuifdeurbeslag van MasterTrack ook in hip zwart verkrijgbaar. Een logische keuze, daar de kleur zwart voor binnentoepassingen momenteel méér dan hot is. Het is een mooie extra op de lange lijst van voordelen die zo kenmerkend zijn voor het systeem. 

“MasterTrack biedt de interieurprofessional een functionele oplossing waarmee een ruimte snel, eenvoudig en tegen relatief lage kosten getransformeerd kan worden”, aldus Bouwman. 

“Het systeem kon al worden betiteld als kwalitatief hoogwaardig, technisch vooruitstrevend en oogstrelend mooi. Met de toevoeging van zwart aan het kleurenpalet is er al helemaal geen reden meer om níet voor MasterTrack te kiezen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details