Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Volautomatische bedrijfsprocessen zijn het antwoord op het personeelstekort
Directeur Moritz Ebert en zijn team van 3E kennen de markt door en door. Zo weten hoe belangrijk de digitalisering van de bedrijfsprocessen is.

Volautomatische bedrijfsprocessen zijn het antwoord op het personeelstekort

Digitalisering maakt een bedrijf aantrekkelijker voor medewerkers

Voor veel bedrijven is het een grote uitdaging om met minder personeel toch de productiviteit hoog te houden. Digitalisering van de bedrijfsprocessen kan de kosten drukken en het personeelstekort met succes tegen te gaan. 3E Datentechnik GmbH kan de productie daarbij ondersteunen. Het Zuid-Duitse IT-bedrijf is immers al meer dan drie decennia gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van intelligente, gebruiksvriendelijke ERP-oplossingen voor raam- en deurfabrikanten alsook voor de handel. Met 3E-LOOK zorgt de IT-specialist voor perfecte processen bij de verwerking van bestellingen, de planning, de bezetting op de werkvloer, maar ook in de productie, de verkoop, de verzending, de handel en op de bouwplaats of bij klanten.

Met geïntegreerd materiaalbeheer worden de behoeften nauwkeurig bepaald en worden geschikte leveranciers binnen enkele seconden voorgesteld.

Digitalisering verandert ons beroepsleven in een hoog tempo. Het maakt informatie zeer beschikbaar, transacties met handelspartners vinden razendsnel plaats. Digitale processen vormen ook steeds vaker de basis van handelsrelaties. Er zijn bovendien steeds meer handelspartners die alleen een papierloze verwerking accepteren. Processen en bestandstypen moeten compatibel zijn. 

Digitalisering kan daarnaast de attractiviteit van een werkgever verhogen, zowel voor nieuwe personeelswervingen als voor het bestaande personeelsbestand. We leven in tijden waarin het combineren van werk, gezin en vrije tijd steeds belangrijker wordt. 

3E-WEBSales voor fabrikanten met een dealernetwerk: eenvoudige bediening en een uitstekende gegevensbasis.

“Het evenwicht tussen werk en privé heeft de meeste kans van slagen als het personeel ook buiten de strakke kantooruren productief kan zijn. Digitalisering maakt bedrijven interessanter als werkgever, omdat betere processen het werk aantrekkelijker maken en het de flexibiliteit ten goede komt”, zegt Moritz Ebert, directeur van 3E. “Er wordt veel IT gebruikt, maar al te vaak gaat het om individuele of geïsoleerde oplossingen, die alleen gericht zijn op bepaalde delen van het bedrijf of deelprocessen. Het voordeel van digitalisering ligt in end-to-end digitale processen. Alleen zo kunnen we maximaal efficiënte processen creëren met een hoge mate van automatisering.”

Toekomstbestendig blijven dankzij digitale oplossingen

Een indrukwekkend voorbeeld van de voordelen die digitalisering voor bedrijven oplevert, is de ERP-oplossing 3E-LOOK. De kracht van de softwareoplossing ligt in haar consistentie. Deze oplossing zorgt voor uitgebreide technische ondersteuning bij het ontwerpen en produceren van de meest uiteenlopende raam­typen en –accessoires, en dát zonder dat er veel voorkennis vereist is. 

Door de integratie van webconfiguratoren voor accessoires kunnen alle elementen in een volledig geïntegreerde oplossing verwerkt worden. Bij de aankoop levert de volledige digitalisering van inkoopprocessen een enorme tijdwinst op. Met geïntegreerd materiaalbeheer worden de behoeften nauwkeurig bepaald en worden geschikte leveranciers binnen enkele seconden voorgesteld. De digitale uitwisseling van documenten resulteert in volledige transparantie en ontlast zo de inkoopafdeling, en dat alles zonder papier. 

Er zijn ook voordelen met betrekking tot de uitwerking met het dealernetwerk. De verduidelijking van de bestelling is soms tijdrovend door de vele vragen. Voor webgebaseerde dealeroplossingen, zoals 3E-WEBSales, is minder personeel nodig, want de handel kan online bouwelementen configureren en bestellen, alsook informatie over de bestellingen opvragen. 

Dit ondersteunt de handelspartners bij het verkoopproces en de orderverwerking. Browseroplossingen, zoals 3E-WEBSales, scheppen zo oplossingen voor een kwaliteitsvolle dienstverlening met aanzienlijk minder personeel. 

“Dankzij de mobiele oplossingen worden ook processen op de bouwplaats of bij de klant volledig geïntegreerd. Buitendienstmedewerkers kunnen alle informatie van afstand opvragen en verzamelen. Die wordt dan papierloos en zonder tijdverlies aan het systeem doorgegeven. Zo komt de informatie snel en vooral betrouwbaar in het ERP-systeem terecht”, gaat Moritz Ebert verder. “Het geavanceerd statusmanagement zorgt ervoor dat voor elke bestelling actuele informatie beschikbaar is. Deze grote beschikbaarheid van informatie verkort de processen en maakt ze betrouwbaarder. Tijdrovende onderzoeken zijn niet meer nodig. Dit is een beslissend voordeel bij gebrek aan personeel.”

Conclusie

Het gebruik van een ERP-oplossing maakt het mogelijk een centraal informatieplatform met geautomatiseerde digitale processen te creëren. Dit betekent een enorme tijd- en kostenbesparing, die absoluut noodzakelijk is om competitief te blijven. Slimme digitaliseringsstrategieën met allesomvattende oplossingen, zoals 3E-LOOK, kunnen de productiviteit op peil houden, het bestaande personeel ontlasten en tegelijkertijd veilige processen tot stand brengen.

www.3e-it.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details