Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voldoende ventileren is een voorwaarde voor een gezond binnenklimaat
Naast standaardoplossingen ontwikkelen de specialisten van Deceuninck Tunal ook projectspecifieke ‘solutions on demand’.

Voldoende ventileren is een voorwaarde voor een gezond binnenklimaat

Deceuninck Tunal ontwikkelt en produceert al 15 jaar ventilatieroosters, muurroosters en lamellenwandsystemen. Zo biedt de specialist de glasroosters Tunal65, Tunal75, Tunal80 en TunalSus, terwijl de TunalTopNeo bijna onzichtbaar op het raamprofiel gemonteerd wordt. Verder omvat het gamma inbouw- en opbouwmuurroosters met of zonder flens, uitgerust met V- of Z-lamellen. Diezelfde lamellen vormen de basis van het lamellenwandsysteem. Op vraag van architecten, raamfabrikanten, installateurs en aannemers ontwikkelt de firma ook zogenaamde ‘solu­tions on demand’.

Het assortiment van Deceuninck Tunal omvat verschillende glasroosters. De Tunal80 is een thermisch onderbroken zelfregelend glasrooster beschikbaar in alle RAL-kleuren.

Ventilatieroosters

Het gamma van Deceuninck Tunal omvat verschillende types thermisch onderbroken aluminium glasroosters, al dan niet uitgerust met een zelfregelende klep. Zo is de Tunal75 beschikbaar in drie versies (S/L/XL) met een luchtdoorlaat van respectievelijk 50, 76 of 105 m³/h/m bij 2 Pa. Dit multi-debiet wordt bekomen door een aangepaste perforatie van het afneembaar aluminium binnenprofiel. ZR Basic en ZR High zijn zelfregelende versies binnen deze Tunal75-familie. Tunal65, Tunal80 en de akoestisch dempende TunalSus familie maken dit assortiment raamventilatie op glas compleet. 

“Met onze TunalTopNeo bieden we een thermisch onderbroken ventilatierooster met een debiet van 57 m³/h/m bij 2 Pa dat bovenop het raamprofiel geplaatst wordt, bijna onzichtbaar voor het oog. 

Een zelfregelende klep (klasse P3) reageert automatisch op drukverschillen en windsterkte, waardoor verse en gezonde lucht toegevoerd wordt zonder tocht. “De luchtstroom kan men manueel regelen dankzij een binnenklep, die met behulp van een hendel links en rechts in 5 standen (open, gesloten en 3 tussenstanden) geplaatst kan worden”, zegt Maarten Van Parijs, general manager bij Deceuninck Tunal. 

“Ons gamma omvat tevens de TunalTopNeo DB 43 met compacte akoestische module voor ruimten, waar de invloed van het buitenlawaai groter is. De TunalTopNeo ELEVATION reeks, uitgerust met een innovatieve P436 regenkap, is dan weer ideaal geschikt voor integratie in hoogbouw alsook in projecten aan de kust, waar men vaak af te rekenen krijgt met felle regenbuien en zware rukwinden.”

De muurroosters, opgebouwd met verschillende lamellen en kaderprofielen, kunnen naadloos in raam-, deur- en gevelsystemen geïntegreerd worden voor de toevoer en verplaatsing van lucht.

Muurroosters en lamellenwandsystemen

Naast deze raamventilatie biedt Deceuninck Tunal een uitgebreide reeks muurroosters, opgebouwd met verschillende aluminium lamellen en kaderprofielen, die naadloos in raam-, deur- en gevelsystemen geïntegreerd kunnen worden. Zo omvat dit gamma inbouwraam- en muurroosters met of zonder flens, opgebouwd met V-lamellen met een stap van 20 en 34 mm of Z-lamellen met een stap van 34, 50, 60, 65 en 75 mm. Verder zijn er ook opbouwmuurroosters met een 20 V-lamel en een 34 Z-lamel. Dezelfde lamellen vormen de basis voor een lamellenwand, die gebruikt wordt voor de visuele afscherming van installaties of de bescherming van gevels tegen regen, ongedierte, vogels of geluid, telkens met behoud van de luchtdoorlaat.

Solutions on demand

De ventilatieroosters, muurroosters en lamellenwandsystemen van Deceuninck Tunal zijn leverbaar in een ruim aanbod aan kleuren. Zo werden de populairste kleuren uit de schrijnwerkerswereld gebundeld in een verzameling van 315 standaardkleuren, waarvan de 15 hardlopers uit voorraad leverbaar zijn. 

“Aangezien de systemen ook in de 16 ‘smart colours’ van Deceuninck beschikbaar zijn, kunnen nu ramen, ventilatieroosters, muurroosters en gevelbekleding in eenzelfde kleur besteld worden, waardoor een uniforme gevel gecreëerd wordt”, sluit Van Parijs af. “Architecten, raamfabrikanten, installateurs en aannemers kunnen rechtstreeks bij ons terecht voor technische ondersteuning, offertes, levertermijnen en dienst-na-verkoop. Ze kunnen kiezen uit onze standaardoplossingen, maar, indien gewenst, denken we met hen mee om specifieke oplossingen voor hun projecten met gevelbekleding en zonwering te ontwikkelen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details