Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voor een gevarieerd pakket van hoogwaardige productiemachines
Thorwesten profiel zaag- en bewerkingscentrum type MPZ (Thorwesten ASZ + Thorwesten PBZ-4).

Voor een gevarieerd pakket van hoogwaardige productiemachines

Puik staaltje samenwerking in kunststofverwerking

Al bijna 70 jaar is Kruba een kundige en betrouwbare leverancier van machines voor de aluminium-, hout- en kunststofverwerkende industrie. Het bedrijf biedt niet alleen een breed leveringsprogramma, ook voor ultiem maatwerk, een vergaand persoonlijk advies. Voor een geweldige service zijn klanten op de Tolweg 9 in Baarn aan het juiste adres. Een van die opdrachtgevers is Kunststof Kozijnen Fabriek Heerenveen (KKFH), producent van kozijnen, gevelbekleding, dakkapellen en deuren van kunststof.

Kruba HVL – CNC bewerkingscentrum type 4024/2-HVL.

Kruba staat voor een gevarieerd pakket van hoogwaardige productiemachines. Zo levert de in 1955 gestarte onderneming eenvoudige standaardoplossingen, maar ook supergeavanceerde CNC-gestuurde bewerkingscentra, productiemachines en logistieke lijnen. Nieuw of gebruikt. Van gerenommeerde merken als Urban, Thorwesten, Pertici tot aan ­Rapid, Italmac en Graule. “Daarnaast is er ons huismerk Kruba”, zegt directeur/eigenaar Cees van Essen. “We kunnen voor elke klus de juiste oplossing bieden. Zeker als het gaat om de bewerking van kunststof en aluminium profielen, een discipline waarop we de laatste jaren steeds meer de nadruk hebben gelegd. Het bewijs daarvan is een mooie referentielijst van bedrijven die we voor de kozijnenproductie hebben ingericht.”

Meedenken

Het 12 jaar jonge KKFH prijkt óók op die lijst. De onderneming doet sinds 2017 zaken met Kruba. Dat heeft volgens directeur/eigenaar Herro Uringa niet alleen te maken met de omvang van het assortiment en de geboden productkwaliteit. Ook de korte lijnen waarlangs Kruba haar klanten bedient, vallen in de smaak. Zeker wanneer een storing de bedrijfscontinuïteit dreigt te belemmeren. 

“Ook dán stellen ze alles in het werk om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen”, aldus Uringa. “De klant staat bij Kruba centraal. En dat is een fijne gedachte. Verder denken ze altijd met je mee. Zo liet Kruba in 2017 haar licht schijnen over de lay-out van onze toenmalige producthal. Die samenwerking mondde later dat jaar uit in de aankoop van een bewerkingsmachine van het fabricaat Thorwesten. Sinds dat moment is er nauw onderling contact en hebben we ons machinepark doorlopend uitgebreid of vernieuwd. Zelfs rondom de verhuizing in 2019 naar de huidige locatie aan de Jousterweg 22 in Heerenveen was Kruba ons van dienst. Behalve het transport van onze machines naar de nieuwe stek verzorgde het bedrijf destijds ook de installatie van een door ons aangekochte las-/poetsstraat van Urban.” 

Urban 4-puntslasmachine type AKS-9600/CUT (naadloos).

Topper op lasgebied

Binnen de Kunststof Kozijnen Fabriek Heerenveen wordt de ontwikkeling van naadloos lassen op de voet gevolgd. Die focus resulteerde vorig jaar april in de aanschaf van de eerste Urban AKS 9600-HVL in Nederland. Uiteraard tekende Kruba als leverancier voor een vlekkeloze levering en inbedrijfstelling. Uringa is blij met zijn laatste aanwinst, zo blijkt. 

“Deze lasmachine stelt ons in staat om onze klanten te servicen met een bijzonder hoogwaardig, revolutionair product. Zo geeft de las een geweldig optisch resultaat, een aspect waar onze klanten erg enthousiast over zijn. Daarnaast zijn we als producent zeer in onze nopjes met de lassterkte en verwerkingssnelheid van de AKS 9600. Een volgende stap richting de toekomst wordt het optimaliseren van onze productie met dit hoogstandje. Daarbij zal Kruba ons ongetwijfeld wederom de helpende hand bieden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details