02:13
10-08-2018

Voor een leek is dit echt hout

De innovatieve ontwikkelingen op het vlak van oppervlaktebehandeling zijn de laatste jaren haast niet bij te houden. Als het om de coating van raamprofielen, deuren, garagepoorten en gevels gaat, biedt de Benecke-Hornschuch Surface Group, de vroegere Konrad Hornschuch AG, haar klanten al meerdere decennia lang maatoplossingen in een zeer hoge kwaliteit.  

Door de integratie in de Continental groep, wereldwijd één van de marktleiders op het vlak van technologie, ontstaan nieuwe opportuniteiten om de technologische kennis verder uit te bouwen. Op de Fensterbau in maart kon het vakpubliek kennis maken met enkele innovatieve oplossingen. 

De Fensterbau Frontale 2018 in Nürnberg was opnieuw de ontmoetingsplaats voor elke fabrikant van ramen, deuren en garagepoorten. Voor de fabrikanten van bouwelementen blijft de vakbeurs een belangrijk platform om trends en innovaties op het vlak van functionaliteit, design en duurzaamheid voor te stellen. Continental introduceerde innovatieve coatings, die de industrie nieuwe impulsen moet geven. De specialist op het vlak van coatings was er klaar voor en veel bezoekers vonden de weg naar de stand. Onder de merknaam ‘skai’ presenteerde de firma nieuwe kleuren en decoren, die fabrikanten van bouwelementen moeten toelaten om perfect in te spelen op de nieuwste trends in de markt. Voor de Benecke-Hornschuch Surface Group betekende het meteen ook de eerste beurs als deel van de Continental groep. 


De diepzwarte kleur van skai Jet Black is geïnspireerd op het juweel Jet. U kunt kiezen tussen het uitzicht van natuurlijk hout, de matte zandlook of een fijn, glanzend reliëf.

skai Woodec – de look van echt hout
Met skai Woodec introduceerde de specialist een nieuwe generatie coatings voor buitentoepassingen. Deze innovatie werd door het team van Continental ontwikkeld om in te spelen op de vraag uit de markt naar oplossingen, die qua look & feel sterk aanleunen bij het echte materiaal. En skai Woodec ziet er inderdaad ‘bedrieglijk’ echt uit. Door de optische effecten en de elegantie, ziet de leek hier geen onderscheid meer tussen de coating en echt hout. Daarvoor zorgt het diepe reliëf en de extreem matte afwerking. Bovendien is skai woodec heel eenvoudig te onderhouden – een kenmerk dat ten opzichte van de bestaande standaardoplossingen nog verbeterd werd. 


skai Jet Black kreeg een red dot Product Design Award.

Drie nieuwe houtdecoren werden aan het vakpubliek voorgesteld. Turner Oak Malt, gepresenteerd onder de slogan ‘Matt Touch, Wood look, Woodec’, was de absolute blikvanger op de beurs. Daarnaast werden nog twee moderne eikdecoren in grijs en wit getoond. Door hun Scandinavische look passen die perfect binnen de moderne interieurstijl en de comfortabele en tegelijkertijd moderne sfeer, die van deze decoren uitgaat, is een bijkomende bron van inspiratie voor elke designer. Op die manier kan de Scandinavische look nu ook in bouwelementen, zoals ramen en deuren, teruggevonden worden en krijgt de buitenschil een extra dimensie. Op de Fensterbau Frontale werd deze skai Woodec in eenzelfde decor zowel op een raam als op een deur en een garagepoort gepresenteerd. Deze coating is vanaf september 2018 beschikbaar. Stalen kunnen nu al aangevraagd worden. 

skai Jet Black – zo zwart als het juweel Jet
De laatste jaren waren vooral grijze en antracietkleurige coatings in trek. Vandaag komt de trend naar zwarte ramen vanuit Amerika naar Europa overgewaaid. Met skai Jet Black stelt Continental nu het donkerste zwart voor, dat vandaag op de markt beschikbaar is. Dat is mogelijk door het gebruik van cool colors PLUS, een technologie die gebaseerd is op de kennis die in de loop der jaren verworven werd. Hierbij wordt de opwarming door een witte basislaag maximaal gereduceerd. Ook cool colors Effekt biedt een duidelijke meerwaarde. Elk reliëf zorgt er immers voor dat skai Jet Black er anders uitziet. Zo kunnen klanten kiezen tussen het uitzicht van natuurlijk hout, een matte zandlook of een fijn, glanzend reliëf.    

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Continental
Foto boven: het decor Turner Oak Malt – ziet er ‘bedrieglijk’ echt uit. Door de optische effecten en de elegantie ziet de leek geen onderscheid meer tussen de coating en echt hout.  (Beeld: Thomas Richter)

Profiel partners